כרובית אפויה בתנור ברוטב שמנת ופירורי לחם
- מערכת Foody
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 358.6 קק״ל 1434.3 קק״לפחמימות 24.2 גרם 96.7 גרםשומן 21.2 גרם 84.7 גרםנתרן 642.6 מ״ג 2570.2 מ״גחלבון 14.7 גרם 58.8 גרםסיבים תזונתיים 8.8 גרם 35.3 גרםשומן רווי 9.5 גרם 37.9 גרםכולסטרול 7.6 מ״ג 30.5 מ״גסידן 194.7 מ״ג 778.7 מ״גברזל 1.9 מ״ג 7.8 מ״גאשלגן 1252.3 מ״ג 5009.0 מ״גאבץ 1.5 מ״ג 6.0 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה ו-5 דק׳
-
קלוריות359
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 358.6 קק״ל 1434.3 קק״לפחמימות 24.2 גרם 96.7 גרםשומן 21.2 גרם 84.7 גרםנתרן 642.6 מ״ג 2570.2 מ״גחלבון 14.7 גרם 58.8 גרםסיבים תזונתיים 8.8 גרם 35.3 גרםשומן רווי 9.5 גרם 37.9 גרםכולסטרול 7.6 מ״ג 30.5 מ״גסידן 194.7 מ״ג 778.7 מ״גברזל 1.9 מ״ג 7.8 מ״גאשלגן 1252.3 מ״ג 5009.0 מ״גאבץ 1.5 מ״ג 6.0 מ״גסגור
הכרובית פנים רבות לה וכולן יפות וטעימות. את זו אי אפשר להפסיק לאכול עד שהיא מתחסלת! מנה קלה ואהובה על כ-ו-ל-ם.
מרכיבים 9 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה ו-5 דק׳ | קלוריות 359 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים


-
1 כרובית גדולהשלמה, כולל עלי הכותרת הירוקים
רוטב
-
1 מיכל שמנת לבישול יטבתה 15%
-
1 כף גדושה ממרח פסטו
-
2 כפות גדושות מיונז
-
50 גרם גבינת פרמזןמגורדת דק דק
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
-
1/2 כוס פירורי לחם
-
3 כפות שמן זית

אופן הכנה
- מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
- מרתיחים בסיר גדול מים עם כפית מלח.
- כאשר המים רותחים מכניסים לסיר את הכרובית בשלמותה כולל העלים שמסביב, ומבשלים במשך 10-8 דקות. עד שהכרובית מתרככת מעט.
מכינים את רוטב השמנת. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג: נעמה רן - מכבים את האש, מסננים את המים, מייבשים ומקררים מעט.
- מכינים את הרוטב: מערבבים בקערה את מרכיבי הרוטב, מלבד פירורי הלחם והשמן.
- מניחים את הכרובית על תבנית מרפדת בנייר אפייה.
- מורחים על פני שטח כל הכרובית מחצית מכמות הרוטב בעזרת מברשת ומזלפים את הרוטב בין פרחי הכרובית.
מכניסים את הרוטב לתוך הכרובית. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג: נעמה רן - מערבבים את פירורי הלחם עם שמן הזית, מפזרים ומדביקים על הכרובית מסביב.
- בעזרת כף מזלפים את שארית הרוטב על הכרובית.
- אופים במשך כ-40 דקות או עד שהכרובית מזהיבה יפה מכל הכיוונים.
- מגישים את הכרובית כשהיא חמימה.
כרובית אפויה בתנור ברוטב שמנת. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג: נעמה רן
אופן הכנה
- מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
- מרתיחים בסיר גדול מים עם כפית מלח.
- כאשר המים רותחים מכניסים לסיר את הכרובית בשלמותה כולל העלים שמסביב, ומבשלים במשך 10-8 דקות. עד שהכרובית מתרככת מעט.
- מכבים את האש, מסננים את המים, מייבשים ומקררים מעט.
- מכינים את הרוטב: מערבבים בקערה את מרכיבי הרוטב, מלבד פירורי הלחם והשמן.
- מניחים את הכרובית על תבנית מרפדת בנייר אפייה.
- מורחים על פני שטח כל הכרובית מחצית מכמות הרוטב בעזרת מברשת ומזלפים את הרוטב בין פרחי הכרובית.
- מערבבים את פירורי הלחם עם שמן הזית, מפזרים ומדביקים על הכרובית מסביב.
- בעזרת כף מזלפים את שארית הרוטב על הכרובית.
- אופים במשך כ-40 דקות או עד שהכרובית מזהיבה יפה מכל הכיוונים.
- מגישים את הכרובית כשהיא חמימה.

הכנתם את המתכון?
תגובות (2)

הכנתי, עדיין לא אכלנו. לגבי בישול הכרובית (וירקות בכלל), אני מעדיפה אידוי בסיר או במיקרו. לבשל כורבית במים ואז לזרוק את המים זה לבזבז הרבה בריאות. שבת שלום ותיאבון
היי דבי, אפשר להכין כרובית בצורות שונות, את יכולה לאדות את הכרובית בהחלט, לא מתנגדים 🙂