חומוס שעועית בובעס של אושר אידלמן

הידעתם? אפשר להכין חומוס גם מקטניות אחרות, כמו למשל שעועית בובעס. אושר אידלמן עם מתכון משגע של חומוס שעועית בובעס לא שגרתי
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    10 שעות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    11

מצרכים

חומוס

רוטב ירוק

אופן הכנה

  1. משרים את השעועית במשך 8-12 שעות. מסננים ממי ההשרייה ושוטפים במי ברז.
  2. מעבירים את השעועית לסיר גדול ועמוק, מכסים במים ומוסיפים 2 כוסות מים נוספות ואת שמן הזית.
  3. מביאים לרתיחה עדינה, מנמיכים את הלהבה ומכסים חלקית. מבשלים כשעה עד שהגרגירים רכים מאוד.
  4. בעזרת כף מחוררת מעבירים את רוב השעועית למעבד המזון יחד עם מעט ממי הבישול ושמן הזית שנשארו בסיר. מוסיפים את המלח והטחינה וטוחנים למרקם הרצוי.
  5. מכינים את הרוטב הירוק: קוצצים את החלפיניו והכוסברה.
  6. מערבבים את כל הרכיבים ומתקנים את התיבול אם צריך.
  7. שמים מספר כפות מה”חומוס” בקערה ויוצרים גומחה במרכז. שמים כף של הרוטב הירוק ומגישים.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 435.5 קק״ל 1742.0 קק״ל
פחמימות 3.2 גרם 12.8 גרם
שומן 47.0 גרם 187.9 גרם
נתרן 1621.1 מ״ג 6484.4 מ״ג
חלבון 2.7 גרם 10.9 גרם
סיבים תזונתיים 1.9 גרם 7.5 גרם
שומן רווי 6.6 גרם 26.5 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 34.0 מ״ג 136.0 מ״ג
ברזל 1.5 מ״ג 6.1 מ״ג
אשלגן 107.0 מ״ג 427.9 מ״ג
אבץ 0.7 מ״ג 2.8 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody