כריך סושי: אוניגירזו, היפני שיגוון לכם את הארוחה!
הכירו את האוניגירזו: כריך סושי, צמחוני ומלא בטעמים. הוא מתאים לכל השנה, אבל מושלם ממש לפסח כשכבר מיציתם את כל הרעיונות
הכירו את האוניגירזו: כריך סושי, צמחוני ומלא בטעמים. הוא מתאים לכל השנה, אבל מושלם ממש לפסח כשכבר מיציתם את כל הרעיונות
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 611.4 קק״ל 2445.7 קק״לפחמימות 118.3 גרם 473.3 גרםשומן 8.8 גרם 35.1 גרםנתרן 1396.2 מ״ג 5584.7 מ״גחלבון 14.3 גרם 57.4 גרםסיבים תזונתיים 8.3 גרם 33.3 גרםשומן רווי 1.1 גרם 4.2 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 179.0 מ״ג 715.9 מ״גברזל 4.4 מ״ג 17.8 מ״גאשלגן 1276.1 מ״ג 5104.5 מ״גאבץ 1.3 מ״ג 5.1 מ״גסגור
-
מרכיבים19
-
הכנה 35 דק׳כולל שעה ו-5 דק׳
-
קלוריות611
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 611.4 קק״ל 2445.7 קק״לפחמימות 118.3 גרם 473.3 גרםשומן 8.8 גרם 35.1 גרםנתרן 1396.2 מ״ג 5584.7 מ״גחלבון 14.3 גרם 57.4 גרםסיבים תזונתיים 8.3 גרם 33.3 גרםשומן רווי 1.1 גרם 4.2 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 179.0 מ״ג 715.9 מ״גברזל 4.4 מ״ג 17.8 מ״גאשלגן 1276.1 מ״ג 5104.5 מ״גאבץ 1.3 מ״ג 5.1 מ״גסגור
אם כבר ניסיתם לגלגל סושי בבית, יכול להיות שגיליתם בעצמכם למה ביפן לוקח כשבע שנים כדי להפוך למאסטר סושי. פטנט כריך הסושי המושלם הזה – אוניגירזו, הופך הכנת סושי ביתי לתענוג. כאן הוא מוצע לכם במילוי משגע של ירקות מתוקים, רעננים ומוחמצים, בתיאבון, או כמו שאומרים ביפנית – איטאדאקימאס!
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 19 | זמן הכנה 35 דק׳ | זמן כולל שעה ו-5 דק׳ | קלוריות 611 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
כריך
-
1 חבילה אצות נורימזרח מערבמשתמשים ב-4 דפי אצות
-
2 כוסות אורז קלרוזמזרח מערב
-
4 כוסות מים רותחים
מלית
-
1 בטטה גדולהקלופה ופרוסה לפרוסות בעובי חצי סנטימטר
-
1 כף רוטב סויהמזרח מערב
-
1 כף סירופ מייפל
-
1 כף רוטב צ’ילי חריףמזרח מערב
כרוב מוחמץ
הרכבה
-
1 אבוקדו בינוניפרוס לפרוסות
-
1 חבילה עלי בייבי תרדקטנה
-
4 כפות רוטב סויהמזרח מערב
-
1 כפית שמן קנולהלשימון נייר הכסף
הגשה
-
מזרח מערב
-
מזרח מערב
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 220 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- מכינים את האורז: מבשלים את האורז עם מים במשך 12 דקות אחרי הרתיחה עד שכל המים נספגים והאורז רך. שומרים מכוסה בצד.
- מכינים את הירקות לכריך סושי: מערבבים בקערה את רוטב הסויה, המייפל ורוטב צ’ילי ומברישים בתערובת את פרוסות הבטטה.
- מסדרים את הפרוסות בתבנית ואופים במשך 20 דקות עד שהן מתרככות. שומרים בצד.
- מכינים את הכרוב (מומלץ מראש): שמים בסיר את המים, החומץ, הסוכר, המלח והשום ומביאים לרתיחה, מבשלים עד שהסוכר נמס.
- יוצקים את התערובת על הכרוב בקערה. מערבבים היטב ומשאירים לכמה שיותר זמן - ככל שתחמיצו את הכרוב יותר זמן, כך הטעמים שלו יהיו מודגשים יותר.
- מכינים את כריכי הסושי: מרפדים את משטח העבודה עם יריעת ניילון נצמד. מניחים מעל לניילון אצה בזווית 45 מעלות (אלכסון), עם הצד המבריק של האצה כלפי מטה.
- בעזרת ידיים רטובות יוצרים ריבוע אורז של כ-9 על 9 ס”מ במרכז האצה.
- יוצקים מעל לכל ריבוע רוטב סויה, מניחים פרוסת בטטה, אבוקדו, עלי תרד וכרוב מוחמץ.
- מכסים בריבוע אורז נוסף (אותו כדאי ליצור בנפרד על נייר כסף משומן ולהפוך על התוספות).
- מרטיבים קלות את קצוות הנורי וסוגרים מעל התוספות למעטפה.
- סוגרים את הניילון מעל הכריך ומהדקים.
- מניחים מעל לכריך הסושי משהו כבד, למשל סיר עם מים, ובינתיים ממשיכים עם יתר האצות והמילוי.
- חותכים את הכריכים לחצאים במרכז (יחד עם הניילון), ומגישים עם שומשום בטעם ווסאבי ורוטב סויה.
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 220 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- מכינים את האורז: מבשלים את האורז עם מים במשך 12 דקות אחרי הרתיחה עד שכל המים נספגים והאורז רך. שומרים מכוסה בצד.
- מכינים את הירקות לכריך סושי: מערבבים בקערה את רוטב הסויה, המייפל ורוטב צ’ילי ומברישים בתערובת את פרוסות הבטטה.
- מסדרים את הפרוסות בתבנית ואופים במשך 20 דקות עד שהן מתרככות. שומרים בצד.
- מכינים את הכרוב (מומלץ מראש): שמים בסיר את המים, החומץ, הסוכר, המלח והשום ומביאים לרתיחה, מבשלים עד שהסוכר נמס.
- יוצקים את התערובת על הכרוב בקערה. מערבבים היטב ומשאירים לכמה שיותר זמן - ככל שתחמיצו את הכרוב יותר זמן, כך הטעמים שלו יהיו מודגשים יותר.
- מכינים את כריכי הסושי: מרפדים את משטח העבודה עם יריעת ניילון נצמד. מניחים מעל לניילון אצה בזווית 45 מעלות (אלכסון), עם הצד המבריק של האצה כלפי מטה.
- בעזרת ידיים רטובות יוצרים ריבוע אורז של כ-9 על 9 ס”מ במרכז האצה.
- יוצקים מעל לכל ריבוע רוטב סויה, מניחים פרוסת בטטה, אבוקדו, עלי תרד וכרוב מוחמץ.
- מכסים בריבוע אורז נוסף (אותו כדאי ליצור בנפרד על נייר כסף משומן ולהפוך על התוספות).
- מרטיבים קלות את קצוות הנורי וסוגרים מעל התוספות למעטפה.
- סוגרים את הניילון מעל הכריך ומהדקים.
- מניחים מעל לכריך הסושי משהו כבד, למשל סיר עם מים, ובינתיים ממשיכים עם יתר האצות והמילוי.
- חותכים את הכריכים לחצאים במרכז (יחד עם הניילון), ומגישים עם שומשום בטעם ווסאבי ורוטב סויה.
@foody_il סנדויץ׳ סושי מדהים הכי קל להכנה! #סושי #אבוקדו #מתכוןבריא ♬ When I Ride - Ashley Mehta
בשיתוף עם מזרח מערב
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן