חגיגי, ורוד וטעיםםםם: מלבי מחלב עיזים

לכבוד חג השבועות קבלו קינוח מהמטבח המקומי על בסיס החלב הכי מקומי שיש! מלבי מושלם מחלב עיזים, מוגש קר עם סירופ פטל, שברי פיסטוק ושבבי קוקוס מלמעלה
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    25 דקות
  • זמן כולל
    4 שעות ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    11

מצרכים

מלבי

סירופ פטל

הגשה

אופן הכנה

  1. מערבבים כוס חלב עיזים עם קורנפלור עד להמסה.
  2. מביאים לרתיחה את יתר החלב עם סוכר ותמצית וניל.
  3. מוסיפים את הקורנפלור המדולל ומחזירים לרתיחה תוך כדי ערבוב רק עד שמסמיך. מורידים מיד מהכיריים.
  4. יוצקים לתבנית או לכלים אישיים ומצננים.
  5. מעבירים למקרר למשך 4 שעות לפחות להתייצבות.
  6. מכינים סירופ: מבשלים פטל עם סוכר ומים עד לרתיחה והמסה מלאה של הסוכר. טוחנים, מסננים ומצננים.
  7. מגישים את המלבי עם סירופ, שברי פיסטוק, קוקוס ועלי ורדים.

מתכון מתוך אתר משק צוריאל.

הערות

  • למלבי במרקם קרמי במיוחד הוסיפו לליטר חלב1 מיכל (250 מ״ל) שמנת מתוקה, שתעלה את אחוזי השומן
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 6 מנות
קלוריות 199.4 קק״ל 1196.2 קק״ל
פחמימות 37.8 גרם 226.8 גרם
שומן 4.3 גרם 25.9 גרם
נתרן 3.0 מ״ג 17.7 מ״ג
חלבון 1.6 גרם 9.5 גרם
סיבים תזונתיים 2.2 גרם 13.1 גרם
שומן רווי 1.8 גרם 11.0 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 11.9 מ״ג 71.1 מ״ג
ברזל 0.5 מ״ג 3.1 מ״ג
אשלגן 97.1 מ״ג 582.6 מ״ג
אבץ 0.3 מ״ג 1.6 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (2)

    Avatar
    יאיר וילוגה

    אפשר לעשות המלבי עם תחליף סוכר, אני סוכרתי

      Avatar
      Foody Foody

      בהחלט. נמליץ על טרוביה.

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody