
-
זמן הכנה35 דקות
-
זמן כוללשעתיים
-
רמת קושיבינונית
-
מרכיבים11
קינוח מנצח בטעם ובמרקם. קצת השקעה ויש לכם קינוח מרשים ביותר שאף אחד לא יסרב לקבל. אז די עם השוקולד, הוניל והפירות וקדימה - זה הזמן להפוך את הלימון ללימונדה ולהגיש קינוח אלוהי בהגשה אישית ומיוחדת.
מצרכים
אופן הכנה
- מכינים את מוס הלימון: מחממים בבן מארי (בקערה המונחת על סיר עם מים, מבלי שתחתית הקערה תיגע במים שבסיר) את מיץ הלימון, גרידת הלימון, הסוכר והחמאה תוך כדי ערבוב מתמיד עד שהחמאה נמסה. מצננים לטמפ’ החדר.
- טורפים את הביצים בקערה נפרדת ומבצעים השוואת טמפרטורות בין תערובת הלימון והביצים (כלומר מוסיפים לאט ותוך כדי ערבוב את תערובת הלימון לביצים).
- מחזירים את הקערה לבן מארי (על סיר המים החמים) וממשיכים לטרוף את התערובת עד שהיא מסמיכה (הזהרו לא להביא לרתיחה).
- מסירים מהאש ומצננים (מומלץ להכין קערה גדולה או כיור במי קרח ולהניח את הקערה בתוך קערת מי הקרח, מבלי שייכנסו מים לקערת התערובת, ולערבב עד שהטמפ’ יורדת לטמפ’ החדר).
- מכסים את הקרם ומכניסים למקרר לחצי שעה לפחות.
- מכינים את הקצפת: מקציפים את השמנת המתוקה ואבקת הסוכר לקצפת יציבה.
- מערבבים את קרם הלימון (הקר) עם הקצפת עד לאיחוד.
- מרכיבים את המנה: מוזגים לכוסות אישיות ממוס הלימון עד חצי הגובה, מפזרים מעט פירות יער, מכסים בעוד מוס לימון ומקשטים בשברי מרנג או עוגיות שקדים.
תוכן נוסף
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
5
מנות
קלוריות
300.3
קק״ל
1501.7
קק״ל
פחמימות
22.4
גרם
112.1
גרם
שומן
20.8
גרם
103.9
גרם
נתרן
83.2
מ״ג
415.8
מ״ג
חלבון
4.7
גרם
23.5
גרם
סיבים תזונתיים
0.1
גרם
0.5
גרם
שומן רווי
11.6
גרם
57.9
גרם
כולסטרול
221.9
מ״ג
1109.6
מ״ג
סידן
27.9
מ״ג
139.7
מ״ג
ברזל
0.5
מ״ג
2.5
מ״ג
אשלגן
76.4
מ״ג
382.0
מ״ג
אבץ
0.4
מ״ג
2.1
מ״ג
תגובות (2)
הקצפתי את החלבונים שנשארו וקיפלתי לתוך הקרם לפני הקצפת. יצא טעים ואוורירי.
נשמע מעולה! תודה על השיתוף