קלאסי זה הכי טעים: חזה עוף ברוטב עגבניות ובזיליקום

מתכון לילדים ולמבוגרים, בשישה שלבים פשוטים ויש לכם את המנה המושלמת! חזה עוף ברוטב עגבניות ובזיליקום עסיסי וכל כך טעים שכולם ילקקו את האצבעות
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    40 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    12

מצרכים

הגשה

אופן הכנה

  1. מורחים את חזה העוף ב-2 כפות שמן זית ומתבלים במלח ופלפל.
  2. מחממים מחבת ומטגנים את חזה העוף משני הצדדים עד להזהבה. הוא לא חייב להיות לגמרי מוכן מבפנים - הוא ימשיך להתבשל ברוטב עגבניות. מעבירים לצלחת.

    מטגנים את חזה העוף משני הצדדים. צילום: שניר גואטה
    מטגנים את חזה העוף משני הצדדים. צילום: שניר גואטה

  3. מוסיפים למחבת עוד כף שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את השום והעגבנייה, מערבבים ומטגנים עוד דקה.
  4. מוסיפים את רוטב העגבניות, השמנת הצמחית ומרק העוף, מערבבים ומבשלים 2 דקות. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.

    מוסיפים את הרוטב עגבניות. צילום: שניר גואטה
    מוסיפים את הרוטב עגבניות. צילום: שניר גואטה

  5. מחזירים לרוטב את חזה העוף ומבשלים כ-20 דקות, או עד שהוא מתרכך ומוכן.
  6. מפזרים עלי בזיליקום טריים ומגישים מיד לצד בורגול.

    חזה עוף ברוטב עגבניות ובזיליקום. צילום: שניר גואטה
    חזה עוף ברוטב עגבניות ובזיליקום. צילום: שניר גואטה

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 311.5 קק״ל 1245.9 קק״ל
פחמימות 18.5 גרם 74.1 גרם
סוכר 7.6 גרם 30.4 גרם
שומן 14.2 גרם 56.6 גרם
נתרן 921.6 מ״ג 3686.4 מ״ג
חלבון 25.4 גרם 101.5 גרם
סיבים תזונתיים 2.2 גרם 8.9 גרם
שומן רווי 3.7 גרם 14.9 גרם
כולסטרול 57.0 מ״ג 228.0 מ״ג
סידן 35.7 מ״ג 142.6 מ״ג
ברזל 1.4 מ״ג 5.7 מ״ג
אשלגן 348.7 מ״ג 1394.8 מ״ג
אבץ 1.1 מ״ג 4.5 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (11)

Avatar

הצג עוד