שי-לי מכינה כבד קצוץ כמו בבית של סבתא

שי-לי ליפא מפנקת במתכון משפחתי - כבד קצוץ, מנה נוסטלגית מהמטבח האשכנזי. מכינים בקלי קלות במעבד מזון ונהנים מממרח נפלא
שי-לי ליפא מפנקת במתכון משפחתי - כבד קצוץ, מנה נוסטלגית מהמטבח האשכנזי. מכינים בקלי קלות במעבד מזון ונהנים מממרח נפלא
  • שי-לי ליפא
שמרו
כשר
16 דירגו [ציון 2.5]
  • מרכיבים
    7
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 35 דק׳
  • קלוריות
    290
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 289.5 קק״ל 1736.8 קק״ל
    פחמימות 6.2 גרם 37.5 גרם
    שומן 18.7 גרם 112.2 גרם
    נתרן 687.3 מ״ג 4124.1 מ״ג
    חלבון 22.1 גרם 132.8 גרם
    סיבים תזונתיים 0.9 גרם 5.3 גרם
    שומן רווי 4.1 גרם 24.3 גרם
    כולסטרול 492.7 מ״ג 2956.2 מ״ג
    סידן 31.4 מ״ג 188.1 מ״ג
    ברזל 9.2 מ״ג 55.2 מ״ג
    אשלגן 354.2 מ״ג 2125.4 מ״ג
    אבץ 2.9 מ״ג 17.5 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    7
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 35 דק׳
  • קלוריות
    290
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 289.5 קק״ל 1736.8 קק״ל
    פחמימות 6.2 גרם 37.5 גרם
    שומן 18.7 גרם 112.2 גרם
    נתרן 687.3 מ״ג 4124.1 מ״ג
    חלבון 22.1 גרם 132.8 גרם
    סיבים תזונתיים 0.9 גרם 5.3 גרם
    שומן רווי 4.1 גרם 24.3 גרם
    כולסטרול 492.7 מ״ג 2956.2 מ״ג
    סידן 31.4 מ״ג 188.1 מ״ג
    ברזל 9.2 מ״ג 55.2 מ״ג
    אשלגן 354.2 מ״ג 2125.4 מ״ג
    אבץ 2.9 מ״ג 17.5 מ״ג
    סגור

כבד קצוץ פולני אמיתי, נחשב למעדן של ממש אצל מביני עניין. תמצאו אותו על השולחן בראש השנה, בפסח, בארוחות חגיגיות ותמיד יהיה איזה מתכון סודי כזה, שעובר במשפחה מדור לדור.

שי-לי ליפא מלמדת איך להכין כבד קצוץ משגע, כמו של סבתא, ב-20 דקות. תמיד טוב שיש מתכון כזה בהישג יד. אולי סבתא לא מוכנה לגלות את המתכון שלה, אולי במשפחה שלכם הכבד קצוץ לא כזה מדהים (למרות שכולם אומרים שכן). בקיצור תמיד טוב שיש עוד מתכון.

כבד קצוץ אסלי (מילה שלא ממש מתאימה למתכון אשכנזי, אבל החלטנו לנסות), תמיד יכיל ביצים קשות, בצל מטוגן, מלח ופלפל. את המתכון שלפניכם, אפשר כמובן לשנות בהתאם לטעמכם: להשתמש בשמאלץ במקום בשמן. בתפוח אדמה במקום בביצה קשה או להוסיף גם תפוח אדמה. יש שמוסיפים חצילים ויש שבכלל לא משתמשים בכבד ומכינים חצילים בטעם כבד, שזה כבר סיפור לפעם אחרת.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
16 דירגו [ציון 2.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

אופן הכנה

  1. מוציאים את הכבדים מהמקרר כ-20 דקות לפני ההכנה.
  2. מבשלים ביצים בסיר עם מים כ-10 דקות, עד שמתקבלות ביצים קשות. מצננים במים קרים ומקלפים.
  3. מחממים את המחבת על להבה בינונית, מוסיפים את שמן הזית והבצל ומטגנים כ-15 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד שהבצל זהוב ורך. מוציאים את הבצל לצלחת.
  4. מוסיפים את הכבדים למחבת ומטגנים 3-2 דקות מכל צד עד שהכבדים מוכנים אך עדיין ורדרדים מבפנים.
  5. מוסיפים את הברנדי, מתבלים במלח והפלפל, מערבבים ומסירים מהלהבה. מצננים היטב.
  6. מעבירים את הבצל המטוגן, הכבדים והביצים הקשות למעבד המזון ומעבדים בפולסים רק עד לקבלת תערובת גסה ואחידה, אך לא משחתית. טועמים ומתקנים את התיבול.
  7. מחלקים לצנצנות ושומרים במקרר.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
שי-לי מכינה כבד קצוץ כמו בבית של סבתא

הכנתם את המתכון?

כן
    Avatar
    mikael zemmour

    יצא טעים בטירוף! ???

תגובות (25)

Avatar

    Avatar
    מירי

    הי תמיד אהבתי לראות את התכנית שלך מזמן לא צפינו בך בתכנית חדשה

      Avatar
      מערכת Foody

      היי מירי, תודה רבה על דברייך!

      Avatar
      אסתר עמית

      חובה על פי ההלכה לצלות את הכבדים באש גלויה ואח’כ להמשיך במתכון רצוי.בהצלחה!

    Avatar
    ליליאן

    תודה על המתכון שלך אני אוהבת את רעיון. ברנדי זה נשמע תוסף טעים השאלה שלי היא. האם אין צורך בצליה של הכבדים על אש גלויה לפני הטיגון של הכבד ?

      Avatar
      מערכת Foody

      לא 🙂

      Avatar
      אנונימי

      לפי ההלכה חובה לצלות את הכבדים לפני!!

      Avatar
      מערכת Foody

      כמובן שאפשר לעשות זאת 🙂

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות