סנו רקע

יש, יש, יש חגיגה: עוגת שוקולד יום הולדת למי שבאמת אוהבים!

יש עוגת שוקולד ויש עוגת ש-ו-ק-ו-ל-ד! עוגת שוקולד יום הולדת עשירה במיוחד ומעוטרת בשוקולד זהב, שמכינים רק למי שבאמת אוהבים
יש עוגת שוקולד ויש עוגת ש-ו-ק-ו-ל-ד! עוגת שוקולד יום הולדת עשירה במיוחד ומעוטרת בשוקולד זהב, שמכינים רק למי שבאמת אוהבים
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
2 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    16
  • הכנה 25 דק׳
    כולל שעה ו-55 דק׳
  • קלוריות
    7870
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 7869.5 קק״ל 7869.5 קק״ל
    פחמימות 713.8 גרם 713.8 גרם
    שומן 527.4 גרם 527.4 גרם
    נתרן 472.5 מ״ג 472.5 מ״ג
    חלבון 99.8 גרם 99.8 גרם
    סיבים תזונתיים 67.8 גרם 67.8 גרם
    שומן רווי 236.1 גרם 236.1 גרם
    כולסטרול 517.4 מ״ג 517.4 מ״ג
    סידן 672.9 מ״ג 672.9 מ״ג
    ברזל 54.9 מ״ג 54.9 מ״ג
    אשלגן 5525.4 מ״ג 5525.4 מ״ג
    אבץ 24.1 מ״ג 24.1 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    16
  • הכנה 25 דק׳
    כולל שעה ו-55 דק׳
  • קלוריות
    7870
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 7869.5 קק״ל 7869.5 קק״ל
    פחמימות 713.8 גרם 713.8 גרם
    שומן 527.4 גרם 527.4 גרם
    נתרן 472.5 מ״ג 472.5 מ״ג
    חלבון 99.8 גרם 99.8 גרם
    סיבים תזונתיים 67.8 גרם 67.8 גרם
    שומן רווי 236.1 גרם 236.1 גרם
    כולסטרול 517.4 מ״ג 517.4 מ״ג
    סידן 672.9 מ״ג 672.9 מ״ג
    ברזל 54.9 מ״ג 54.9 מ״ג
    אשלגן 5525.4 מ״ג 5525.4 מ״ג
    אבץ 24.1 מ״ג 24.1 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
2 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


רינג 22 ס"מ

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור לחום של 170 מעלות.
  2. מניחים על משטח העבודה יריעת סנו סושי - רדיד אלומיניום ומעליה יריעת סנו סושי- נייר אפייה טבעי.
  3. על נייר האפייה מניחים את הרינג ועוטפים אותו בשתי השכבות של נייר האפייה ונייר האלומיניום כך שנוצרת תחתית לרינג.

    עוגת שוקולד יום הולדת 4
    מרפדים ומצפים את הרינג ליצירת תחתית. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג קולינרי: מיכל לוי אלחלל

  4. מניחים את הרינג בתוך תבנית תנור גדולה ומשמנים קלות את הדפנות.
  5. מכינים את הבלילה: שמים בקערה את הביצים, את השמן, הסוכר והשמנת המתוקה וטורפים עד לקבלת בלילה חלקה.
  6. בשלב זה מוסיפים את הקקאו, הקמח ואבקת האפייה ומערבבים בעזרת מרית עד שהקמח נטמע בבלילה.
  7. מוסיפים גם את השוקולד צ’יפס ואגוזי הלוז ומערבבים.
  8. יוצקים את הבלילה לתוך הרינג.

    עוגת שוקולד יום הולדת 5
    שופכים את בלילת השוקולד לתוך הרינג. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג קולינרי: מיכל לוי אלחלל

  9. אופים במשך 40-45 דקות, או עד שקיסם הננעץ למרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים. מצננים.
  10. מכינים את קרם השוקולד: שמים בקערה את השוקולד והשמנת וממיסים במיקרוגל או על באן מרי.
  11. מערבבים את הקרם לתערובת חלקה וסמיכה ויוצקים לתוך הרינג מעל העוגה.
  12. מעבירים את העוגה עם הרינג למקרר למשך 30 דקות לפחות, או עד ששכבת הקרם מתייצבת.
  13. מכינים את קישוט השוקולד: לוקחים יריעת נייר אפייה סנו סושי ומקמטים אותה לכדור.
  14. מיישרים את נייר האפייה המקומט ופורשים אותו על קרש חיתוך, כך שיש לנו נייר עם טקסטורה מיוחדת.
  15. ממיסים את השוקולד במיקרוגל או על באן מרי ומערבבים עד שהוא חלק לגמרי.
  16. יוצקים את השוקולד המומס על הנייר המקומט ומיישרים בעזרת פלטה ארוכה למלבן בעובי כ-3 מ”מ (המלבן לא חייב להיות מדויק).

    עוגת שוקולד יום הולדת 6
    מכינים שבבי שוקולד על גבי נייר אפייה מקומט. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג קולינרי: מיכל לוי אלחלל

  17. מעבירים את קרש החיתוך עם השוקולד למקרר עד שהוא מתייצב והשוקולד מתקשה.
  18. כעת מנתקים את נייר האפייה מהשוקולד, צובעים את צד השוקולד עם הטקסטורה בעזרת צבע זהב ושוברים לחתיכות גסות.
  19. מקשטים את העוגה בשברי השוקולד וסוכריות פררו רושה מוזהבות.

    עוגת שוקולד יום הולדת 3
    עוגת שוקולד יום הולדת הכי מושקעת שיש! צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג קולינרי: מיכל לוי אלחלל

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
יש, יש, יש חגיגה: עוגת שוקולד יום הולדת למי שבאמת אוהבים!

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות