
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 289.5 קק״ל 1736.8 קק״לפחמימות 6.2 גרם 37.5 גרםשומן 18.7 גרם 112.2 גרםנתרן 687.3 מ״ג 4124.1 מ״גחלבון 22.1 גרם 132.8 גרםסיבים תזונתיים 0.9 גרם 5.3 גרםשומן רווי 4.1 גרם 24.3 גרםכולסטרול 492.7 מ״ג 2956.2 מ״גסידן 31.4 מ״ג 188.1 מ״גברזל 9.2 מ״ג 55.2 מ״גאשלגן 354.2 מ״ג 2125.4 מ״גאבץ 2.9 מ״ג 17.5 מ״גסגור
-
מרכיבים7
-
הכנה 20 דק׳כולל 35 דק׳
-
קלוריות290
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 289.5 קק״ל 1736.8 קק״לפחמימות 6.2 גרם 37.5 גרםשומן 18.7 גרם 112.2 גרםנתרן 687.3 מ״ג 4124.1 מ״גחלבון 22.1 גרם 132.8 גרםסיבים תזונתיים 0.9 גרם 5.3 גרםשומן רווי 4.1 גרם 24.3 גרםכולסטרול 492.7 מ״ג 2956.2 מ״גסידן 31.4 מ״ג 188.1 מ״גברזל 9.2 מ״ג 55.2 מ״גאשלגן 354.2 מ״ג 2125.4 מ״גאבץ 2.9 מ״ג 17.5 מ״גסגור
כבד קצוץ פולני אמיתי, נחשב למעדן של ממש אצל מביני עניין. תמצאו אותו על השולחן בראש השנה, בפסח, בארוחות חגיגיות ותמיד יהיה איזה מתכון סודי כזה, שעובר במשפחה מדור לדור.
שי-לי ליפא מלמדת איך להכין כבד קצוץ משגע, כמו של סבתא, ב-20 דקות. תמיד טוב שיש מתכון כזה בהישג יד. אולי סבתא לא מוכנה לגלות את המתכון שלה, אולי במשפחה שלכם הכבד קצוץ לא כזה מדהים (למרות שכולם אומרים שכן). בקיצור תמיד טוב שיש עוד מתכון.
כבד קצוץ אסלי (מילה שלא ממש מתאימה למתכון אשכנזי, אבל החלטנו לנסות), תמיד יכיל ביצים קשות, בצל מטוגן, מלח ופלפל. את המתכון שלפניכם, אפשר כמובן לשנות בהתאם לטעמכם: להשתמש בשמאלץ במקום בשמן. בתפוח אדמה במקום בביצה קשה או להוסיף גם תפוח אדמה. יש שמוסיפים חצילים ויש שבכלל לא משתמשים בכבד ומכינים חצילים בטעם כבד, שזה כבר סיפור לפעם אחרת.
מרכיבים 7 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 35 דק׳ | קלוריות 290 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים



אופן הכנה
- מוציאים את הכבדים מהמקרר כ-20 דקות לפני ההכנה.
- מבשלים ביצים בסיר עם מים כ-10 דקות, עד שמתקבלות ביצים קשות. מצננים במים קרים ומקלפים.
- מחממים את המחבת על להבה בינונית, מוסיפים את שמן הזית והבצל ומטגנים כ-15 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד שהבצל זהוב ורך. מוציאים את הבצל לצלחת.
- מוסיפים את הכבדים למחבת ומטגנים 3-2 דקות מכל צד עד שהכבדים מוכנים אך עדיין ורדרדים מבפנים.
- מוסיפים את הברנדי, מתבלים במלח והפלפל, מערבבים ומסירים מהלהבה. מצננים היטב.
- מעבירים את הבצל המטוגן, הכבדים והביצים הקשות למעבד המזון ומעבדים בפולסים רק עד לקבלת תערובת גסה ואחידה, אך לא משחתית. טועמים ומתקנים את התיבול.
- מחלקים לצנצנות ושומרים במקרר.
אופן הכנה
- מוציאים את הכבדים מהמקרר כ-20 דקות לפני ההכנה.
- מבשלים ביצים בסיר עם מים כ-10 דקות, עד שמתקבלות ביצים קשות. מצננים במים קרים ומקלפים.
- מחממים את המחבת על להבה בינונית, מוסיפים את שמן הזית והבצל ומטגנים כ-15 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד שהבצל זהוב ורך. מוציאים את הבצל לצלחת.
- מוסיפים את הכבדים למחבת ומטגנים 3-2 דקות מכל צד עד שהכבדים מוכנים אך עדיין ורדרדים מבפנים.
- מוסיפים את הברנדי, מתבלים במלח והפלפל, מערבבים ומסירים מהלהבה. מצננים היטב.
- מעבירים את הבצל המטוגן, הכבדים והביצים הקשות למעבד המזון ומעבדים בפולסים רק עד לקבלת תערובת גסה ואחידה, אך לא משחתית. טועמים ומתקנים את התיבול.
- מחלקים לצנצנות ושומרים במקרר.
תגובות (25)
הי תמיד אהבתי לראות את התכנית שלך מזמן לא צפינו בך בתכנית חדשה
היי מירי, תודה רבה על דברייך!
חובה על פי ההלכה לצלות את הכבדים באש גלויה ואח’כ להמשיך במתכון רצוי.בהצלחה!
תודה על המתכון שלך אני אוהבת את רעיון. ברנדי זה נשמע תוסף טעים השאלה שלי היא. האם אין צורך בצליה של הכבדים על אש גלויה לפני הטיגון של הכבד ?

לא 🙂
מאכל אהוב עלי
לפי ההלכה חובה לצלות את הכבדים לפני!!

כמובן שאפשר לעשות זאת 🙂