רקע עוף טוב - מהמשק לצלחת

הפניצילין היהודי – מרק עם אטריות וכדורי עוף

אין כמו להגיע הביתה ולגלות שיש סיר שלם מהמרק האהוב והמנחם הזה. מרק צח עם אטריות וכדורי עוף קל להכנה והכי חיוני לאושר שלכם
אין כמו להגיע הביתה ולגלות שיש סיר שלם מהמרק האהוב והמנחם הזה. מרק צח עם אטריות וכדורי עוף קל להכנה והכי חיוני לאושר שלכם
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
1 דירג [ציון 5]
  • מרכיבים
    17
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-55 דק׳
  • קלוריות
    701
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 701.4 קק״ל 4208.7 קק״ל
    פחמימות 59.0 גרם 354.1 גרם
    שומן 18.9 גרם 113.6 גרם
    נתרן 1830.8 מ״ג 10984.6 מ״ג
    חלבון 50.7 גרם 304.2 גרם
    סיבים תזונתיים 27.4 גרם 164.4 גרם
    שומן רווי 5.7 גרם 33.9 גרם
    כולסטרול 105.8 מ״ג 635.0 מ״ג
    סידן 574.4 מ״ג 3446.5 מ״ג
    ברזל 5.0 מ״ג 30.2 מ״ג
    אשלגן 4093.9 מ״ג 24563.5 מ״ג
    אבץ 3.4 מ״ג 20.7 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    17
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-55 דק׳
  • קלוריות
    701
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 701.4 קק״ל 4208.7 קק״ל
    פחמימות 59.0 גרם 354.1 גרם
    שומן 18.9 גרם 113.6 גרם
    נתרן 1830.8 מ״ג 10984.6 מ״ג
    חלבון 50.7 גרם 304.2 גרם
    סיבים תזונתיים 27.4 גרם 164.4 גרם
    שומן רווי 5.7 גרם 33.9 גרם
    כולסטרול 105.8 מ״ג 635.0 מ״ג
    סידן 574.4 מ״ג 3446.5 מ״ג
    ברזל 5.0 מ״ג 30.2 מ״ג
    אשלגן 4093.9 מ״ג 24563.5 מ״ג
    אבץ 3.4 מ״ג 20.7 מ״ג
    סגור

מרק עוף ידוע כפניצילין היהודי, המרק שמבריא כל מכאוב ומרפא את הצננת, שעלת ובעיקר את “הדאגת” של האמהות. הפעם הכנו לכם מרק עוף עם כדורי עוף ואיטריות שהוא פשוט מושלם גם לחורף, גם לסתיו וגם לקיץ כשמדליקים את המזגן בכל הכוח.

מרק כדורי עוף עם אטריות
מרק כדורי עוף עם אטריות – קערה שהיא רפואה שלמה
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
1 דירג [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

למרק עוף

לקציצות (כ-17 קציצות)


אופן הכנה

  1. מכינים את המרק: בסיר גדול מחממים את השמן וצורבים את נתחי העוף משני הצדדים עד שמשחימים מעט. מוציאים מהסיר ומניחים בצד.
  2. מוסיפים לסיר את הבצל ומטגנים (מגרדים עם כף את המשקעים של העוף מתחתית הסיר ומערבבים עם הבצל).
  3. מוסיפים את הגזר והסלרי ומבשלים תוך כדי ערבוב כשתי דקות.
  4. מחזירים את העוף לסיר, מכסים במים, מוסיפים את המלח, החוואיג’ והפלפל השחור, מערבבים קצת, מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה. מבשלים 45 דקות. בינתיים מכינים את הקציצות.
  5. מכינים את הקציצות: מערבבים היטב בקערה את העוף הטחון, הבצל, קמח החומוס, המלח, הכורכום והפלפל וממש לשים ביד לתערובת דביקה ואחידה (אפשר לקרר 20-30 דקות במקרר אם התערובת לא מגובשת מספיק או להוסיף עוד קמח/פירורי לחם).
  6. אחרי בישול של 45 דקות מוציאים את נתחי העוף מהמרק.
  7. מכדררים את תערובת הקציצות ומוסיפים לסיר המרק. מביאים לרתיחה (עם מכסה) ומבשלים ברתיחה עדינה 30 דקות.
  8. מוסיפים את תפוחי האדמה, ומבשלים ברתיחה עדינה עוד 10-15 דקות (עד שתפוחי האדמה מתרככים).
  9. מוסיפים את האטריות לבישול של 5-7 דקות ומגישים.

    מרק עוף עם כדורי עוף ואיטריות, יותר מזה אנחנו לא צריכים!

הערות

  • אפשר להכין ללא העוף, מרק ירקות צלול עם קציצות ואטריות
  • מנתחי העוף המבושלים אפשר להפריד את העצמות ולהכין סלט עוף או סלט עוף
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הפניצילין היהודי – מרק עם אטריות וכדורי עוף

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (2)

Avatar

    Avatar
    הורביץ ניצה

    מה אפשר במקום קמח חומוס?

      Avatar
      Foody Foody

      לא כדאי להחליף את קמח החומוס הוא נותן נפח ואווריריות לקציצות (וגם טעם) (:

קטגוריות

אביזרים

טכניקות