אוי הריח הריח! מתכון לחלה מתוקה מושלמת לשבת

מתכון לחלה מתוקה וחגיגית שמפיצה ניחוחות נעימים ומעוררי תאבון! שי-לי ליפא עם המתכון המושלם לחלה מתוקה ביתית לארוחת שישי, לבראנץ' שבת ולכל פעם שמתחשק ביס רך וטעים.
מתכון לחלה מתוקה וחגיגית שמפיצה ניחוחות נעימים ומעוררי תאבון! שי-לי ליפא עם המתכון המושלם לחלה מתוקה ביתית לארוחת שישי, לבראנץ' שבת ולכל פעם שמתחשק ביס רך וטעים.
  • שי-לי ליפא
שמרו
כשר
8 דירגו [ציון 3]
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעתיים ו-40 דק׳
  • קלוריות
    1678
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1678.4 קק״ל 3356.9 קק״ל
    פחמימות 207.3 גרם 414.6 גרם
    שומן 76.3 גרם 152.6 גרם
    נתרן 1689.3 מ״ג 3378.6 מ״ג
    חלבון 46.3 גרם 92.7 גרם
    סיבים תזונתיים 15.9 גרם 31.8 גרם
    שומן רווי 9.1 גרם 18.3 גרם
    כולסטרול 147.7 מ״ג 295.4 מ״ג
    סידן 104.4 מ״ג 208.8 מ״ג
    ברזל 14.1 מ״ג 28.1 מ״ג
    אשלגן 714.5 מ״ג 1429.1 מ״ג
    אבץ 8.3 מ״ג 16.6 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעתיים ו-40 דק׳
  • קלוריות
    1678
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1678.4 קק״ל 3356.9 קק״ל
    פחמימות 207.3 גרם 414.6 גרם
    שומן 76.3 גרם 152.6 גרם
    נתרן 1689.3 מ״ג 3378.6 מ״ג
    חלבון 46.3 גרם 92.7 גרם
    סיבים תזונתיים 15.9 גרם 31.8 גרם
    שומן רווי 9.1 גרם 18.3 גרם
    כולסטרול 147.7 מ״ג 295.4 מ״ג
    סידן 104.4 מ״ג 208.8 מ״ג
    ברזל 14.1 מ״ג 28.1 מ״ג
    אשלגן 714.5 מ״ג 1429.1 מ״ג
    אבץ 8.3 מ״ג 16.6 מ״ג
    סגור

היא הנסיכה של שולחן השבת, התוספת לכל סלט, הבסיס לכל ניגוב – חלה, רבותיי, חלה!

אין ארוחת שישי ישראלית, ואין ארוחת שישי אצלנו בבית, בלי חלה טרייה, מתוקה או רגילה, שמפזרת ניחוחות של עונג בכל הבית ונטרפת בשנייה, עוד לפני שהאוכל מגיע לשולחן.

אז כולם אוהבים לאכול אותה, אבל להכין אותה? אנשים אומרים לי שוב ושוב שזה קשה, שלא כל אחד יכול, שהם מפחדים להסתבך, ואני מבטיחה לכם – בכל מה שקשור להכנת חלות מתכון בטוח זה כל מה שאתם צריכים, ועם כזה מתכון לחלות, כל אחד יכול להצליח.

קבלו אותו: ה- מתכון לחלות מתוקות שיעשה לכם את השבת. שתהיה לכם שבת מבורכת וטעימה!

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
8 דירגו [ציון 3]

מצרכים

מצרכים


plus minus

ציפוי

שימון הבצק


אופן הכנה

  1. ממיסים שמרים וסוכר במים החמימים. מוסיפים קמח וביצה ולשים בידיים כדקה (או כ-2 דקות במיקסר עם וו לישה), עד לקבלת תערובת אחידה.
  2. מוסיפים שמן ומלח וממשיכים ללוש בידיים עוד כ-3 דקות (או כ-5 דקות במיקסר עם וו לישה), עד לקבלת בצק רך ומעט דביק.
  3. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מתיזים מעט תרסיס שמן על כיפת הבצק, כדי שלא יתייבש, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה, עד להכפלת הנפח.
  4. מחלקים את הבצק ל-6 חלקים שווים על משטח מקומח קלות. מגלגלים כל חלק לגליל באורך 30 ס”מ וקולעים צמה מ-3 גלילים (סה”כ כ 2 צמות).
  5. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה במרחק 20 ס”מ אחת מהשנייה, מכסים במגבת לחה ומתפיחים כ-45 דקות.
  6. מחממים תנור ל-175 מעלות.
  7. מברישים בביצה טרופה עם מעט מים ומפזרים מעל שומשום או פרג.
  8. אופים 30-25 דקות.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
אוי הריח הריח! מתכון לחלה מתוקה מושלמת לשבת

הכנתם את המתכון?

כן
    Avatar
    יפעת נחום ויצמן

    מושלם הריחות בבית עונג שבת

תגובות (10)

Avatar

    Avatar
    אורית אדם

    אם אני צריכה לעשות 5 חלות מתוקות לשבת בפעם אחת. איזו תבנית הייתם ממליצים לי?

    Avatar
    רויטל מלכה

    יש לכם מתכון לחלה לאנשים שרגישים לגלוטן?

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות