חמין מהיר עם שוקי עוף ודבש

חמין בשעה וחצי? כן בבקשה! בימי החורף הגשומים הכי כיף לאכול חמין מהיר עם שוקי עוף שחומות, תפוחי אדמה ובטטות ודבש שנותן מתיקות וצבע נפלאים
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    9 שעות ו-50 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    14

מצרכים

אופן הכנה

  1. משרים את השעועית והאורז בשפע מים קרים למשך הלילה. בבוקר למחרת, מסננים מנוזלים ושומרים בצד.
  2. מחממים שמן זית בסיר ברזל כבד. מטגנים את העוף משני צידיו ומוציאים לצלחת.
  3. חותכים לפלחים גסים את הבצל, הבטטות ותפוחי האדמה. את ראש השום חוצים לשניים לרוחב.
  4. באותו סיר מטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב.
  5. מוסיפים את הבטטות, תפוחי האדמה, השום, האורז והשעועית המושרים, מים, כל התבלינים והדבש. מחזירים את העוף לסיר.
  6. מעלים לרתיחה, טועמים ומתקנים תיבול.
  7. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  8. מכסים את הסיר ומעבירים לתנור לשעה וחצי. אפשר להסיר את המכסה בחצי השעה האחרונה ולהשחים מעט את החמין.

צילום: שני הלוי

הערות

  • אם רוצים לקצר את זמן ההשריה, משתמשים בשעועית לבנה קפואה ומשרים את האורז רק שעה
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 8 מנות
קלוריות 391.9 קק״ל 3134.8 קק״ל
פחמימות 30.7 גרם 245.8 גרם
שומן 14.7 גרם 117.3 גרם
נתרן 846.5 מ״ג 6772.1 מ״ג
חלבון 31.6 גרם 253.0 גרם
סיבים תזונתיים 2.1 גרם 17.0 גרם
שומן רווי 2.9 גרם 23.2 גרם
כולסטרול 99.7 מ״ג 797.6 מ״ג
סידן 56.1 מ״ג 448.8 מ״ג
ברזל 2.3 מ״ג 18.5 מ״ג
אשלגן 573.0 מ״ג 4584.3 מ״ג
אבץ 3.8 מ״ג 30.3 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (2)

Avatar

    Avatar
    יפה מרגלית

    הנכדים והנכדות שלי אוהבים חמין–אנסה השבת הקרובה שלכם יפה מרגלית

      Avatar
      Foody Foody

      איזה כיף! חזרי לספר לנו איך יצא ((: