לגוף ולנפש: מרק כתום עם סלרי
מרק משביע שמשלב דגנים וקטניות המספקים חלבון מלא. מרק עשיר עם צבע מהפנט, במרקם חלק ונמס בפה. מרק כתום עם סלרי לארוחה בריאה וטעימה!
מרק משביע שמשלב דגנים וקטניות המספקים חלבון מלא. מרק עשיר עם צבע מהפנט, במרקם חלק ונמס בפה. מרק כתום עם סלרי לארוחה בריאה וטעימה!
- ליה שומרון
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 293.2 קק״ל 1466.1 קק״לפחמימות 36.9 גרם 184.7 גרםשומן 9.4 גרם 46.8 גרםנתרן 867.3 מ״ג 4336.3 מ״גחלבון 8.6 גרם 42.8 גרםסיבים תזונתיים 14.2 גרם 71.1 גרםשומן רווי 3.6 גרם 18.2 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 216.0 מ״ג 1080.2 מ״גברזל 2.3 מ״ג 11.5 מ״גאשלגן 1716.1 מ״ג 8580.4 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 2.7 מ״גסגור
-
מרכיבים18
-
הכנה 15 דק׳כולל 40 דק׳
-
קלוריות293
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 293.2 קק״ל 1466.1 קק״לפחמימות 36.9 גרם 184.7 גרםשומן 9.4 גרם 46.8 גרםנתרן 867.3 מ״ג 4336.3 מ״גחלבון 8.6 גרם 42.8 גרםסיבים תזונתיים 14.2 גרם 71.1 גרםשומן רווי 3.6 גרם 18.2 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 216.0 מ״ג 1080.2 מ״גברזל 2.3 מ״ג 11.5 מ״גאשלגן 1716.1 מ״ג 8580.4 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 2.7 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 18 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 40 דק׳ | קלוריות 293 | כמות מנות 5 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
2 כפות שמן זית
-
2 בצלים בינונייםחתוכים גס
-
2 שיני שוםכתושות
-
350 גרם דלעת
-
4 גזרים בינונייםחתוכים גס
-
1 גבעול סלריחתוך לפרוסות
-
1 תפוח אדמה בינוניחתוך לקוביות
-
1/2 כוס עדשים כתומות
-
1 קורט אגוז מוסקט
-
1 כף כורכום
-
1 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור טחון
-
2 ס"מ שורש ג’ינג’רקצוץ
-
1/4 כוס חלב קוקוס
-
2 כפות שטוחות שיבולת שועל
הגשה
-
2 1/2 כפיות שמן שומשום
-
1 גבעול בצל ירוקקצוץ
אופן הכנה
- מחממים בסיר מעט שמן זית ומטגנים את הבצל והשום יחד.
- לאחר שהבצל התרכך מוסיפים את הסלרי החתוך, תפוח האדמה, הגזרים והתבלינים - אגוז מוסקט, כורכום, מלח ופלפל.
- מוסיפים מים בסיר עד לכיסוי כל הירקות.
- מוסיפים גם את הג’ינג’ר הקצוץ והעדשים, מביאים לרתיחה ומבשלים במשך 20 דקות.
- כעת מוסיפים את חלב הקוקוס ואת שיבולת שועל להסמכה, ומבשלים במשך 5 דקות נוספות.
- מרסקים את המרק בבלנדר מוט עד לקבלת מרקם חלק.
- מוזגים לצלחות מרק, מזלפים 2 טיפות שמן שומשום (לא יותר) אפשר לפזר פלפל שחור, בצל ירוק או פטרוזיליה.
אופן הכנה
- מחממים בסיר מעט שמן זית ומטגנים את הבצל והשום יחד.
- לאחר שהבצל התרכך מוסיפים את הסלרי החתוך, תפוח האדמה, הגזרים והתבלינים - אגוז מוסקט, כורכום, מלח ופלפל.
- מוסיפים מים בסיר עד לכיסוי כל הירקות.
- מוסיפים גם את הג’ינג’ר הקצוץ והעדשים, מביאים לרתיחה ומבשלים במשך 20 דקות.
- כעת מוסיפים את חלב הקוקוס ואת שיבולת שועל להסמכה, ומבשלים במשך 5 דקות נוספות.
- מרסקים את המרק בבלנדר מוט עד לקבלת מרקם חלק.
- מוזגים לצלחות מרק, מזלפים 2 טיפות שמן שומשום (לא יותר) אפשר לפזר פלפל שחור, בצל ירוק או פטרוזיליה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (5)
מרק כתום שתמיד מכינה אוהבת
מתי מוסיפים את העדשים?
היי שרי, עדכנו את הוספת העדשים בסעיף 4, תודה רבה!
הערכים התזונתיים במנה לא נכונים ולא קרובים לערכים הנכונים
היי אוראל, תודה על עירור תשומת הלב, עדכנו את המצרכים כך שהערכים התזונתיים יהיו מדויקים.