זיווג משמיים: לחמניות בשר מפורק ועסיסי בטירוף

הבשר כבר בפנים! קבלו מתכון להכנת לחמניות בשר עם בשר רך ומפורק בתיבול נהדר שעטוף בבצק מופלא במרקם של עננים!
הבשר כבר בפנים! קבלו מתכון להכנת לחמניות בשר עם בשר רך ומפורק בתיבול נהדר שעטוף בבצק מופלא במרקם של עננים!
  • בן שי
שמרו
כשר
13 דירגו [ציון 4.5]
  • מרכיבים
    16
  • הכנה 50 דק׳
    כולל 4 שעות ו-30 דק׳
  • קלוריות
    751
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 750.9 קק״ל 4505.5 קק״ל
    פחמימות 74.3 גרם 445.6 גרם
    סוכר 1.9 גרם 11.4 גרם
    שומן 31.0 גרם 186.0 גרם
    נתרן 2300.1 מ״ג 13800.6 מ״ג
    חלבון 40.3 גרם 242.0 גרם
    סיבים תזונתיים 1.1 גרם 6.5 גרם
    שומן רווי 6.2 גרם 37.0 גרם
    כולסטרול 173.2 מ״ג 1039.4 מ״ג
    סידן 37.5 מ״ג 225.0 מ״ג
    ברזל 5.3 מ״ג 31.8 מ״ג
    אשלגן 614.4 מ״ג 3686.6 מ״ג
    אבץ 0.4 מ״ג 2.6 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    16
  • הכנה 50 דק׳
    כולל 4 שעות ו-30 דק׳
  • קלוריות
    751
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 750.9 קק״ל 4505.5 קק״ל
    פחמימות 74.3 גרם 445.6 גרם
    סוכר 1.9 גרם 11.4 גרם
    שומן 31.0 גרם 186.0 גרם
    נתרן 2300.1 מ״ג 13800.6 מ״ג
    חלבון 40.3 גרם 242.0 גרם
    סיבים תזונתיים 1.1 גרם 6.5 גרם
    שומן רווי 6.2 גרם 37.0 גרם
    כולסטרול 173.2 מ״ג 1039.4 מ״ג
    סידן 37.5 מ״ג 225.0 מ״ג
    ברזל 5.3 מ״ג 31.8 מ״ג
    אשלגן 614.4 מ״ג 3686.6 מ״ג
    אבץ 0.4 מ״ג 2.6 מ״ג
    סגור

יותר טוב מלחמניות שמרים אווריריות יכולות להיות רק לחמניות שמרים אווריריות ממולאות. קבלו מתכון מעולה של לחמניות במילוי בשר מתובל שעבר בישול ארוך, התרכך לגמרי ופורק לכדי חתיכות שכיף לנגוס בהן בכל ביס.

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
לחמניות
בן שי
X

13 דירגו [ציון 4.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

בשר מפורק

לחמניות

ציפוי


אופן הכנה

  1. מכינים את הבשר: מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. מחממים את השמן בסיר כבד שמתאים לתנור. מתבלים את חתיכות הבשר בתערובת התבלינים שאוהבים וצורבים בתוך הסיר להשחמה מכל הצדדים. מוסיפים את ציר העוף/הבקר לכיסוי שלושת רבעי מגובה הבשר בסיר והטריאקי, מערבבים ומביאים לרתיחה. מכסים ואופים בתנור 3 שעות. באמצע האפייה הופכים את הבשר בסיר.
  3. מוציאים את הבשר מהסיר, מפרקים ומצננים (את הנוזל שנשאר בסיר אפשר לצמצם לכדי רוטב סמיך יותר). משאירים את התנור דולק ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  4. מכינים את הבצק: לשים בקערת מיקסר עם וו לישה את כל מרכיבים 8-10 דקות לבצק אלסטי. מעבירים אותו לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים כשעה-שעה וחצי או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  5. מחלקים את הבצק ל-6 חלקים שווים (כ-140 גרם האחד) ומכדררים לכדורים.
  6. מרדדים כל כדור לפיתה בעובי ס”מ (את הקצוות מרדדים לעובי דק יותר, כך שיש מרכז עבה וקצוות דקים). מניחים כ-2 כפות מהבשר המפורק במרכז הפיתה, סוגרים בעדינות את הקצוות מעל הבשר, מהדקים היטב ומסדרים בתבנית עם התפר כלפי מטה.
  7. מברישים את כדורי הבצק בביצה טרופה, מכסים ומתפיחים 20-30 דקות נוספות (שומרים את שאריות הביצה).
  8. מברישים את הלחמניות שוב, מפזרים שומשום או קצח ואופים 25 דקות להשחמה יפה.

הערות

  • אם רוצים שהלחמניות יהיו רכות ולא פריכות לאחר האפייה, אפשר לכסות אותן במגבת נקייה ל-10 דקות
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
זיווג משמיים: לחמניות בשר מפורק ועסיסי בטירוף

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (2)

Avatar

    Avatar
    נחמני רחל

    מנסים כדי לדעת אך הממתכן

      Avatar
      מערכת Foody

      נשמח לדעת איך יצא!

קטגוריות

אביזרים

טכניקות