חומוס שעועית לבנה עם שום, לימון ופטרוזיליה בלי כלים ולכלוך

שי-לי ליפא מכינה חומוס שעועית לבנה עם שום, לימון ועשבי תיבול. מנה טבעונית וצמחונית שכיף לאכול בצהריים
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-45 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    12

מצרכים

חומוס שעועית

הגשה

אופן הכנה

  1. חוצים את הבצל. חותכים גס את הבצל שמיועד להגשה. קוצצים גס את הפטרוזיליה.
  2. מכסים את השעועית בסיר בשפע מים ללא מלח, מוסיפים את הבצל, עלה הדפנה והסוכר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-75 דקות, עד שהשעועית רכה מאוד. מצננים כ-15 דקות.
  3. בעזרת כף מחוררת מעבירים את השעועית החמימה למעבד המזון (שומרים את מי הבישול). מוסיפים 1/4 כוס ממי הבישול, שמן הזית, מיץ הלימון, השום והמלח.
  4. בוחרים בתכנית CHOP עד שהתערובת גרוסה. אם הממרח סמיך מדי, מוסיפים עוד קצת ממי הבישול. טועמים ומתקנים את התיבול.
  5. מורחים את חומוס השעועית על צלחת, מניחים במרכז את הבצל, יוצקים את שמן הזית, מפזרים את הפטרוזיליה ומגישים

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 2 מנות
קלוריות 534.4 קק״ל 1068.8 קק״ל
פחמימות 66.6 גרם 133.3 גרם
שומן 17.5 גרם 35.0 גרם
נתרן 1873.4 מ״ג 3746.7 מ״ג
חלבון 7.2 גרם 14.3 גרם
סיבים תזונתיים 2.7 גרם 5.4 גרם
שומן רווי 2.1 גרם 4.2 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 80.4 מ״ג 160.9 מ״ג
ברזל 1.5 מ״ג 2.9 מ״ג
אשלגן 262.0 מ״ג 524.1 מ״ג
אבץ 0.5 מ״ג 1.0 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody