כתר צלעות טלה ברוטב ברביקיו ותפוחי אדמה

כתר צלעות טלה בתנור מוברש ברוטב ברביקיו. במהלך הצלייה הטלה מטפטף על תפוחי האדמה את רוטב הברביקיו והשומן שלו וכך נוצרים גם תפוחי אדמה עשירים וטעימים לא פחות מהטלה. בתיאבון
כתר צלעות טלה בתנור מוברש ברוטב ברביקיו. במהלך הצלייה הטלה מטפטף על תפוחי האדמה את רוטב הברביקיו והשומן שלו וכך נוצרים גם תפוחי אדמה עשירים וטעימים לא פחות מהטלה. בתיאבון
  • קובי אדרי
שמרו
כשר
3 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    6
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 45 דק׳
  • קלוריות
    716
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 715.6 קק״ל 3578.2 קק״ל
    פחמימות 48.3 גרם 241.4 גרם
    סוכר 18.2 גרם 91.1 גרם
    שומן 47.4 גרם 237.1 גרם
    נתרן 679.2 מ״ג 3396.2 מ״ג
    חלבון 21.0 גרם 104.9 גרם
    סיבים תזונתיים 2.5 גרם 12.6 גרם
    שומן רווי 19.6 גרם 97.8 גרם
    כולסטרול 91.2 מ״ג 456.0 מ״ג
    סידן 29.3 מ״ג 146.3 מ״ג
    ברזל 2.1 מ״ג 10.6 מ״ג
    אשלגן 684.5 מ״ג 3422.3 מ״ג
    אבץ 3.6 מ״ג 18.2 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    6
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 45 דק׳
  • קלוריות
    716
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 715.6 קק״ל 3578.2 קק״ל
    פחמימות 48.3 גרם 241.4 גרם
    סוכר 18.2 גרם 91.1 גרם
    שומן 47.4 גרם 237.1 גרם
    נתרן 679.2 מ״ג 3396.2 מ״ג
    חלבון 21.0 גרם 104.9 גרם
    סיבים תזונתיים 2.5 גרם 12.6 גרם
    שומן רווי 19.6 גרם 97.8 גרם
    כולסטרול 91.2 מ״ג 456.0 מ״ג
    סידן 29.3 מ״ג 146.3 מ״ג
    ברזל 2.1 מ״ג 10.6 מ״ג
    אשלגן 684.5 מ״ג 3422.3 מ״ג
    אבץ 3.6 מ״ג 18.2 מ״ג
    סגור

למה השם של ברביקיו נקרא ככה? מתוך שיטת הפעולה שהאמריקאים משתמשים בה- לוקחים נתח בשר, מברישים אותו כל הזמן בברביקיו כשהוא על האש וככה נוצרת במעטפת הבשר טעם עשיר מבחוץ, ומבפנים טעם של הנתח שתבחרו.

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
בשר
קובי אדרי
X

3 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל200 מעלות טורבו.
  2. חותכים את תפוחי האדמה לרבעים.
  3. במחבת מחממים 3 כפות שמן זית ומטגנים את תפוחי האדמה כ6-7 דקות עד שהם יקבלו מעט צבע ויתרככו.
  4. את כתר הטלה מתבלים במעט מלח גס ופלפל שחור גרוס ומורחים שכבה נדיבה של רוטב ברביקיו בסגנון אמריקאי.
  5. מורחים גם את תפוחי האדמה במעט ברביקיו.
  6. בתבנית קריספר מניחים בתחתית נייר אפייה ואת תפוחי האדמה הפרוסים. מעל תפוחי האדמה שמים את רשת הקריספר ומעל שמים את כתר הטלה (למי שיש לו מדחום זה הזמן להכניס למרכז הבשר של הטלה ולשים 53-56 מעלות).
  7. מכניסים את הטלה לתנור עד שהוא מגיע לטמפרטורה הרצוייה (למי שאין מדחום זמן האפייה יהיה כ-18 דקות).
  8. במהלך הצלייה פותחים פעמיים את התנור ומורחים שכבה נוספת של ברביקיו.
כתר צלעות טלה ברוטב ברביקיו ותפוחי אדמה
כתר צלעות טלה ברוטב ברביקיו ותפוחי אדמה. צילום: קובי אדרי

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (2)

Avatar

    Avatar
    Nava Ben-Moshe

    לרושמי המתכונים ולמפרסמים, כדאי לשים לב לעלויות המטורפות של המצרכים עכשו, צלעות טלה כבר עולות 300 שח לק”ג. יש מוצרים אחרים לשימוש לא פחות טעים, וה ר ב ה יותר זול.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות