שי-לי מכינה כבד קצוץ כמו בבית של סבתא

שי-לי ליפא מפנקת במתכון משפחתי - כבד קצוץ, מנה נוסטלגית מהמטבח האשכנזי. מכינים בקלי קלות במעבד מזון ונהנים מממרח נפלא
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    35 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    7

מצרכים

אופן הכנה

  1. מוציאים את הכבדים מהמקרר כ-20 דקות לפני ההכנה.
  2. מבשלים ביצים בסיר עם מים כ-10 דקות, עד שמתקבלות ביצים קשות. מצננים במים קרים ומקלפים.
  3. מחממים את המחבת על להבה בינונית, מוסיפים את שמן הזית והבצל ומטגנים כ-15 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד שהבצל זהוב ורך. מוציאים את הבצל לצלחת.
  4. מוסיפים את הכבדים למחבת ומטגנים 3-2 דקות מכל צד עד שהכבדים מוכנים אך עדיין ורדרדים מבפנים.
  5. מוסיפים את הברנדי, מתבלים במלח והפלפל, מערבבים ומסירים מהלהבה. מצננים היטב.
  6. מעבירים את הבצל המטוגן, הכבדים והביצים הקשות למעבד המזון ומעבדים בפולסים רק עד לקבלת תערובת גסה ואחידה, אך לא משחתית. טועמים ומתקנים את התיבול.
  7. מחלקים לצנצנות ושומרים במקרר.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 6 מנות
קלוריות 263.4 קק״ל 1580.4 קק״ל
פחמימות 4.8 גרם 28.8 גרם
שומן 16.7 גרם 100.2 גרם
נתרן 631.5 מ״ג 3788.8 מ״ג
חלבון 21.3 גרם 127.9 גרם
סיבים תזונתיים 0.7 גרם 4.2 גרם
שומן רווי 3.7 גרם 22.3 גרם
כולסטרול 471.9 מ״ג 2831.4 מ״ג
סידן 27.0 מ״ג 161.9 מ״ג
ברזל 9.3 מ״ג 55.7 מ״ג
אשלגן 332.3 מ״ג 1993.9 מ״ג
אבץ 2.9 מ״ג 17.2 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (2)

      Avatar
      Foody Foody

      אפשר לוותר או לשים מעט קוניאק במקום

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody