-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 6727.5 קק״ל 6727.5 קק״לפחמימות 1075.3 גרם 1075.3 גרםשומן 276.4 גרם 276.4 גרםנתרן 700.6 מ״ג 700.6 מ״גחלבון 93.5 גרם 93.5 גרםסיבים תזונתיים 19.0 גרם 19.0 גרםשומן רווי 154.4 גרם 154.4 גרםכולסטרול 1466.6 מ״ג 1466.6 מ״גסידן 448.3 מ״ג 448.3 מ״גברזל 11.1 מ״ג 11.1 מ״גאשלגן 1103.0 מ״ג 1103.0 מ״גאבץ 8.6 מ״ג 8.6 מ״גסגור
-
מרכיבים16
-
הכנה 15 דק׳כולל שעה
-
קלוריות6728
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 6727.5 קק״ל 6727.5 קק״לפחמימות 1075.3 גרם 1075.3 גרםשומן 276.4 גרם 276.4 גרםנתרן 700.6 מ״ג 700.6 מ״גחלבון 93.5 גרם 93.5 גרםסיבים תזונתיים 19.0 גרם 19.0 גרםשומן רווי 154.4 גרם 154.4 גרםכולסטרול 1466.6 מ״ג 1466.6 מ״גסידן 448.3 מ״ג 448.3 מ״גברזל 11.1 מ״ג 11.1 מ״גאשלגן 1103.0 מ״ג 1103.0 מ״גאבץ 8.6 מ״ג 8.6 מ״גסגור
למרות שבארץ אפשר למצוא תפוזים מסביב לשנה, עוגות תפוזים מתחברות לנו יותר לתחילת עונת סתיו-חורף. קבלו מתכון של עוגת תפוזים מעולה עם תוספת יוגורט, קליפת תפוז ושטרויזל פריך לתוצאה מפנקת וארומטית במיוחד.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 16 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 6728 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגה
-
200 גרם חמאה רכה
-
1 כוס סוכר לבן
-
3 ביצים M
-
3 כוסות קמח לבן
-
3/4 כוס קורנפלור
-
1 שקית אבקת אפייה
-
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
-
1 כף תמצית וניל
-
1 כוס מיץ תפוזים
-
1 כף קליפת תפוזמגוררת
-
1מיכל או 150 מ"ל יוגורט 3%
הגשה
-
3 כפות אבקת סוכר
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-175 מעלות.
- מכינים את העוגה: מקציפים בקערת מיקסר עם וו גיטרה את החמאה והסוכר כ-3 דקות לתערובת אוורירית.
- מוסיפים את הביצים בהדרגה ולאחר מכן את תמצית הווניל.
- מערבבים בקערה גדולה את הקמח, הקורנפלור, אבקת האפייה ואבקת הסודה לשתייה. מערבבים בקערה נפרדת את מיץ התפוזים, קליפת התפוז המגוררת והיוגורט.
- מוסיפים את תערובת הקמח ותערובת היוגורט לקערת המיקסר לסירוגין (מתחילים ומסיימים בתערובת הקמח). מערבבים ליצירת בלילה חלקה.
- מרפדים תבנית 24 ס”מ עם נייר אפייה עגול.
- מעבירים את הבלילה לתבנית עם נייר האפייה.
- מכינים את השטרויזל: מעבדים במעבד מזון את כל מרכיבי השטוריזל ליצירת פירורים. מפזרים אותם מעל העוגה ואופים 35 דקות להשחמה יפה.
- בוזקים על העוגה אבקת סוכר ומגישים.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-175 מעלות.
- מכינים את העוגה: מקציפים בקערת מיקסר עם וו גיטרה את החמאה והסוכר כ-3 דקות לתערובת אוורירית.
- מוסיפים את הביצים בהדרגה ולאחר מכן את תמצית הווניל.
- מערבבים בקערה גדולה את הקמח, הקורנפלור, אבקת האפייה ואבקת הסודה לשתייה. מערבבים בקערה נפרדת את מיץ התפוזים, קליפת התפוז המגוררת והיוגורט.
- מוסיפים את תערובת הקמח ותערובת היוגורט לקערת המיקסר לסירוגין (מתחילים ומסיימים בתערובת הקמח). מערבבים ליצירת בלילה חלקה.
- מרפדים תבנית 24 ס”מ עם נייר אפייה עגול.
- מעבירים את הבלילה לתבנית עם נייר האפייה.
- מכינים את השטרויזל: מעבדים במעבד מזון את כל מרכיבי השטוריזל ליצירת פירורים. מפזרים אותם מעל העוגה ואופים 35 דקות להשחמה יפה.
- בוזקים על העוגה אבקת סוכר ומגישים.
בשיתוף עם "הנמל"
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן