אוי הריח הריח! מתכון לחלה מתוקה מושלמת לשבת
- שי-לי ליפא
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1678.4 קק״ל 3356.9 קק״לפחמימות 207.3 גרם 414.6 גרםשומן 76.3 גרם 152.6 גרםנתרן 1689.3 מ״ג 3378.6 מ״גחלבון 46.3 גרם 92.7 גרםסיבים תזונתיים 15.9 גרם 31.8 גרםשומן רווי 9.1 גרם 18.3 גרםכולסטרול 147.7 מ״ג 295.4 מ״גסידן 104.4 מ״ג 208.8 מ״גברזל 14.1 מ״ג 28.1 מ״גאשלגן 714.5 מ״ג 1429.1 מ״גאבץ 8.3 מ״ג 16.6 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 20 דק׳כולל שעתיים ו-40 דק׳
-
קלוריות1678
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1678.4 קק״ל 3356.9 קק״לפחמימות 207.3 גרם 414.6 גרםשומן 76.3 גרם 152.6 גרםנתרן 1689.3 מ״ג 3378.6 מ״גחלבון 46.3 גרם 92.7 גרםסיבים תזונתיים 15.9 גרם 31.8 גרםשומן רווי 9.1 גרם 18.3 גרםכולסטרול 147.7 מ״ג 295.4 מ״גסידן 104.4 מ״ג 208.8 מ״גברזל 14.1 מ״ג 28.1 מ״גאשלגן 714.5 מ״ג 1429.1 מ״גאבץ 8.3 מ״ג 16.6 מ״גסגור
היא הנסיכה של שולחן השבת, התוספת לכל סלט, הבסיס לכל ניגוב – חלה, רבותיי, חלה!
אין ארוחת שישי ישראלית, ואין ארוחת שישי אצלנו בבית, בלי חלה טרייה, מתוקה או רגילה, שמפזרת ניחוחות של עונג בכל הבית ונטרפת בשנייה, עוד לפני שהאוכל מגיע לשולחן.
אז כולם אוהבים לאכול אותה, אבל להכין אותה? אנשים אומרים לי שוב ושוב שזה קשה, שלא כל אחד יכול, שהם מפחדים להסתבך, ואני מבטיחה לכם – בכל מה שקשור להכנת חלות מתכון בטוח זה כל מה שאתם צריכים, ועם כזה מתכון לחלות, כל אחד יכול להצליח.
קבלו אותו: ה- מתכון לחלות מתוקות שיעשה לכם את השבת. שתהיה לכם שבת מבורכת וטעימה!
מרכיבים 10 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-40 דק׳ | קלוריות 1678 | כמות מנות 2 |
---|
מצרכים
מצרכים
שימון הבצק
-
1 מיכל תרסיס שמן זית
אופן הכנה
- ממיסים שמרים וסוכר במים החמימים. מוסיפים קמח וביצה ולשים בידיים כדקה (או כ-2 דקות במיקסר עם וו לישה), עד לקבלת תערובת אחידה.
- מוסיפים שמן ומלח וממשיכים ללוש בידיים עוד כ-3 דקות (או כ-5 דקות במיקסר עם וו לישה), עד לקבלת בצק רך ומעט דביק.
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מתיזים מעט תרסיס שמן על כיפת הבצק, כדי שלא יתייבש, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה, עד להכפלת הנפח.
- מחלקים את הבצק ל-6 חלקים שווים על משטח מקומח קלות. מגלגלים כל חלק לגליל באורך 30 ס”מ וקולעים צמה מ-3 גלילים (סה”כ כ 2 צמות).
- מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה במרחק 20 ס”מ אחת מהשנייה, מכסים במגבת לחה ומתפיחים כ-45 דקות.
- מחממים תנור ל-175 מעלות.
- מברישים בביצה טרופה עם מעט מים ומפזרים מעל שומשום או פרג.
- אופים 30-25 דקות.
אופן הכנה
- ממיסים שמרים וסוכר במים החמימים. מוסיפים קמח וביצה ולשים בידיים כדקה (או כ-2 דקות במיקסר עם וו לישה), עד לקבלת תערובת אחידה.
- מוסיפים שמן ומלח וממשיכים ללוש בידיים עוד כ-3 דקות (או כ-5 דקות במיקסר עם וו לישה), עד לקבלת בצק רך ומעט דביק.
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מתיזים מעט תרסיס שמן על כיפת הבצק, כדי שלא יתייבש, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה, עד להכפלת הנפח.
- מחלקים את הבצק ל-6 חלקים שווים על משטח מקומח קלות. מגלגלים כל חלק לגליל באורך 30 ס”מ וקולעים צמה מ-3 גלילים (סה”כ כ 2 צמות).
- מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה במרחק 20 ס”מ אחת מהשנייה, מכסים במגבת לחה ומתפיחים כ-45 דקות.
- מחממים תנור ל-175 מעלות.
- מברישים בביצה טרופה עם מעט מים ומפזרים מעל שומשום או פרג.
- אופים 30-25 דקות.
תגובות (12)
אפשר להשתמש בשמרים יבשים, אם כן, לאלו שינויים במתכון אדרש?
היי מרים, אפשר להמיר בשמרים יבשים ללא שינוי. בהצלחה וספרי לנו איך יצא!
אם אני צריכה לעשות 5 חלות מתוקות לשבת בפעם אחת. איזו תבנית הייתם ממליצים לי?
יש לכם מתכון לחלה לאנשים שרגישים לגלוטן?