
-
זמן הכנה20 דקות
-
זמן כולל9 שעות ו-50 דקות
-
רמת קושיבינונית
-
מרכיבים14
מצרכים
-
4 שוקי עוף ללא עור גדולות
-
4 ירכי עוף ללא עור גדולות
-
4 כפות שמן זית
-
2 בצלים בינוניים
-
2 בטטות בינוניות
-
2 תפוחי אדמה בינוניים
-
1 ראש שום
-
1/2 כוס אורז מלא
-
1/2 כוס שעועית לבנה יבשה
-
3 כוסות מים
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
-
1 כף פפריקה מתוקה
-
4 כפות דבש
אופן הכנה
- משרים את השעועית והאורז בשפע מים קרים למשך הלילה. בבוקר למחרת, מסננים מנוזלים ושומרים בצד.
- מחממים שמן זית בסיר ברזל כבד. מטגנים את העוף משני צידיו ומוציאים לצלחת.
- חותכים לפלחים גסים את הבצל, הבטטות ותפוחי האדמה. את ראש השום חוצים לשניים לרוחב.
- באותו סיר מטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב.
- מוסיפים את הבטטות, תפוחי האדמה, השום, האורז והשעועית המושרים, מים, כל התבלינים והדבש. מחזירים את העוף לסיר.
- מעלים לרתיחה, טועמים ומתקנים תיבול.
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- מכסים את הסיר ומעבירים לתנור לשעה וחצי. אפשר להסיר את המכסה בחצי השעה האחרונה ולהשחים מעט את החמין.
צילום: שני הלוי
הערות
- אם רוצים לקצר את זמן ההשריה, משתמשים בשעועית לבנה קפואה ומשרים את האורז רק שעה
תוכן נוסף
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
8
מנות
קלוריות
391.9
קק״ל
3134.8
קק״ל
פחמימות
30.7
גרם
245.8
גרם
שומן
14.7
גרם
117.3
גרם
נתרן
846.5
מ״ג
6772.1
מ״ג
חלבון
31.6
גרם
253.0
גרם
סיבים תזונתיים
2.1
גרם
17.0
גרם
שומן רווי
2.9
גרם
23.2
גרם
כולסטרול
99.7
מ״ג
797.6
מ״ג
סידן
56.1
מ״ג
448.8
מ״ג
ברזל
2.3
מ״ג
18.5
מ״ג
אשלגן
573.0
מ״ג
4584.3
מ״ג
אבץ
3.8
מ״ג
30.3
מ״ג
תגובות (2)
הנכדים והנכדות שלי אוהבים חמין–אנסה השבת הקרובה שלכם יפה מרגלית
איזה כיף! חזרי לספר לנו איך יצא ((: