כשמתחשק פינוק טעים – מוס לימון אלוהי בכוסות

ברגע שתטעמו את הקינוח הזה החיך והלב יודו לכם, כי ככה צריך לחגוג את החיים. במנות קטנות של אושר מתוק וקטיפתי שלא בא לכם שייגמר לעולם
ברגע שתטעמו את הקינוח הזה החיך והלב יודו לכם, כי ככה צריך לחגוג את החיים. במנות קטנות של אושר מתוק וקטיפתי שלא בא לכם שייגמר לעולם
  • יעל טל
שמרו
כשר
15 דירגו [ציון 3.5]
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 35 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
    477
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 477.2 קק״ל 2385.9 קק״ל
    פחמימות 24.1 גרם 120.6 גרם
    שומן 39.3 גרם 196.7 גרם
    נתרן 72.0 מ״ג 360.2 מ״ג
    חלבון 5.4 גרם 26.9 גרם
    סיבים תזונתיים 0.1 גרם 0.5 גרם
    שומן רווי 23.0 גרם 114.8 גרם
    כולסטרול 205.0 מ״ג 1025.2 מ״ג
    סידן 25.9 מ״ג 129.7 מ״ג
    ברזל 0.5 מ״ג 2.3 מ״ג
    אשלגן 71.4 מ״ג 356.8 מ״ג
    אבץ 0.4 מ״ג 1.9 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 35 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
    477
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 477.2 קק״ל 2385.9 קק״ל
    פחמימות 24.1 גרם 120.6 גרם
    שומן 39.3 גרם 196.7 גרם
    נתרן 72.0 מ״ג 360.2 מ״ג
    חלבון 5.4 גרם 26.9 גרם
    סיבים תזונתיים 0.1 גרם 0.5 גרם
    שומן רווי 23.0 גרם 114.8 גרם
    כולסטרול 205.0 מ״ג 1025.2 מ״ג
    סידן 25.9 מ״ג 129.7 מ״ג
    ברזל 0.5 מ״ג 2.3 מ״ג
    אשלגן 71.4 מ״ג 356.8 מ״ג
    אבץ 0.4 מ״ג 1.9 מ״ג
    סגור

קינוח מנצח בטעם ובמרקם. קצת השקעה ויש לכם קינוח מרשים ביותר שאף אחד לא יסרב לקבל. אז די עם השוקולד, הוניל והפירות וקדימה – זה הזמן להפוך את הלימון ללימונדה ולהגיש קינוח אלוהי בהגשה אישית ומיוחדת.

לעוד מתכונים של יעל טל

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
15 דירגו [ציון 3.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

קרם לימון


אופן הכנה

  1. מכינים את מוס הלימון: מחממים בבן מארי (בקערה המונחת על סיר עם מים, מבלי שתחתית הקערה תיגע במים שבסיר) את מיץ הלימון, גרידת הלימון, הסוכר והחמאה תוך כדי ערבוב מתמיד עד שהחמאה נמסה. מצננים לטמפ’ החדר.
  2. טורפים את הביצים בקערה נפרדת ומבצעים השוואת טמפרטורות בין תערובת הלימון והביצים (כלומר מוסיפים לאט ותוך כדי ערבוב את תערובת הלימון לביצים).
  3. מחזירים את הקערה לבן מארי (על סיר המים החמים) וממשיכים לטרוף את התערובת עד שהיא מסמיכה (הזהרו לא להביא לרתיחה).
  4. מסירים מהאש ומצננים (מומלץ להכין קערה גדולה או כיור במי קרח ולהניח את הקערה בתוך קערת מי הקרח, מבלי שייכנסו מים לקערת התערובת, ולערבב עד שהטמפ’ יורדת לטמפ’ החדר).
  5. מכסים את הקרם ומכניסים למקרר לחצי שעה לפחות.
  6. מכינים את הקצפת: מקציפים את השמנת המתוקה ואבקת הסוכר לקצפת יציבה.
  7. מערבבים את קרם הלימון (הקר) עם הקצפת עד לאיחוד.
  8. מרכיבים את המנה: מוזגים לכוסות אישיות ממוס הלימון עד חצי הגובה, מפזרים מעט פירות יער, מכסים בעוד מוס לימון ומקשטים בשברי מרנג או עוגיות שקדים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
כשמתחשק פינוק טעים – מוס לימון אלוהי בכוסות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (6)

Avatar

    Avatar
    דקלה

    אם ממירים לפרווה חמאה למחמאה זו אותה הכמות?

      Avatar
      מערכת Foody

      היי דקלה, כן

    Avatar
    Gal Oren

    האם שומרים במקרר או במקפיא ? כמה ימים ?

      Avatar
      מערכת Foody

      שומרים במקרר במשך מס’ ימים. אפשר גם להקפיא למשך 2-3 שבועות ולהפשיר במקרר יום לפני ההגשה.

    Avatar
    יוני

    הקצפתי את החלבונים שנשארו וקיפלתי לתוך הקרם לפני הקצפת. יצא טעים ואוורירי.

      Avatar
      מערכת Foody

      נשמע מעולה! תודה על השיתוף

קטגוריות

אביזרים

טכניקות