כדור אבוקדו במילוי אורז, סלמון וגבינה

כדור אורז וסלמון מעושן במילוי גבינת שמנת שום שמיר, במעטפת ירוקה של רצועות אבוקדו. התוצאה כדור אבוקדו שחוצים ורואים את כל היופי המהפנט!
כדור אורז וסלמון מעושן במילוי גבינת שמנת שום שמיר, במעטפת ירוקה של רצועות אבוקדו. התוצאה כדור אבוקדו שחוצים ורואים את כל היופי המהפנט!
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
9 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 40 דק׳
    כולל שעה ו-15 דק׳
  • קלוריות
    307
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 306.8 קק״ל 613.7 קק״ל
    פחמימות 20.7 גרם 41.4 גרם
    שומן 22.3 גרם 44.5 גרם
    נתרן 1979.6 מ״ג 3959.3 מ״ג
    חלבון 12.3 גרם 24.5 גרם
    סיבים תזונתיים 7.5 גרם 15.1 גרם
    שומן רווי 2.7 גרם 5.3 גרם
    כולסטרול 11.5 מ״ג 23.0 מ״ג
    סידן 48.6 מ״ג 97.2 מ״ג
    ברזל 1.7 מ״ג 3.4 מ״ג
    אשלגן 720.1 מ״ג 1440.2 מ״ג
    אבץ 1.1 מ״ג 2.2 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 40 דק׳
    כולל שעה ו-15 דק׳
  • קלוריות
    307
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 306.8 קק״ל 613.7 קק״ל
    פחמימות 20.7 גרם 41.4 גרם
    שומן 22.3 גרם 44.5 גרם
    נתרן 1979.6 מ״ג 3959.3 מ״ג
    חלבון 12.3 גרם 24.5 גרם
    סיבים תזונתיים 7.5 גרם 15.1 גרם
    שומן רווי 2.7 גרם 5.3 גרם
    כולסטרול 11.5 מ״ג 23.0 מ״ג
    סידן 48.6 מ״ג 97.2 מ״ג
    ברזל 1.7 מ״ג 3.4 מ״ג
    אשלגן 720.1 מ״ג 1440.2 מ״ג
    אבץ 1.1 מ״ג 2.2 מ״ג
    סגור

כדור אורז טעים שמחביא בתוכו הפתעות טעימות, ועטוף במעטפת יפה של אבוקדו – שלמות!

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
אוכל אסיאתי
מערכת Foody
X

9 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

אורז

כדור

קישוט


אופן הכנה

  1. מבשלים את האורז: שוטפים היטב את האורז במסננת. 
  2. מניחים את האורז בסיר עם 1/2 כוס מים ומחממים.
  3. ברגע שהמים רותחים מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך 20 דקות.
  4. בסיר קטן מרתיחים יחד את החומץ, המירין, המלח והסוכר.
  5. כשהאורז מוכן מעבירים אותו לקערה רחבה ויוצקים מעל את תערובת החומץ.
  6. מערבבים ומקררים את האורז.
  7. מרכיבים את המנה: פורסים יריעה של ניילון נצמד.
  8. בידיים רטובות לוקחים חצי מכמות האורז ומשטחים על הניילון.
  9. מסדרים על האורז חצי מכמות הסלמון ועליו 2 כפות גבינת סימפוניה שום שמיר.
  10. סוגרים לצורת כדור, תוך כדי שנעזרים בניילון הנצמד.
  11. מכינים כך גם את כדור האורז הנוסף.
  12. מרכיבים את הכדור: פורסים יריעה נוספת של ניילון נצמד.
  13. בעזרת קולפן יוצרים רצועות רחבות של אבוקדו ומסדרים אותן על אחת על השנייה כמו רעפים.
  14. מוציאים את כדור האורז מהניילון ומניחים אותו במרכז רצועות האבוקדו המסודרות.
  15. עוטפים בזהירות את רצועות האבוקדו מעל לכדור האורז.
  16. מוציאים מהניילון מניחים את הכדור על צלחת הגשה.
  17. חוצים את כדור האורז לשניים, כך שיראו את הפנים עם המילוי ומגישים.

    כדור אבוקדו 1
    כדור אבוקדו, אורז וסלמון במילוי גבינת שמנת שום שמיר. צילום: שי נייבורג, סטיילינג: נעמה רן

@foody_il הפתעה: נחשו מה יש בתוך כדור האבוקדו שלנו? #אבוקדו #מתכון #avocado#recipesoftiktok ♬ original sound - Foody פודי

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (4)

Avatar

    Avatar
    Tal Artsi

    יופי של רעיון. כמויות הנוזלים צריכות עידכון. כמות הנוזלים גדולה. אפשרות אחרת היא להכפיל את כמות האורז.

      Avatar
      מערכת Foody

      היי טל, אין טעות במתכון. בהצלחה

    Avatar
    חן

    יואוו איך בא לי! נראה מטריף, יפה וטעים

      Avatar
      אריה ללזרי

      משגע

קטגוריות

אביזרים

טכניקות