לא מביישת קונדיטוריה: עוגת שמרים שוקולד רכה ומפוצצת בשוקולדים

אין דבר כזה יותר מידי שוקולד - עוגת שוקולד שמרים עם ממרחי שוקולד לבן ומריר, עמוסה במטבעות שוקולד וחטיפי שוקולד!
אין דבר כזה יותר מידי שוקולד - עוגת שוקולד שמרים עם ממרחי שוקולד לבן ומריר, עמוסה במטבעות שוקולד וחטיפי שוקולד!
  • קרין גורן
שמרו
כשר
20 דירגו [ציון 4]
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 25 דק׳
    כולל שעתיים ו-15 דק׳
  • קלוריות
    1925
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1925.1 קק״ל 5775.3 קק״ל
    פחמימות 289.7 גרם 869.2 גרם
    שומן 81.6 גרם 244.9 גרם
    נתרן 200.8 מ״ג 602.4 מ״ג
    חלבון 33.2 גרם 99.7 גרם
    סיבים תזונתיים 6.0 גרם 18.1 גרם
    שומן רווי 37.5 גרם 112.4 גרם
    כולסטרול 335.2 מ״ג 1005.6 מ״ג
    סידן 104.5 מ״ג 313.5 מ״ג
    ברזל 4.0 מ״ג 12.1 מ״ג
    אשלגן 397.6 מ״ג 1192.8 מ״ג
    אבץ 4.9 מ״ג 14.7 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 25 דק׳
    כולל שעתיים ו-15 דק׳
  • קלוריות
    1925
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1925.1 קק״ל 5775.3 קק״ל
    פחמימות 289.7 גרם 869.2 גרם
    שומן 81.6 גרם 244.9 גרם
    נתרן 200.8 מ״ג 602.4 מ״ג
    חלבון 33.2 גרם 99.7 גרם
    סיבים תזונתיים 6.0 גרם 18.1 גרם
    שומן רווי 37.5 גרם 112.4 גרם
    כולסטרול 335.2 מ״ג 1005.6 מ״ג
    סידן 104.5 מ״ג 313.5 מ״ג
    ברזל 4.0 מ״ג 12.1 מ״ג
    אשלגן 397.6 מ״ג 1192.8 מ״ג
    אבץ 4.9 מ״ג 14.7 מ״ג
    סגור

עוגת שמרים שוקולד היא העוגה האידיאלית ליד הקפה, בין אם זה קפה נמס, מגורען, הפוך או אספרסו – העוגה הזו תככב לידו! עוגה עשירה בשוקולד על כל מרקמיו וכל גווניו – ממרחי שוקולד מתוקים ורכים, מטבעות שוקולד וחטיפי שוקולד לפי טעמכם האישי. וקבלו טריק קטן – רדדו את הבצק על משטח משומן ולא על משטח עם קמח, כדי לשמור על העסיסיות שלו.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
20 דירגו [ציון 4]

מצרכים

מצרכים


plus minus

זיגוג לפני האפייה

זיגוג לאחר האפייה


אופן הכנה

  1. מכינים את בצק השמרים: במיקסר עם וו לישה מעבדים את כל חומרי הבצק מלבד תרסיס השמן במשך 10 דקות ליצירת בצק מעט דביק. אם הבצק יבש, מוסיפים קצת חלב.
  2. מחלקים את הבצק לשלושה כדורים, מכסים ומתפיחים להכפלת הנפח - למשך שעה על השיש או 12 שעות במקרר. 
  3. מרדדים על משטח משומן בתרסיס שמן כל כדור ליצירת מלבן באורך תבנית אינגליש קייק.  
  4. מורחים את ממרחי השוקולד על הבצק המרודד ומפזרים בנדיבות את מטבעות השוקולד וחטיפי השוקולד.
  5. מגלגלים כל מלבן לרולדה ארוכה. שמים נייר אפייה בתוך תבנית אינגליש קייק, משמנים עם תרסיס שמן ומניחים בפנים את הרולדה. מברישים בביצה ומפזרים את השומשום.
  6. גוזרים את רולדת הבצק לשלוש רצועות אלכסוניות כמעט עד התחתית, ומזיזים בכיוונים מנוגדים לסירוגין, ליצירת צמה. מכסים בניילון משומן רופף ומתפיחים במשך 20 דקות, לא להכפלה.
  7. מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.
  8. אופים את העוגות במשך 20 דקות עד להשחמה - העוגות רכות וזה בסדר. הן ממשיכות להתייצב אחרי האפייה. מברישים במייפל מחומם מעט במיקרוגל, פורסים ומגישים.
עוגת שמרים שוקולד פאם1
עוגת שמרים שוקולד עם המון שוקולדים. צילום: נמרוד סונדרס
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (11)

Avatar

    Avatar
    רות

    אפשרי להפוך אותה לפרווה… רגישה לחלב

      Avatar
      מערכת Foody

      היי רות, כן:
      שמנת חמוצה = יוגורט סויה/צמחי
      חמאה רכה = מרגרינה/מחמאה/נטורינה
      ממרחי שוקולד = פרווה לבחירתך
      מטבעות שוקולד חלב = מטבעות שוקולד לבן (יש פרווה)
      בהצלחה!

    Avatar
    Gila Cohen

    תודה על המתכון, האם יש סרטון של החיתוך ל3 באלכסון

      Avatar
      מערכת Foody

      היי גילה, זה מופיע בסרטון, אחרי 50 שניות

      Avatar
      קרואן

      למה אין סרטונים למתכונים אני לא מבינה בעוגות בלי צפייה לא מסתכנת ?

      Avatar
      מערכת Foody

      היי, יש למתכון הזה סרטון, מוזמנת לגלול לסוף העמוד ולראות 🙂

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות