חומושוואיה – חומוס חם עם משוואיה וגרגירים
חומושוואיה. מנה שהיא חלום. חומוס עם סלט משוואיה, גרגירים, ביצה וטעמים ים תיכוניים שכולם אוהבים. מי לא ירצה לטעום חומוס ביתי כל כך יפה?
חומושוואיה. מנה שהיא חלום. חומוס עם סלט משוואיה, גרגירים, ביצה וטעמים ים תיכוניים שכולם אוהבים. מי לא ירצה לטעום חומוס ביתי כל כך יפה?
- איתי אדרי
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 545.3 קק״ל 2726.6 קק״לפחמימות 39.3 גרם 196.3 גרםשומן 29.5 גרם 147.6 גרםנתרן 567.9 מ״ג 2839.5 מ״גחלבון 25.6 גרם 127.8 גרםסיבים תזונתיים 17.8 גרם 89.2 גרםשומן רווי 4.8 גרם 24.1 גרםכולסטרול 253.2 מ״ג 1266.0 מ״גסידן 114.4 מ״ג 571.9 מ״גברזל 4.2 מ״ג 20.9 מ״גאשלגן 843.0 מ״ג 4215.2 מ״גאבץ 2.1 מ״ג 10.3 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 30 דק׳כולל 19 שעות
-
קלוריות545
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 545.3 קק״ל 2726.6 קק״לפחמימות 39.3 גרם 196.3 גרםשומן 29.5 גרם 147.6 גרםנתרן 567.9 מ״ג 2839.5 מ״גחלבון 25.6 גרם 127.8 גרםסיבים תזונתיים 17.8 גרם 89.2 גרםשומן רווי 4.8 גרם 24.1 גרםכולסטרול 253.2 מ״ג 1266.0 מ״גסידן 114.4 מ״ג 571.9 מ״גברזל 4.2 מ״ג 20.9 מ״גאשלגן 843.0 מ״ג 4215.2 מ״גאבץ 2.1 מ״ג 10.3 מ״גסגור
חומוס חם עם משוואיה וגרגירים מושלם. אז קודם תדעו שהחומוס של הנמל הוא המתאים ביותר לעשות חומוס ביתי טעים כמו שצריך, אני הוספתי משוואיה בגרסה מהירה וגרגירים חמים מושלמים
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 14 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 19 שעות | קלוריות 545 | כמות מנות 5 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
500 גרם גרגירי חומוס יבשים
-
1 כפית אבקת סודה לשתייה
-
1 חציל גדול
-
4 עגבניות בינוניות
-
3 פלפלי צ'ילי ירוקים בינוניים
-
2 בצלים בינוניים
-
1 כוס טחינה גולמית
-
1 כפית שטוחה מלח דק
-
3 כפות מיץ לימוןמיץ מחצי לימון
-
1 חופן פטרוזיליהקצוצה
-
5 ביצים M
-
2 כפיות פפריקה מתוקה
אופן הכנה
- משרים את גרגירי החומוס לילה שלם (מומלץ 15 שעות), עד שמופיעות נקודות לבנות מעל המים.
- מסננים את החומוס ושוטפים היטב, מעבירים לסיר עם מים רותחים , מוסיפים סודה לשתייה , מבשלים כשעה וחצי עד שעתיים עד שהגרגירים רכים.
- מעבירים מחצית מהגרגירים כאשר הם חמים אבל לא רותחים למעבד מזון וטוחנים, מוסיפים טחינה, מלח, מיץ לימון, ורבע כוס מים קרים, טוחנים עד לקבלת מרקם חלק, במידת הצורך מוסיפים עוד קצת מים לקבלת מרקם , לא סמיך מידי ולא נוזלי מידי.
- מקלפים חציל ופורסים לחצאי ירח וממליחים עם כפית מלח. מניחים כשעה במסננת להגרת נוזלים, פורסים עגבניות, פלפל חריף ובצלים.
- מחממים תנור לטמפרטורה של 250 מעלות חום עליון תחתון.
- מניחים על מגש נייר אפייה, מורחים על הנייר אפייה מעט שמן זית עם פפריקה, מסדרים את הירקות וממליחים מעט, על החציל מפזרים עוד שמן זית, מכניסים לחלק העליון של התנור למשך 20 דקות עד להשחמה יפה.
- את הביצים מרתיחים בסיר קטן למשך 15 דקות. מקלפים וחוצים.
- מגישים את החומוס כשהוא עדיין מעט חם, מעל את הירקות שצלינו, גרגירי חומוס חמים, שמן זית ופטרוזיליה, פיתות חמות ויש לכם מתכון מדהים לחומוס.
אופן הכנה
- משרים את גרגירי החומוס לילה שלם (מומלץ 15 שעות), עד שמופיעות נקודות לבנות מעל המים.
- מסננים את החומוס ושוטפים היטב, מעבירים לסיר עם מים רותחים , מוסיפים סודה לשתייה , מבשלים כשעה וחצי עד שעתיים עד שהגרגירים רכים.
- מעבירים מחצית מהגרגירים כאשר הם חמים אבל לא רותחים למעבד מזון וטוחנים, מוסיפים טחינה, מלח, מיץ לימון, ורבע כוס מים קרים, טוחנים עד לקבלת מרקם חלק, במידת הצורך מוסיפים עוד קצת מים לקבלת מרקם , לא סמיך מידי ולא נוזלי מידי.
- מקלפים חציל ופורסים לחצאי ירח וממליחים עם כפית מלח. מניחים כשעה במסננת להגרת נוזלים, פורסים עגבניות, פלפל חריף ובצלים.
- מחממים תנור לטמפרטורה של 250 מעלות חום עליון תחתון.
- מניחים על מגש נייר אפייה, מורחים על הנייר אפייה מעט שמן זית עם פפריקה, מסדרים את הירקות וממליחים מעט, על החציל מפזרים עוד שמן זית, מכניסים לחלק העליון של התנור למשך 20 דקות עד להשחמה יפה.
- את הביצים מרתיחים בסיר קטן למשך 15 דקות. מקלפים וחוצים.
- מגישים את החומוס כשהוא עדיין מעט חם, מעל את הירקות שצלינו, גרגירי חומוס חמים, שמן זית ופטרוזיליה, פיתות חמות ויש לכם מתכון מדהים לחומוס.
בשיתוף עם "הנמל"
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (3)
מושלם טעייים.
אפשר לעשות עם חומוס משימורים ?
הי ישראל. אפשר בהחלט.