לא מביישת קונדיטוריה: עוגת שמרים שוקולד רכה ומפוצצת בשוקולדים
- קרין גורן
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1925.1 קק״ל 5775.3 קק״לפחמימות 289.7 גרם 869.2 גרםשומן 81.6 גרם 244.9 גרםנתרן 200.8 מ״ג 602.4 מ״גחלבון 33.2 גרם 99.7 גרםסיבים תזונתיים 6.0 גרם 18.1 גרםשומן רווי 37.5 גרם 112.4 גרםכולסטרול 335.2 מ״ג 1005.6 מ״גסידן 104.5 מ״ג 313.5 מ״גברזל 4.0 מ״ג 12.1 מ״גאשלגן 397.6 מ״ג 1192.8 מ״גאבץ 4.9 מ״ג 14.7 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 25 דק׳כולל שעתיים ו-15 דק׳
-
קלוריות1925
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1925.1 קק״ל 5775.3 קק״לפחמימות 289.7 גרם 869.2 גרםשומן 81.6 גרם 244.9 גרםנתרן 200.8 מ״ג 602.4 מ״גחלבון 33.2 גרם 99.7 גרםסיבים תזונתיים 6.0 גרם 18.1 גרםשומן רווי 37.5 גרם 112.4 גרםכולסטרול 335.2 מ״ג 1005.6 מ״גסידן 104.5 מ״ג 313.5 מ״גברזל 4.0 מ״ג 12.1 מ״גאשלגן 397.6 מ״ג 1192.8 מ״גאבץ 4.9 מ״ג 14.7 מ״גסגור
עוגת שמרים שוקולד היא העוגה האידיאלית ליד הקפה, בין אם זה קפה נמס, מגורען, הפוך או אספרסו – העוגה הזו תככב לידו! עוגה עשירה בשוקולד על כל מרקמיו וכל גווניו – ממרחי שוקולד מתוקים ורכים, מטבעות שוקולד וחטיפי שוקולד לפי טעמכם האישי. וקבלו טריק קטן – רדדו את הבצק על משטח משומן ולא על משטח עם קמח, כדי לשמור על העסיסיות שלו.
מרכיבים 15 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-15 דק׳ | קלוריות 1925 | כמות מנות 3 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק שמרים
-
1/2 ק"ג קמח לבן
-
1 כף שמרים יבשים
-
1/2 כוס סוכר לבן
-
2 ביצים M
-
200 מ"ל שמנת חמוצה יטבתה 15%
-
100 גרם חמאה רכה
מילוי שוקולדים
-
1 כוס ממרח שוקולד
-
1 כוס ממרח שוקולד לבן
-
1 כוס מטבעות שוקולד מריר
-
1 כוס מטבעות שוקולד חלב
-
1 כוס חטיף שוקולדקצוץ
זיגוג לאחר האפייה
-
1/2 כוס סירופ מייפל
אופן הכנה
- מכינים את בצק השמרים: במיקסר עם וו לישה מעבדים את כל חומרי הבצק מלבד תרסיס השמן במשך 10 דקות ליצירת בצק מעט דביק. אם הבצק יבש, מוסיפים קצת חלב.
- מחלקים את הבצק לשלושה כדורים, מכסים ומתפיחים להכפלת הנפח - למשך שעה על השיש או 12 שעות במקרר.
- מרדדים על משטח משומן בתרסיס שמן כל כדור ליצירת מלבן באורך תבנית אינגליש קייק.
- מורחים את ממרחי השוקולד על הבצק המרודד ומפזרים בנדיבות את מטבעות השוקולד וחטיפי השוקולד.
- מגלגלים כל מלבן לרולדה ארוכה. שמים נייר אפייה בתוך תבנית אינגליש קייק, משמנים עם תרסיס שמן ומניחים בפנים את הרולדה. מברישים בביצה ומפזרים את השומשום.
- גוזרים את רולדת הבצק לשלוש רצועות אלכסוניות כמעט עד התחתית, ומזיזים בכיוונים מנוגדים לסירוגין, ליצירת צמה. מכסים בניילון משומן רופף ומתפיחים במשך 20 דקות, לא להכפלה.
- מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.
- אופים את העוגות במשך 20 דקות עד להשחמה - העוגות רכות וזה בסדר. הן ממשיכות להתייצב אחרי האפייה. מברישים במייפל מחומם מעט במיקרוגל, פורסים ומגישים.
אופן הכנה
- מכינים את בצק השמרים: במיקסר עם וו לישה מעבדים את כל חומרי הבצק מלבד תרסיס השמן במשך 10 דקות ליצירת בצק מעט דביק. אם הבצק יבש, מוסיפים קצת חלב.
- מחלקים את הבצק לשלושה כדורים, מכסים ומתפיחים להכפלת הנפח - למשך שעה על השיש או 12 שעות במקרר.
- מרדדים על משטח משומן בתרסיס שמן כל כדור ליצירת מלבן באורך תבנית אינגליש קייק.
- מורחים את ממרחי השוקולד על הבצק המרודד ומפזרים בנדיבות את מטבעות השוקולד וחטיפי השוקולד.
- מגלגלים כל מלבן לרולדה ארוכה. שמים נייר אפייה בתוך תבנית אינגליש קייק, משמנים עם תרסיס שמן ומניחים בפנים את הרולדה. מברישים בביצה ומפזרים את השומשום.
- גוזרים את רולדת הבצק לשלוש רצועות אלכסוניות כמעט עד התחתית, ומזיזים בכיוונים מנוגדים לסירוגין, ליצירת צמה. מכסים בניילון משומן רופף ומתפיחים במשך 20 דקות, לא להכפלה.
- מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.
- אופים את העוגות במשך 20 דקות עד להשחמה - העוגות רכות וזה בסדר. הן ממשיכות להתייצב אחרי האפייה. מברישים במייפל מחומם מעט במיקרוגל, פורסים ומגישים.
הכנתם את המתכון?
תגובות (13)
האם יש אפשרות להשתמש ביוגורט עם פחות אחוזי שומן (3% למשל) בבלילה?
היי ליבי, ניתן להשתמש ביוגורט 3%
אפשרי להפוך אותה לפרווה… רגישה לחלב
היי רות, כן:
שמנת חמוצה = יוגורט סויה/צמחי
חמאה רכה = מרגרינה/מחמאה/נטורינה
ממרחי שוקולד = פרווה לבחירתך
מטבעות שוקולד חלב = מטבעות שוקולד לבן (יש פרווה)
בהצלחה!
תודה על המתכון, האם יש סרטון של החיתוך ל3 באלכסון
היי גילה, זה מופיע בסרטון, אחרי 50 שניות
למה אין סרטונים למתכונים אני לא מבינה בעוגות בלי צפייה לא מסתכנת ?
היי, יש למתכון הזה סרטון, מוזמנת לגלול לסוף העמוד ולראות 🙂