
-
זמן הכנה20 דקות
-
זמן כוללשעה
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים12
החוט מקשר בין בתי הקפה והקונדיטוריות הוא תחום מאפי הבוקר ובתוך כל העולם הרחב הזה, מככב המאפה שכולנו אוהבים לאהוב! קרואסון השקדים!
מדובר בשילוב של קרואסון חמאה עם מילוי קרם שקדים בניחוח רום. ישנם שילובים בתחום הקונדיטוריה שבדומה לחתונה קתולית נועדו לחיות לנצח, דוגמאות רבות לזוגות נשואים: קצפת תותים, גבינה פירורים, שטרודל תפוחים ועוד…
ניסיון פשוט לקחת את המילוי האהוב של קרואסון השקדים וליצור ממנו עוגה הביאה לתוצאה של: עוגת גבינה אפויה, פשוטה להכנה, נימוחה מאוד, טעם של קרואסון שקדים וגם, שימו לב! ללא גלוטן!
מצרכים
-
120 גרם חמאה רכה
-
275 גרם סוכר לבן
-
4 ביצים Lמופרדות, בטמפרטורת החדר
-
1 לימון בינוניגרידת הקליפה בלבד
-
300 גרם גבינת ריקוטה 5%
-
240 גרם שקדים טחונים
-
40 גרם קורנפלור
-
1 כף תמצית רוםלבן
-
1/2 כפית תמצית וניל
-
1 כפית תמצית שקדיםלא חובה
-
100 גרם שקדים קלוייםחצויים
-
1 חופן אבקת סוכר
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 160 מעלות.
- במיקסר עם וו גיטרה מקציפים חמאה עם 165 גרם סוכר, תמצית וניל, תמצית רום, תמצית שקדים וגרידת הלימון.
- מוסיפים חלמונים בהדרגה (כל פעם אחד) עד הטמעה.
- מוסיפים למסת החמאה את השקדים הטחונים והקורנפלור ומערבבים היטב.
- מוסיפים את גבינת הריקוטה מערבבים עד לקבלת מסה חלקה ואחידה.
- בקערה נפרדת מקציפים חלבונים עם יתר הסוכר לקצף יציב מקפלים למסה.
- יוצקים לתבנית משומנת ומפזרים שקדים חצויים על פני המסה ואופים כ-40-45 דקות.
אופים כ-40 דקות. צילום: ליאור שרף - יש לצנן את העוגה בתבנית למשך כשעה, העוגה נימוחה מאוד.
- בוזקים אבקת סוכר, ובתיאבון.
עוגת ריקוטה, רום ושקדים. צילום: ליאור שרף
תגובות (4)