כל הסודות ומתכון מושלם לעוגת גבינה אפויה שלא צונחת!

לכבוד חג השבועות אופירה מור עושה קסמים ומפנקת אתכם במתכון לעוגת גבינה אפויה שלא צונחת לאחר האפייה! כל הטיפים לעוגת גבינה עשירה ששומרת על גובה וגורפת מחמאות
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    4 שעות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    7

בואו נעשה לזה סוף, עוגת גבינה אפויה, בלי תחתית, בלי מיליון שלבים, בלי קישוטים וכזו שגם לא צונחת אחרי אפייה. כן, יש כזה דבר!

לפני שלמדתי קונדיטוריה הייתי מתבאסת נורא כשלא הייתי מצליחה להכין עוגות גבינה אפויות.

הבעיה שתמיד חזרה על עצמה בכל המתכונים שניסיתי הייתה שהן היו עולות נורא יפה בתנור

אבל היו צונחות לי לגמרי לאחר האפייה.

אני מתקנת את זה היום בכך שאני מסבירה לכל מי ששואל אותי, את כל הסודות. כל טיפ קטן נותן לעוגה עוד קצת כח ואוויר עד לתוצאה המקסימלית של עוגת גבינה גבוהה ויפה שהיא כמו ענן בפה.

הטיפים החשובים (שרשומים גם באופן ההכנה): מסננים את הגבינות, מקציפים גם את החלמונים, מקפלים ומאחדים את הבלילות עם מטרפה, אופים בחום יחסית נמוך, בתנור שיש בו אדים (לחות), ולא פותחים את התנור בשום שלב.

אחרון חביב חביב, העוגה טעימה יותר אחרי יומיים במקרר אם אתם מצליחים להשאיר משהו.

מצרכים

אופן הכנה

  1. מסננים את כל הגבינות יחד ונותנים להן להגיר נוזלים במשך שעתיים לפחות (אנו מעוניינים בגבינות ללא הנוזלים).
  2. מחממים תנור לחום של 160 מעלות ללא טורבו.
  3. מכניסים לתחתית התנור תבנית עם מים ליצירת אדים.
  4. מרפדים ב-2 ניירות אפייה, סיר של ג’חנון בקוטר 22.

    מרפדים סיר ג'חנון בשני ניירות אפייה. צילום: אופירה מור
    מרפדים סיר ג’חנון בשני ניירות אפייה. צילום: אופירה מור

  5. מפרידים ביצים, מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב ושמים בצד.

    מפרידים את הביצים. צילום: אופירה מור
    מפרידים את הביצים. צילום: אופירה מור

  6. בקערה נפרדת מקציפים את החלמונים עם סוכר הוניל עד שהקצף בהיר ותפוח.
  7. מוסיפים את כל שאר המרכיבים לחלמונים המוקצפים ומקפלים בעזרת מטרפה עד לקבלת תערובת אחידה.
  8. מאחדים את החלבונים לבלילת החלמונים והגבינות ב-3 פעמים בעזרת מטרפה ידנית בתנועות קיפול, נעזרים גם בלקקן (על מנת להגיע לכל הדפנות והתחתית) ולהבטיח אחידות מושלמת.
  9. מעבירים את בלילת העוגה לסיר, ומכניסים לתנור החם למשך שעה.
  10. מורידים את חום התנור לחום של 120 לחצי שעה נוספת.
  11. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בפנים עד לקירור מוחלט (אני משאירה לילה שלם).
  12. שימו לב: העוגה לא עולה הרבה בזמן האפייה, אבל גם לא נופלת בכלל לאחר האפייה.

    עוגת גבינה אפויה. צילום: אופירה מור
    עוגת גבינה אפויה. צילום: אופירה מור

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 8 מנות
קלוריות 355.9 קק״ל 2847.1 קק״ל
פחמימות 51.0 גרם 407.8 גרם
שומן 11.4 גרם 91.3 גרם
נתרן 241.8 מ״ג 1934.5 מ״ג
חלבון 12.2 גרם 97.6 גרם
סיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.2 גרם
שומן רווי 5.5 גרם 44.0 גרם
כולסטרול 211.7 מ״ג 1693.6 מ״ג
סידן 108.9 מ״ג 871.1 מ״ג
ברזל 0.9 מ״ג 7.4 מ״ג
אשלגן 701.1 מ״ג 5608.9 מ״ג
אבץ 1.0 מ״ג 8.4 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובה אחת

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody