חמין מקרוני ועוף של העולמות!

הגיע הזמן לגוון את השבת עם חמין מקרוני ועוף! חמין שממלא את הבית בריח מטריף, ויש בו גם ביצים קשות ותפוחי אדמה. אל תתפלאו אם תמצאו את עצמכם כבר בשמונה בבוקר זוללים אותו
הגיע הזמן לגוון את השבת עם חמין מקרוני ועוף! חמין שממלא את הבית בריח מטריף, ויש בו גם ביצים קשות ותפוחי אדמה. אל תתפלאו אם תמצאו את עצמכם כבר בשמונה בבוקר זוללים אותו
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
46 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 6 שעות ו-30 דק׳
  • קלוריות
    620
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 620.0 קק״ל 4959.7 קק״ל
    פחמימות 67.0 גרם 536.0 גרם
    סוכר 3.8 גרם 30.3 גרם
    שומן 21.2 גרם 169.8 גרם
    נתרן 619.3 מ״ג 4954.2 מ״ג
    חלבון 37.7 גרם 302.0 גרם
    סיבים תזונתיים 2.9 גרם 22.8 גרם
    שומן רווי 2.5 גרם 20.0 גרם
    כולסטרול 0.1 מ״ג 0.6 מ״ג
    סידן 23.9 מ״ג 191.2 מ״ג
    ברזל 0.9 מ״ג 7.3 מ״ג
    אשלגן 207.0 מ״ג 1656.2 מ״ג
    אבץ 0.9 מ״ג 7.1 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 6 שעות ו-30 דק׳
  • קלוריות
    620
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 620.0 קק״ל 4959.7 קק״ל
    פחמימות 67.0 גרם 536.0 גרם
    סוכר 3.8 גרם 30.3 גרם
    שומן 21.2 גרם 169.8 גרם
    נתרן 619.3 מ״ג 4954.2 מ״ג
    חלבון 37.7 גרם 302.0 גרם
    סיבים תזונתיים 2.9 גרם 22.8 גרם
    שומן רווי 2.5 גרם 20.0 גרם
    כולסטרול 0.1 מ״ג 0.6 מ״ג
    סידן 23.9 מ״ג 191.2 מ״ג
    ברזל 0.9 מ״ג 7.3 מ״ג
    אשלגן 207.0 מ״ג 1656.2 מ״ג
    אבץ 0.9 מ״ג 7.1 מ״ג
    סגור

מתכון ממורשת המטבח הספרדי-ירושלמי, שנותן פייט הולם וטעים לקוגל האשכנזי. אם חיפשתם גיוון לחמין הקלאסי, קבלו חמין כל כך קל להכנה, שמצד אחד אין בו את הכבדות של החמין הקלאסי, אך מצד שני יש בו את כל מה שמחפשים בחמין טעים לשבת גשומה וחורפית!

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
46 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. מבשלים את הפסטה במים רותחים עם מלח במשך כ-5 דקות ומסננים.
  2. מתבלים את העוף במלח ובפלפל שחור, ומטגנים בסיר עם שמן חם במשך 4-5 דקות מכל צד עד להשחמה. מוציאים מהסיר ומניחים בצד.
  3. מוסיפים לסיר בצל ושיני שום שלמות, ומטגנים במשך כ-7 דקות עד להזהבה. מוציאים מהסיר ומניחים בצד.
  4. מכניסים לסיר את תפוחי האדמה, מתבלים במלח ופלפל, מטגנים במשך 6-7 דקות מכל צד או עד שהם מזהיבים משני הצדדים.
  5. מרכיבים את החמין: מסדרים בשכבה אחת את פרוסות תפוחי האדמה בתחתית הסיר, מעל מוסיפים חצי מכמות הפסטה.
  6. מעל לפסטה מסדרים את שוקי העוף הצלויות בשכבה אחת ומפזרים מעל את הבצל והשום.

    חמין מקרוני ועוף3
    הופכים את החמין בשלמותו על מגש. צילום: נמרוד גנישר, סטיילינג: ענת לובל

  7. מסדרים מעל את הביצים בקליפתן ומסיימים בפסטה שנותרה.
  8. מערבבים את המים עם התבלינים ויוצקים מעל לסיר החמין, מביאים לרתיחה.
  9. מחממים את התנור לחום של 100 מעלות.
  10. מכסים היטב בנייר אפייה רטוב שאותו מצמידים על הפסטה עצמה, ולאחר מכן סוגרים את הסיר במכסה מותאם.
  11. מעבירים את הסיר לתנור למשך כ-6 שעות או למשך לילה. לפני ההגשה, הופכים את החמין בשלמותו על מגש ומגישים.רוצים את ערכת החמין המושלמת? ערכה במחיר מיוחד שכוללת גם קורס דיגיטלי של עומר מילר וגם רוסטר עם כף הגשה. לחצו כאן
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
חמין מקרוני ועוף של העולמות!

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (54)

Avatar

    Avatar
    שלי

    האם הזמן בתנור רק 6 שעות? אז אפשר לשים בבוקר שיהיה מוכן בצהריים.

      Avatar
      מערכת Foody

      היי שלי, אכן הזמן בתנור הוא מינמום 6 שעות, ועד לילה שלם. היינו לוקחים טווח ביטחון ומכינים מוקדם בבוקר כדי לאכול בצהריים המאוחרים.

    Avatar
    לימור גלבוע חסון

    היי אפשר להרכיב את הסיר בצהריים ורק בלילה להכניס לתנור?

      Avatar
      מערכת Foody

      כן, רק לשמור בקירור עד הבישול

    Avatar
    איריס ליאון

    היי מכינה מחר. שאלה, האם לשמן את הסיר לפני הכנסת הפרודוקטים או לשים נייר אפיה בתחתית?

      Avatar
      מערכת Foody

      היי איריס, יש מספיק שמן, לא צריך שמן נוסף (מרכיבים את החמין באותו הסיר שמטגנים בו את הבצל, השום, תפוחי האדמה וכו’

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות