אוי הריח הריח! חלה מתוקה מושלמת לשבת

חלה מתוקה וחגיגית שמפיצה ניחוחות נעימים ומעוררי תאבון! שי-לי ליפא עם המתכון המושלם לחלה מתוקה ביתית לארוחת שישי, לבראנץ' שבת ולכל פעם שמתחשק ביס רך וטעים.
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים ו-40 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    10

מצרכים

ציפוי

שימון הבצק

אופן הכנה

  1. ממיסים שמרים וסוכר במים החמימים. מוסיפים קמח וביצה ולשים בידיים כדקה (או כ-2 דקות במיקסר עם וו לישה), עד לקבלת תערובת אחידה.
  2. מוסיפים שמן ומלח וממשיכים ללוש בידיים עוד כ-3 דקות (או כ-5 דקות במיקסר עם וו לישה), עד לקבלת בצק רך ומעט דביק.
  3. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מתיזים מעט תרסיס שמן על כיפת הבצק, כדי שלא יתייבש, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה, עד להכפלת הנפח.
  4. מחלקים את הבצק ל-6 חלקים שווים על משטח מקומח קלות. מגלגלים כל חלק לגליל באורך 30 ס”מ וקולעים צמה מ-3 גלילים (סה”כ כ 2 צמות).
  5. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה במרחק 20 ס”מ אחת מהשנייה, מכסים במגבת לחה ומתפיחים כ-45 דקות.
  6. מחממים תנור ל-175 מעלות.
  7. מברישים בביצה טרופה עם מעט מים ומפזרים מעל שומשום או פרג.
  8. אופים 30-25 דקות.
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 2 מנות
קלוריות 1934.4 קק״ל 3868.8 קק״ל
פחמימות 208.0 גרם 415.9 גרם
שומן 92.6 גרם 185.3 גרם
נתרן 1619.3 מ״ג 3238.6 מ״ג
חלבון 51.2 גרם 102.4 גרם
סיבים תזונתיים 21.9 גרם 43.8 גרם
שומן רווי 12.6 גרם 25.3 גרם
כולסטרול 126.9 מ״ג 253.8 מ״ג
סידן 1230.8 מ״ג 2461.6 מ״ג
ברזל 21.5 מ״ג 43.0 מ״ג
אשלגן 944.6 מ״ג 1889.3 מ״ג
אבץ 11.4 מ״ג 22.8 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (5)

    Avatar
    tsofnat rapaport partosh

    כמה שמרים שמים אם הם יבשים?

      Avatar
      Foody Foody

      2 כפות שמרים יבשים 🙂

    Avatar
    אלינור

    המתכון מצויין, לא התקבלה חלה מתוכה אך כן כיכר לחם ממש טעים😋

      Avatar
      אביגיל אביאני

      בחלה מתוקה שמים 3/4 כוס חד פעמי סוכר

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody