-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 137.6 קק״ל 3440.5 קק״לפחמימות 10.8 גרם 269.2 גרםשומן 7.8 גרם 193.9 גרםנתרן 296.9 מ״ג 7423.1 מ״גחלבון 7.2 גרם 179.2 גרםסיבים תזונתיים 1.4 גרם 36.1 גרםשומן רווי 1.4 גרם 34.5 גרםכולסטרול 18.2 מ״ג 455.0 מ״גסידן 13.8 מ״ג 345.9 מ״גברזל 1.2 מ״ג 29.6 מ״גאשלגן 124.9 מ״ג 3121.6 מ״גאבץ 1.7 מ״ג 43.3 מ״גסגור
-
מרכיבים18
-
הכנה 45 דק׳כולל שעתיים ו-45 דק׳
-
קלוריות138
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 137.6 קק״ל 3440.5 קק״לפחמימות 10.8 גרם 269.2 גרםשומן 7.8 גרם 193.9 גרםנתרן 296.9 מ״ג 7423.1 מ״גחלבון 7.2 גרם 179.2 גרםסיבים תזונתיים 1.4 גרם 36.1 גרםשומן רווי 1.4 גרם 34.5 גרםכולסטרול 18.2 מ״ג 455.0 מ״גסידן 13.8 מ״ג 345.9 מ״גברזל 1.2 מ״ג 29.6 מ״גאשלגן 124.9 מ״ג 3121.6 מ״גאבץ 1.7 מ״ג 43.3 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 18 | זמן הכנה 45 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-45 דק׳ | קלוריות 138 | כמות מנות 25 |
---|
מצרכים
מצרכים
מעטפת
מלית
-
3 בצלים בינונייםקצוצים לקוביות קטנות
-
500 גרם בשר בקר טחון
-
1/2 כוס צנוברים
-
1/2 כף בהרט
-
1 כפית מלח דק
-
1 כפית פלפל שחור גרוס
-
1/2 כפית שטוחה קינמון טחון
טיגון
-
2 ליטר
אופן הכנה
- מכינים את המעטפת: מתחילים בהשרייה של בורגול עם מים פושרים עד כיסוי מלא כ-30 דקות.
- מסננים היטב את הבורגול ומניחים בקערה, יחד עם סולת, קמח, שמן ותבלינים.
- לשים בעזרת כפות הידיים את המעטפת עד קבלת בצק אחיד, מכסים ומניחים כחצי שעה-שעה למנוחה.
- בינתיים מכינים את המילוי: במחבת עם 2-3 כפות שמן זית מטגנים את הבצלים עד להזהבה, מוסיפים בשר טחון ומפרקים אותו בעזרת כף עץ, מוסיפים צנוברים ואת שאר התבלינים וממשיכים לטגן עד שהנוזלים התאדו.
- מורידים מהאש ומעבירים את תערובת הבשר למסננת כדי שכל הנוזלים שנשארו בבשר יצאו, מקררים את הבשר במשך כחצי שעה עד שמגיע לטמפרטורת החדר.
- לאחר שהבצק נח והבשר התקרר מתחילים במילוי- בעזרת ניילון נצמד סנו סושי מגלגלים את הקובות בצורה קלה יותר, חותכים חתיכה של ניילון נצמד ומניחים על משטח העבודה, מעל מניחים כדור בצק של בורגול ומשטחים לצורת אליפסה, מעל מניחים כף גדושה ממלית הבשר ובעזרת הניילון מהדקים ומגלגלים בעדינות, לאחר שגלגלנו וסגרנו את הניילון לוחצים על הקובה כדי להוציא לה את האוויר, מחלצים את הניילון הנצמד ומתקנים מעט את הצורה, כך ממשיכים עם שאר הקובות.
- מטגנים את הקובה: מחממים סיר עם שמן עמוק (מומלץ טמפרטורה של 170 מעלות) וכשהשמן חם מכניסים את הקובות לטיגון של 4 דקות עד להזהבה, מוציאים לקערה מרופדת במגבת פלא סנו סושי ונצנן בחוץ.
- את הקובות מגישים עם טחינה בצד וזה הכל, תהנו!
אופן הכנה
- מכינים את המעטפת: מתחילים בהשרייה של בורגול עם מים פושרים עד כיסוי מלא כ-30 דקות.
- מסננים היטב את הבורגול ומניחים בקערה, יחד עם סולת, קמח, שמן ותבלינים.
- לשים בעזרת כפות הידיים את המעטפת עד קבלת בצק אחיד, מכסים ומניחים כחצי שעה-שעה למנוחה.
- בינתיים מכינים את המילוי: במחבת עם 2-3 כפות שמן זית מטגנים את הבצלים עד להזהבה, מוסיפים בשר טחון ומפרקים אותו בעזרת כף עץ, מוסיפים צנוברים ואת שאר התבלינים וממשיכים לטגן עד שהנוזלים התאדו.
- מורידים מהאש ומעבירים את תערובת הבשר למסננת כדי שכל הנוזלים שנשארו בבשר יצאו, מקררים את הבשר במשך כחצי שעה עד שמגיע לטמפרטורת החדר.
- לאחר שהבצק נח והבשר התקרר מתחילים במילוי- בעזרת ניילון נצמד סנו סושי מגלגלים את הקובות בצורה קלה יותר, חותכים חתיכה של ניילון נצמד ומניחים על משטח העבודה, מעל מניחים כדור בצק של בורגול ומשטחים לצורת אליפסה, מעל מניחים כף גדושה ממלית הבשר ובעזרת הניילון מהדקים ומגלגלים בעדינות, לאחר שגלגלנו וסגרנו את הניילון לוחצים על הקובה כדי להוציא לה את האוויר, מחלצים את הניילון הנצמד ומתקנים מעט את הצורה, כך ממשיכים עם שאר הקובות.
- מטגנים את הקובה: מחממים סיר עם שמן עמוק (מומלץ טמפרטורה של 170 מעלות) וכשהשמן חם מכניסים את הקובות לטיגון של 4 דקות עד להזהבה, מוציאים לקערה מרופדת במגבת פלא סנו סושי ונצנן בחוץ.
- את הקובות מגישים עם טחינה בצד וזה הכל, תהנו!
בשיתוף עם סנו-סושי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן