חגיגית ומפוארת: עוגת סושי עם שכבות אורז רך ותוספות מושלמות

לא צריך להתחיל לגלגל רולים! אפשר פשוט להכין עוגת סושי מדליקה עם אורז, סלמון, אבוקדו, אצות ועוד תוספות מטריפות
לא צריך להתחיל לגלגל רולים! אפשר פשוט להכין עוגת סושי מדליקה עם אורז, סלמון, אבוקדו, אצות ועוד תוספות מטריפות
  • נעמה רן
שמרו
כשר
9 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 45 דק׳
    כולל 4 שעות
  • קלוריות
    331
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 330.9 קק״ל 2647.4 קק״ל
    פחמימות 62.3 גרם 498.4 גרם
    שומן 2.4 גרם 18.9 גרם
    נתרן 402.4 מ״ג 3219.2 מ״ג
    חלבון 12.6 גרם 101.1 גרם
    סיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.0 גרם
    שומן רווי 0.4 גרם 3.0 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 0.0 מ״ג 0.2 מ״ג
    ברזל 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    אשלגן 0.0 מ״ג 0.3 מ״ג
    אבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 45 דק׳
    כולל 4 שעות
  • קלוריות
    331
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 330.9 קק״ל 2647.4 קק״ל
    פחמימות 62.3 גרם 498.4 גרם
    שומן 2.4 גרם 18.9 גרם
    נתרן 402.4 מ״ג 3219.2 מ״ג
    חלבון 12.6 גרם 101.1 גרם
    סיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.0 גרם
    שומן רווי 0.4 גרם 3.0 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 0.0 מ״ג 0.2 מ״ג
    ברזל 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    אשלגן 0.0 מ״ג 0.3 מ״ג
    אבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סגור

מה נראה כמו עוגה, טעים כמו סושי וקל להכנה כמו סלט? עוגת סושי! כל מרכיבי הסושי כאן, אבל במקום לגלגל את הרולים אחד אחד, מסדרים אותם בשכבות יפהפיות. עם אורז סושי נהדר, אבוקדו ובטטה רכים, סלמון טרי, מלפפון פריך וכל תוספות הסושי האהובות – ההנאה מובטחת!

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
אורז
נעמה רן
X

9 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

אורז

שכבות

הגשה


אופן הכנה

  1. מכינים את האורז: שמים את האורז בקערה ומכסים במים קרים. מערבבים היטב בידיים ומסננים. חוזרים על הפעולה פעמיים נוספות.
  2. שמים את האורז, המים הרותחים והמלח בסיר, מכסים ומבשלים על להבה בינונית 10 דקות. מנמיכים ללהבה נמוכה ומבשלים 15-20 דקות נוספות, עד שהאורז רך. מוסיפים את החומץ ואבקת הסוכר, מערבבים בעדינות ומצננים.
  3. מאדים את הבטטה במסננת אידוי מעל סיר עם מים רותחים ומצננים מעט. גוזרים את דפי האצה בגודל התבנית ומרפדים את התבנית בניילון נצמד.
  4. מרכיבים את עוגת הסושי: מהדקים שליש מכמות האורז בידיים רטובות בתוך התבנית בגובה 1.5 ס”מ. מניחים על האורז אצה, מעליה את הסלמון, שכבה נוספת של שליש מכמות האורז, בטטה, מלפפון, אצה והאורז הנותר. מכסים ומניחים במקרר למשך 3 שעות לפחות.
  5. להגשה הופכים את עוגת הסושי על צלחת הגשה. פורסים את האבוקדו דק ומניחים על ה”עוגה”. מפזרים מעט ג’ינג’ר כבוש, מפזרים שומשום שחור ומגישים עם רוטב סויה ומשחת ווסאבי.
עוגת סושי2. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג: ענת לובל
עוגת סושי צבעונית. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג: ענת לובל

הערות

  • ניתן לשמור את עוגת הסושי במקרר למשך שלושה ימים בכלי אטום, יש להוסיף את האבוקדו רק בעת ההגשה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובה (1)

Avatar

    Avatar
    סיון פרץ

    למי שאוכל עם טונה מקופסא, הכי נדיר זה טונה רגילה + מעושנת!

קטגוריות

אביזרים

טכניקות