
-
זמן הכנה30 דקות
-
זמן כוללשעה ו-55 דקות
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים17
מרק עוף ידוע כפניצילין היהודי, המרק שמבריא כל מכאוב ומרפא את הצננת, שעלת ובעיקר את “הדאגת” של האמהות. הפעם הכנו לכם מרק עוף עם כדורי עוף ואיטריות שהוא פשוט מושלם גם לחורף, גם לסתיו וגם לקיץ כשמדליקים את המזגן בכל הכוח.

מצרכים
למרק עוף
-
4 כפות שמן זית
-
1 עוף שלם בינונימחולק או 8 נתחים (כנפיים, כרעיים מחולקות עם עור)
-
1 בצל גדולקצוץ דק
-
4 גזרים גדוליםפרוסים ל-1 ס"מ
-
4 גבעולי סלריפרוסים (ללא העלים)
-
1 1/2 ליטר מים
-
1 כף שטוחה מלח דק
-
1 כפית חוויאג’
-
1/4 כפית פלפל שחור טחון
-
2 תפוחי אדמה גדוליםחתוך לקוביות 3 ס"מ
-
1 כוס אטריות דקיקות קצרותלמרק
אופן הכנה
- מכינים את המרק: בסיר גדול מחממים את השמן וצורבים את נתחי העוף משני הצדדים עד שמשחימים מעט. מוציאים מהסיר ומניחים בצד.
- מוסיפים לסיר את הבצל ומטגנים (מגרדים עם כף את המשקעים של העוף מתחתית הסיר ומערבבים עם הבצל).
- מוסיפים את הגזר והסלרי ומבשלים תוך כדי ערבוב כשתי דקות.
- מחזירים את העוף לסיר, מכסים במים, מוסיפים את המלח, החוואיג’ והפלפל השחור, מערבבים קצת, מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה. מבשלים 45 דקות. בינתיים מכינים את הקציצות.
- מכינים את הקציצות: מערבבים היטב בקערה את העוף הטחון, הבצל, קמח החומוס, המלח, הכורכום והפלפל וממש לשים ביד לתערובת דביקה ואחידה (אפשר לקרר 20-30 דקות במקרר אם התערובת לא מגובשת מספיק או להוסיף עוד קמח/פירורי לחם).
- אחרי בישול של 45 דקות מוציאים את נתחי העוף מהמרק.
- מכדררים את תערובת הקציצות ומוסיפים לסיר המרק. מביאים לרתיחה (עם מכסה) ומבשלים ברתיחה עדינה 30 דקות.
- מוסיפים את תפוחי האדמה, ומבשלים ברתיחה עדינה עוד 10-15 דקות (עד שתפוחי האדמה מתרככים).
- מוסיפים את האטריות לבישול של 5-7 דקות ומגישים.
מרק עוף עם כדורי עוף ואיטריות, יותר מזה אנחנו לא צריכים!
הערות
- אפשר להכין ללא העוף, מרק ירקות צלול עם קציצות ואטריות
- מנתחי העוף המבושלים אפשר להפריד את העצמות ולהכין סלט עוף או סלט עוף
תוכן נוסף
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
6
מנות
קלוריות
695.6
קק״ל
4173.7
קק״ל
פחמימות
59.0
גרם
354.3
גרם
שומן
23.2
גרם
139.1
גרם
נתרן
1559.9
מ״ג
9359.6
מ״ג
חלבון
41.1
גרם
246.4
גרם
סיבים תזונתיים
27.4
גרם
164.4
גרם
שומן רווי
6.7
גרם
40.4
גרם
כולסטרול
114.2
מ״ג
685.0
מ״ג
סידן
568.6
מ״ג
3411.5
מ״ג
ברזל
5.0
מ״ג
29.8
מ״ג
אשלגן
4373.9
מ״ג
26243.5
מ״ג
אבץ
3.8
מ״ג
23.0
מ״ג
תגובות (2)
מה אפשר במקום קמח חומוס?
לא כדאי להחליף את קמח החומוס הוא נותן נפח ואווריריות לקציצות (וגם טעם) (: