טירמיסו – כזה שמיישרים ומיישרים… ומיישרים

מי לא אוהב טירמיסו? הקינוח האיטלקי המפורסם המורכב משכבות של בישקוטי טבולים בקפה, קרם מסקרפונה עשיר ומעוטר בשכבה דקיקה של קקאו
מי לא אוהב טירמיסו? הקינוח האיטלקי המפורסם המורכב משכבות של בישקוטי טבולים בקפה, קרם מסקרפונה עשיר ומעוטר בשכבה דקיקה של קקאו
  • תמרה אהרוני
שמרו
כשר
6 דירגו [ציון 2.5]
  • מרכיבים
    8
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 20 דק׳
  • קלוריות
    4451
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 4450.7 קק״ל 4450.7 קק״ל
    פחמימות 52.6 גרם 52.6 גרם
    שומן 348.5 גרם 348.5 גרם
    נתרן 281.7 מ״ג 281.7 מ״ג
    חלבון 42.2 גרם 42.2 גרם
    סיבים תזונתיים 13.3 גרם 13.3 גרם
    שומן רווי 224.5 גרם 224.5 גרם
    כולסטרול 600.0 מ״ג 600.0 מ״ג
    סידן 435.6 מ״ג 435.6 מ״ג
    ברזל 10.4 מ״ג 10.4 מ״ג
    אשלגן 1444.9 מ״ג 1444.9 מ״ג
    אבץ 2.7 מ״ג 2.7 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    8
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 20 דק׳
  • קלוריות
    4451
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 4450.7 קק״ל 4450.7 קק״ל
    פחמימות 52.6 גרם 52.6 גרם
    שומן 348.5 גרם 348.5 גרם
    נתרן 281.7 מ״ג 281.7 מ״ג
    חלבון 42.2 גרם 42.2 גרם
    סיבים תזונתיים 13.3 גרם 13.3 גרם
    שומן רווי 224.5 גרם 224.5 גרם
    כולסטרול 600.0 מ״ג 600.0 מ״ג
    סידן 435.6 מ״ג 435.6 מ״ג
    ברזל 10.4 מ״ג 10.4 מ״ג
    אשלגן 1444.9 מ״ג 1444.9 מ״ג
    אבץ 2.7 מ״ג 2.7 מ״ג
    סגור

טירמיסו זה אחד הקינוחים האהובים עלי. עשיר מצד אחד, לא כבד מצד שני, מתוק אבל לא מדי, מריר בדיוק במידה הנכונה, קצת שוקולדי, קצת ונילי, פשוט תענוג.

מדובר בעצם בעוגת שכבות איטלקית המורכבת משכבות של בישקוטי טבולים בקפה או ברנדי, גבינת מסקרפונה וקקאו (בחלק מהגרסאות יש גם קצף ביצים למרות שאני אף פעם לא רואה בו צורך…). 

סיימון לא חובב גדול של טירמיסו, הוא יותר בחור של פאי לימון, אז למרות שאני אוהבת טירמיסו אני לא מכינה אותו הרבה (בכל זאת, כמה טירמיסו יכולה בחורה אחת לאכול לבד…?) אז כשאבא שלי חזר השבוע מאיטליה עם חבילה ענקית של חומרי גלם משובחים והודיע ש”ביום שישי נעשה ארוחה איטלקית משובחת, קפצתי על ההזדמנות ויצאתי בהודעה משלי “אני אכין טירמיסו!”

אח שלי – אורי שהוא חובב גדול של קינוחי קרם ועוגות מוס, ומתלונן כל ארוחת שישי שהקינוחים לא מספיק “רטובים”, התמוגג למראה הכלי הענקי של הטירמיסו שנכנס איתי בשישי בערב לבית של ההורים שלי, “או, סופסוף קינוח כמו שצריך” הוא אמר, ולפי זה שחזרתי הביתה עם כלי ריק, כנראה שהוא צדק….

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
6 דירגו [ציון 2.5]

מצרכים

מצרכים



אופן הכנה

  1. מקציפים את השמנת לקצפת יציבה.
  2. מוסיפים מסקרפונה, וניל ואבקת סוכר ומקציפים לתערובת אחידה.
  3. בצלחת עמוקה מערבבים את הקפה והברנדי.
  4. טובלים רבע מכמות הביסקוטי בקפה ומסדרים בכלי בשכבה אחת אחידה וצפופה.
  5. יוצקים רבע מתערובת המסקרפונה על הבישקוטי ומורחים בעזרת מרית לשכבה אחידה.
  6. בוזקים על המסקרפונה שכבה דקה של אבקת קקאו (מומלץ להעזר במסננת דקה).
  7. חוזרים על סדר הפעולות עוד שלוש פעמים: בישקוטי טבולים בקפה, קרם מסקרפונה, קקאו ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
טירמיסו – כזה שמיישרים ומיישרים… ומיישרים

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (5)

Avatar

      Avatar
      מערכת Foody

      אפשר 🙂

    Avatar
    Batya Argaman

    אני הכנתי רק עם חצי כוס אבקת סוכר ויצא מצויין

      Avatar
      מערכת Foody

      מעולה!

    Avatar
    ציפי גפן

    מתכון מעולה. הכנתי לארוחת הדלקת נר שלישי של חנוכה וזכיתי בשבחים. תודה לתמרה אהרוני על המתכון. חג שמח

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות