-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 206.1 קק״ל 1649.2 קק״לפחמימות 21.3 גרם 170.1 גרםשומן 13.1 גרם 105.0 גרםנתרן 19.7 מ״ג 157.5 מ״גחלבון 4.4 גרם 34.8 גרםסיבים תזונתיים 1.3 גרם 10.3 גרםשומן רווי 1.3 גרם 10.3 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 26.6 מ״ג 212.7 מ״גברזל 0.9 מ״ג 6.8 מ״גאשלגן 143.8 מ״ג 1150.5 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 1.8 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 15 דק׳כולל שעה ו-40 דק׳
-
קלוריות206
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 206.1 קק״ל 1649.2 קק״לפחמימות 21.3 גרם 170.1 גרםשומן 13.1 גרם 105.0 גרםנתרן 19.7 מ״ג 157.5 מ״גחלבון 4.4 גרם 34.8 גרםסיבים תזונתיים 1.3 גרם 10.3 גרםשומן רווי 1.3 גרם 10.3 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 26.6 מ״ג 212.7 מ״גברזל 0.9 מ״ג 6.8 מ״גאשלגן 143.8 מ״ג 1150.5 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 1.8 מ״גסגור
מי אמר שנענע היא רק בשביל תה? פינקנו אתכם במתכון של סלט קינואה עם נענע, גרגירי רימון אדומים, פקאנים מסוכרים ורוטב שהוא גולת הכותרת של הסלט כולו, עם מלח הימלאיה וסירופ מייפל מתקתק.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 15 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל שעה ו-40 דק׳ | קלוריות 206 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
קינואה
-
2 כפות שמן זית
-
1 כוס קינואה מיקססוגת
-
1 3/4 כוסות מים רותחים
תוספות
-
1/2 כוס פקאנים מסוכרים
-
1 כוס גרגירי רימון
-
1/2 צרור כוסברהעלים, קצוצים
-
1/2 צרור פטרוזיליהעלים, קצוצים
-
5 גבעולי בצל ירוקהחלק הירוק, קצוץ דק
-
20 עלי נענעקצוצים דק
רוטב
-
4 כפות שמן זית
-
מחצי לימון
-
מלח הארץ
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
1 כף סירופ מייפל
אופן הכנה
- מחממים את שמן הזית בסיר רחב ונמוך (סוטאז’), מוסיפים את הקינואה ומטגנים תוך כדי ערבוב 2 דקות.
- מוסיפים את המים, סוגרים את המכסה ומבשלים על הלהבה הנמוכה ביותר 20 דקות. מכבים את הלהבה ומצננים את הקינואה לטמפרטורת החדר. מאווררים בעזרת מזלג.
- מניחים את כל מרכיבי הרוטב בקערה קטנה או בצנצנת זכוכית ומנערים היטב. מקפידים להמליח היטב עם מלח הימלאיה.
- מניחים בקערה גדולה את כל מרכיבי הסלט והקינואה, יוצקים מעל את הרוטב, מערבבים ומגישים.
אופן הכנה
- מחממים את שמן הזית בסיר רחב ונמוך (סוטאז’), מוסיפים את הקינואה ומטגנים תוך כדי ערבוב 2 דקות.
- מוסיפים את המים, סוגרים את המכסה ומבשלים על הלהבה הנמוכה ביותר 20 דקות. מכבים את הלהבה ומצננים את הקינואה לטמפרטורת החדר. מאווררים בעזרת מזלג.
- מניחים את כל מרכיבי הרוטב בקערה קטנה או בצנצנת זכוכית ומנערים היטב. מקפידים להמליח היטב עם מלח הימלאיה.
- מניחים בקערה גדולה את כל מרכיבי הסלט והקינואה, יוצקים מעל את הרוטב, מערבבים ומגישים.
בשיתוף עם סוגת
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (3)
לטעמי, השימוש בפקאן מסוכר לא לעניין, קליתי שברי שקדים ופקאנים ללא מלח.. ואכן הוספתי קצת סילאן.. במקום מייפל..מעולה!
מה אפשר במקום המייפל?
היי הילה, אפשר להשתמש בסילאן במקום