חמוסטה שלי! מרק חמוסטה עם קציצות מהירות
- הילה סער
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 456.7 קק״ל 2740.5 קק״לפחמימות 35.6 גרם 213.9 גרםשומן 11.4 גרם 68.5 גרםנתרן 1636.3 מ״ג 9817.9 מ״גחלבון 27.9 גרם 167.6 גרםסיבים תזונתיים 32.2 גרם 193.0 גרםשומן רווי 4.2 גרם 25.3 גרםכולסטרול 45.5 מ״ג 273.0 מ״גסידן 801.7 מ״ג 4810.3 מ״גברזל 7.5 מ״ג 44.8 מ״גאשלגן 5166.5 מ״ג 30999.1 מ״גאבץ 6.1 מ״ג 36.7 מ״גסגור
-
מרכיבים23
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה
-
קלוריות457
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 456.7 קק״ל 2740.5 קק״לפחמימות 35.6 גרם 213.9 גרםשומן 11.4 גרם 68.5 גרםנתרן 1636.3 מ״ג 9817.9 מ״גחלבון 27.9 גרם 167.6 גרםסיבים תזונתיים 32.2 גרם 193.0 גרםשומן רווי 4.2 גרם 25.3 גרםכולסטרול 45.5 מ״ג 273.0 מ״גסידן 801.7 מ״ג 4810.3 מ״גברזל 7.5 מ״ג 44.8 מ״גאשלגן 5166.5 מ״ג 30999.1 מ״גאבץ 6.1 מ״ג 36.7 מ״גסגור
אני לא מכירה הרבה אנשים שלא אוהבים מרק קובה.
סיר מהביל ומלא ירקות, עם קציצות שמנמנות ונימוחות, שביחד הם ארוחה מלאה – מה עוד צריך בחיים? ובכלל בתקופה הטרופה הזו, סיר שהוא ארוחה שלמה זה הפתרון האולטימטיבי לכל רעב. פשוט חייבים סיר כזה במקרר.
אז כמובן שאצלי במטבח, סולת לא עוברת את הסינון הבריאותי, וחיפשתי תחליף מזין יותר, שעדיין ייתן תוצאה טעימה וכייפית. וחוץ מזה, למרות שקובה זה ממש טעים, לוקח זמן להכין אותן, והן דורשות סבלנות ומיומנות. לא בדיוק תקתוק…
אז מצאתי פתרון שנותן אווירה של קובה, בלי הטרחה ובלי המומחיות – קציצות בשר ובורגול דק, עם תוספת של פריקי – שהיא גם תוספת בריאה וגם שדרוג של הטעם. מערבבים ביחד, מדביקים עם קצת קמח מלא (אפשר להמיר בקמח חומוס או בקמח כוסמין מלא) וזורקים לתוך המרק.
בחרתי להכין מרק חמוסטה, כי זה המרק המושלם מבחינתי – חמצמץ ועשיר בירוקים, קליל ומאזן את הטעם של הבשר.
לא הייתי בטוחה איך הילדים שלי, שרגילים לקובה רגילה, יגיבו לקיצור הדרך הזה, אבל הם חיסלו את כל הסיר ביום אחד, ואמרו שהיה יותר טעים מהרגיל… אפשר להכריז על הצלחה מסחררת.
טיפ בריא:
ג’ריש הוא בעצם בורגול גרוס דק, ולכן הוא עדיף על סולת מבחינה בריאותית (לסולת ערכים תזונתיים דומים לשל קמח לבן). פריקי היא חיטה ירוקה מעושנת, ויש בה ערכים תזונתיים רבים. היא נקטפת לפני שהיא מבשילה, ולכן יש בה אחוז גלוטן נמוך. היא מוסיפה טעם מעושן ועומק לכל תבשיל. אני ממליצה להוסיף אותה למזווה שלכם, ולגוון בעזרתה את התזונה ואת הטעמים.
לעוד טיפים, רעיונות בריאים ומתכונים, מוזמנים להצטרף לקהילת הפייסבוק שלי: המתקתקות – לתקתק ביחד מטבח בריא
מרכיבים 23 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 457 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
מרק:
-
2 כפות שמן זית
-
2 כרישות קטניםפרוסות לחצאי טבעות (החלק הלבן בלבד)
-
4 גבעולי סלריחתוכים לאורכם וחתוכים למקלות באורך כ-3 ס"מ
-
3 קישואים בינונייםחתוכים לארבע לאורכם, ופרוסים
-
1 צרור עלי תרד(או מנגולד או קייל)
-
3 ליטר מים
-
1 כף כורכום
-
1 כף כמון טחון
-
1 מיץ לימון גדול
-
2 כפיות מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור טחון
-
1 חופן נענעקצוצים
קציצות
אופן הכנה
- מתחילים בהכנת המסה לקציצות: שוטפים היטב את הג’ריש והפריקי במסננת מתחת למים זורמים, עד שהמים יוצאים צלולים. מעבירים לקערה ומכסים במים כדי שהם יספחו את המים, ולא יהיו יבשים. משהים ל-20 דקות.
- בינתיים מתחילים בהכנת המרק: מחממים סיר גדול על להבה בינונית, יוצקים לתוכו 2 כפות שמן זית, מוסיפים את הכרשה הפרוסה ומטגנים 2-3 דקות עד שהכרשה מתרככת והופכת לשקופה. מוסיפים את גבעולי הסלרי ואת הקישואים, ומטגנים עוד 3-4 דקות.
- מוסיפים את עלי התרד או המנגולד, מערבבים ויוצקים על הירקות ליטר מים. מכסים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כ-10 דקות.
- לאחר 10 דקות מוסיפים את התבלינים ואת מיץ הלימון הסחוט, מערבבים ומוסיפים את 2 ליטר המים הנותרים, מכסים ומביאים שוב לרתיחה.
- מכינים את הקציצות: במידה ונותרו מים בקערת הג’ריש והפריקי, מסננים. מוסיפים לקערה את הקמח, את הבשר הטחון ואת יתר הרכיבים. ניתן לטחון את הבצל, השום, הפטרוזיליה ועלי הסלרי במעבד מזון למרקם אחיד.
- מערבבים ולשים היטב בעזרת הידיים. מוודאים שהמסה דביקה מספיק, כדי שלא תתפרק במרק. במידת הצורך מוסיפים כף נוספת של קמח.
- יוצרים בידיים רטובות קציצות קטנות ומכניסים אותן אחת-אחת למרק המבעבע קלות. במידה והמרק רותח ברתיחה חזקה, מנמיכים מעט את האש, כדי שהרתיחה החזקה לא תגרום לקציצות להתפרק. לא מערבבים. מכסים ומבשלים כ-30-40 דקות.
- מורידים מהאש ומוסיפים את עלי הנענע. טועמים ומתקנים תיבול. במידה ואוהבים חמיצות חזקה יותר - מוסיפים עוד מיץ לימון סחוט.
אופן הכנה
- מתחילים בהכנת המסה לקציצות: שוטפים היטב את הג’ריש והפריקי במסננת מתחת למים זורמים, עד שהמים יוצאים צלולים. מעבירים לקערה ומכסים במים כדי שהם יספחו את המים, ולא יהיו יבשים. משהים ל-20 דקות.
- בינתיים מתחילים בהכנת המרק: מחממים סיר גדול על להבה בינונית, יוצקים לתוכו 2 כפות שמן זית, מוסיפים את הכרשה הפרוסה ומטגנים 2-3 דקות עד שהכרשה מתרככת והופכת לשקופה. מוסיפים את גבעולי הסלרי ואת הקישואים, ומטגנים עוד 3-4 דקות.
- מוסיפים את עלי התרד או המנגולד, מערבבים ויוצקים על הירקות ליטר מים. מכסים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כ-10 דקות.
- לאחר 10 דקות מוסיפים את התבלינים ואת מיץ הלימון הסחוט, מערבבים ומוסיפים את 2 ליטר המים הנותרים, מכסים ומביאים שוב לרתיחה.
- מכינים את הקציצות: במידה ונותרו מים בקערת הג’ריש והפריקי, מסננים. מוסיפים לקערה את הקמח, את הבשר הטחון ואת יתר הרכיבים. ניתן לטחון את הבצל, השום, הפטרוזיליה ועלי הסלרי במעבד מזון למרקם אחיד.
- מערבבים ולשים היטב בעזרת הידיים. מוודאים שהמסה דביקה מספיק, כדי שלא תתפרק במרק. במידת הצורך מוסיפים כף נוספת של קמח.
- יוצרים בידיים רטובות קציצות קטנות ומכניסים אותן אחת-אחת למרק המבעבע קלות. במידה והמרק רותח ברתיחה חזקה, מנמיכים מעט את האש, כדי שהרתיחה החזקה לא תגרום לקציצות להתפרק. לא מערבבים. מכסים ומבשלים כ-30-40 דקות.
- מורידים מהאש ומוסיפים את עלי הנענע. טועמים ומתקנים תיבול. במידה ואוהבים חמיצות חזקה יותר - מוסיפים עוד מיץ לימון סחוט.
תגובות (3)
איזה כיף! תודה על השיתוף!
לנמנעים מגלוטן יש תחליף לבורגול ? מה יכול לישות
אפשר אולי לנסות עם טף אבל זה לא נוסה במתכון זה. אפשר גם לוותר על הבורגול. נשמח לשמוע איך יצא ((: בהצלחה!