חרוסת ביתית מתמרים ואגוזים

לכל משפחה יש את החרוסת המסורתית שלה, ויהודית מורחיים מלמדת איך מכינים בקלות את החרוסת של אבא שלה, מתמרים, אגוזים וקצת תירוש בשביל הטעם
1 Loading... 5
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    5 דקות
  • זמן כולל
    5 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    6

ערב חג פסח, אני, ילדה קטנה מסתכלת על אבא שלי בחרדת קודש.

אבא לוקח את האווהן (בפרסית זה מכתש ועלי) והולך לכיוון המרפסת הקטנה.

השולחן נקי עם סדין לבן, האווהן עומד ומחכה לאגוזים, אבא מתחיל לכתוש.

מוסיף את התמרים וכותש, מוסיף את הסילאן ומערבב.

לוקח את גרעיני הרימון, כן, רימון שאבא שמר מראש השנה.

כותש את הרימון ומוסיף לתערובת עם המיץ התוסס. מוסיף יין חמצמץ.

החרוסת של אבא הייתה בצבע אדום זוהר בגלל הרימון.

בערב לפני שדוד משה וכל המשפחה הייתה מגיעה אבא היה מעביר את החרוסת לכלי יפה, הכלי היה מונח על השולחן ליד כל הברכות.

חיפשתי רימון בכל השווקים ולא מצאתי, לכן הוספתי כתחליף את מיץ הלימון.

רוצו להכין, אל תשכחו לשלוח לי תמונות.

חג פסח כשר ושמח!

מצרכים

אופן הכנה

  1. שמים בקערה את אגוזי המלך הטחונים, מוסיפים את ממרח התמרים, את הסילאן, את התירוש, את מיץ הלימון ואת הקינמון.
  2. מערבבים היטב את התערובת וטועמים. התערובת אמורה לצאת סמיכה ולא נוזלית.
  3. מעבירים לצנצנת וסוגרים עם המכסה עד ליל החג.

למתכונים נוספים של יהודית מורחיים בבלוג שלה

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 1 מנות
קלוריות 1903.0 קק״ל 1903.0 קק״ל
פחמימות 234.5 גרם 234.5 גרם
שומן 98.6 גרם 98.6 גרם
נתרן 29.8 מ״ג 29.8 מ״ג
חלבון 28.0 גרם 28.0 גרם
סיבים תזונתיים 24.6 גרם 24.6 גרם
שומן רווי 9.2 גרם 9.2 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 307.8 מ״ג 307.8 מ״ג
ברזל 6.5 מ״ג 6.5 מ״ג
אשלגן 2408.7 מ״ג 2408.7 מ״ג
אבץ 5.5 מ״ג 5.5 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody