חמין מקרוני ועוף של העולמות!
- מערכת Foody
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 620.0 קק״ל 4959.7 קק״לפחמימות 67.0 גרם 536.0 גרםסוכר 3.8 גרם 30.3 גרםשומן 21.2 גרם 169.8 גרםנתרן 619.3 מ״ג 4954.2 מ״גחלבון 37.7 גרם 302.0 גרםסיבים תזונתיים 2.9 גרם 22.8 גרםשומן רווי 2.5 גרם 20.0 גרםכולסטרול 0.1 מ״ג 0.6 מ״גסידן 23.9 מ״ג 191.2 מ״גברזל 0.9 מ״ג 7.3 מ״גאשלגן 207.0 מ״ג 1656.2 מ״גאבץ 0.9 מ״ג 7.1 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 30 דק׳כולל 6 שעות ו-30 דק׳
-
קלוריות620
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 620.0 קק״ל 4959.7 קק״לפחמימות 67.0 גרם 536.0 גרםסוכר 3.8 גרם 30.3 גרםשומן 21.2 גרם 169.8 גרםנתרן 619.3 מ״ג 4954.2 מ״גחלבון 37.7 גרם 302.0 גרםסיבים תזונתיים 2.9 גרם 22.8 גרםשומן רווי 2.5 גרם 20.0 גרםכולסטרול 0.1 מ״ג 0.6 מ״גסידן 23.9 מ״ג 191.2 מ״גברזל 0.9 מ״ג 7.3 מ״גאשלגן 207.0 מ״ג 1656.2 מ״גאבץ 0.9 מ״ג 7.1 מ״גסגור
מתכון ממורשת המטבח הספרדי-ירושלמי, שנותן פייט הולם וטעים לקוגל האשכנזי. אם חיפשתם גיוון לחמין הקלאסי, קבלו חמין כל כך קל להכנה, שמצד אחד אין בו את הכבדות של החמין הקלאסי, אך מצד שני יש בו את כל מה שמחפשים בחמין טעים לשבת גשומה וחורפית!
מרכיבים 14 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 6 שעות ו-30 דק׳ | קלוריות 620 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
500 גרם פסטה מקרוני (מס’ 7)או ספגטי
-
8 שוקי עוף בינוניותעם העור
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
-
1/3 כוס שמן קנולה
-
3 בצלים בינונייםחתוכים לרצועות
-
12 שיני שום
-
3 תפוחי אדמה בינונייםאו בטטות, פרוסים לפרוסות בעובי 5 מ"מ
-
6 ביצים קשות Lשלמות, לא מקולפות
-
3/4 כוס מים
-
1/2 כפית כורכום
-
1/2 כפית קינמון טחון
-
1 כפית פפריקה מתוקה
-
1 כפית אבקת מרק בטעם עוף
אופן הכנה
- מבשלים את הפסטה במים רותחים עם מלח במשך כ-5 דקות ומסננים.
- מתבלים את העוף במלח ובפלפל שחור, ומטגנים בסיר עם שמן חם במשך 4-5 דקות מכל צד עד להשחמה. מוציאים מהסיר ומניחים בצד.
- מוסיפים לסיר בצל ושיני שום שלמות, ומטגנים במשך כ-7 דקות עד להזהבה. מוציאים מהסיר ומניחים בצד.
- מכניסים לסיר את תפוחי האדמה, מתבלים במלח ופלפל, מטגנים במשך 6-7 דקות מכל צד או עד שהם מזהיבים משני הצדדים.
- מרכיבים את החמין: מסדרים בשכבה אחת את פרוסות תפוחי האדמה בתחתית הסיר, מעל מוסיפים חצי מכמות הפסטה.
- מעל לפסטה מסדרים את שוקי העוף הצלויות בשכבה אחת ומפזרים מעל את הבצל והשום.
- מסדרים מעל את הביצים בקליפתן ומסיימים בפסטה שנותרה.
- מערבבים את המים עם התבלינים ויוצקים מעל לסיר החמין, מביאים לרתיחה.
- מחממים את התנור לחום של 100 מעלות.
- מכסים היטב בנייר אפייה רטוב שאותו מצמידים על הפסטה עצמה, ולאחר מכן סוגרים את הסיר במכסה מותאם.
- מעבירים את הסיר לתנור למשך כ-6 שעות או למשך לילה. לפני ההגשה, הופכים את החמין בשלמותו על מגש ומגישים.רוצים את ערכת החמין המושלמת? ערכה במחיר מיוחד שכוללת גם קורס דיגיטלי של עומר מילר וגם רוסטר עם כף הגשה. לחצו כאן
אופן הכנה
- מבשלים את הפסטה במים רותחים עם מלח במשך כ-5 דקות ומסננים.
- מתבלים את העוף במלח ובפלפל שחור, ומטגנים בסיר עם שמן חם במשך 4-5 דקות מכל צד עד להשחמה. מוציאים מהסיר ומניחים בצד.
- מוסיפים לסיר בצל ושיני שום שלמות, ומטגנים במשך כ-7 דקות עד להזהבה. מוציאים מהסיר ומניחים בצד.
- מכניסים לסיר את תפוחי האדמה, מתבלים במלח ופלפל, מטגנים במשך 6-7 דקות מכל צד או עד שהם מזהיבים משני הצדדים.
- מרכיבים את החמין: מסדרים בשכבה אחת את פרוסות תפוחי האדמה בתחתית הסיר, מעל מוסיפים חצי מכמות הפסטה.
- מעל לפסטה מסדרים את שוקי העוף הצלויות בשכבה אחת ומפזרים מעל את הבצל והשום.
- מסדרים מעל את הביצים בקליפתן ומסיימים בפסטה שנותרה.
- מערבבים את המים עם התבלינים ויוצקים מעל לסיר החמין, מביאים לרתיחה.
- מחממים את התנור לחום של 100 מעלות.
- מכסים היטב בנייר אפייה רטוב שאותו מצמידים על הפסטה עצמה, ולאחר מכן סוגרים את הסיר במכסה מותאם.
- מעבירים את הסיר לתנור למשך כ-6 שעות או למשך לילה. לפני ההגשה, הופכים את החמין בשלמותו על מגש ומגישים.רוצים את ערכת החמין המושלמת? ערכה במחיר מיוחד שכוללת גם קורס דיגיטלי של עומר מילר וגם רוסטר עם כף הגשה. לחצו כאן
הכנתם את המתכון?
תגובות (54)
האם הזמן בתנור רק 6 שעות? אז אפשר לשים בבוקר שיהיה מוכן בצהריים.
היי שלי, אכן הזמן בתנור הוא מינמום 6 שעות, ועד לילה שלם. היינו לוקחים טווח ביטחון ומכינים מוקדם בבוקר כדי לאכול בצהריים המאוחרים.
היי אפשר להרכיב את הסיר בצהריים ורק בלילה להכניס לתנור?
כן, רק לשמור בקירור עד הבישול
היי מכינה מחר. שאלה, האם לשמן את הסיר לפני הכנסת הפרודוקטים או לשים נייר אפיה בתחתית?
היי איריס, יש מספיק שמן, לא צריך שמן נוסף (מרכיבים את החמין באותו הסיר שמטגנים בו את הבצל, השום, תפוחי האדמה וכו’