להתפנק עם לחמניות כוסמין משהו משהו!

מתכון מעולה ללחמניות כוסמין רכות וקלות להכנה ללא מאמץ. לחמניות בריאות וטעימות במיוחד, שגם ילדים אוהבים! מושלמות לכריכים לבית ספר ושאר פינוקים
מתכון מעולה ללחמניות כוסמין רכות וקלות להכנה ללא מאמץ. לחמניות בריאות וטעימות במיוחד, שגם ילדים אוהבים! מושלמות לכריכים לבית ספר ושאר פינוקים
  • יעל טל
שמרו
כשר
16 דירגו [ציון 4.5]
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 15 דק׳
    כולל שעתיים ו-30 דק׳
  • קלוריות
    45
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 44.5 קק״ל 711.8 קק״ל
    פחמימות 2.2 גרם 35.4 גרם
    שומן 3.4 גרם 53.6 גרם
    נתרן 314.3 מ״ג 5029.0 מ״ג
    חלבון 1.3 גרם 20.5 גרם
    סיבים תזונתיים 0.3 גרם 5.1 גרם
    שומן רווי 0.6 גרם 9.3 גרם
    כולסטרול 31.7 מ״ג 506.4 מ״ג
    סידן 4.4 מ״ג 70.8 מ״ג
    ברזל 0.2 מ״ג 4.0 מ״ג
    אשלגן 14.2 מ״ג 227.0 מ״ג
    אבץ 0.2 מ״ג 2.4 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 15 דק׳
    כולל שעתיים ו-30 דק׳
  • קלוריות
    45
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 44.5 קק״ל 711.8 קק״ל
    פחמימות 2.2 גרם 35.4 גרם
    שומן 3.4 גרם 53.6 גרם
    נתרן 314.3 מ״ג 5029.0 מ״ג
    חלבון 1.3 גרם 20.5 גרם
    סיבים תזונתיים 0.3 גרם 5.1 גרם
    שומן רווי 0.6 גרם 9.3 גרם
    כולסטרול 31.7 מ״ג 506.4 מ״ג
    סידן 4.4 מ״ג 70.8 מ״ג
    ברזל 0.2 מ״ג 4.0 מ״ג
    אשלגן 14.2 מ״ג 227.0 מ״ג
    אבץ 0.2 מ״ג 2.4 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
16 דירגו [ציון 4.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק

ציפוי


אופן הכנה 

 

  1. מכינים את הבצק: בקערת המיקסר עם וו לישה מערבבים את קמח הכוסמין, השמרים, הסוכר, המלח, שמן הזית והביצה.
  2. מוזגים את המים תוך כדי לישה בזרזיף דק ובאיטיות וממשיכים בלישה עד שמתקבל בצק אחיד וחלק (אם הבצק דביק מדי אפשר להוסיף מעט קמח עד שהבצק נפרד מדפנות הקערה, אם יבש מדי אפשר להוסיף עוד טיפונת מים).
  3. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים כשעה-שעה וחצי, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  4. מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
  5. מקמחים מעט את משטח העבודה. מחלקים את הבצק ל-2, את 2 החלקים שוב ל-2 וכך הלאה עד שמתקבלים 16 חלקים שווים.
  6. מכדררים את 16 חלקי הבצק לכדורים ומניחים על תבנית האפייה. מכסים במגבת ומתפיחים כחצי שעה.
  7. מכינים את הציפוי: טורפים בקערית את הביצה עם המים וצובעים את הלחמניות אחרי ההתפחה. מפזרים מעט שומשום או מה שאוהבים.
  8. מכניסים לתנור ואופים 20 דקות (עד שהלחמניות מזהיבות ורכות).
    בוצעים את הלחמניות הטריות. צילום: שניר גואטה
    בוצעים את הלחמניות הטריות. צילום: שניר גואטה
    מורחים בתוך הלחמניות ממרח מועדף. צילום: שניר גואטה
    מורחים בתוך הלחמניות ממרח מועדף. צילום: שניר גואטה

    לחמניות כוסמין. צילום: שניר גואטה
    לחמניות כוסמין. צילום: שניר גואטה

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
להתפנק עם לחמניות כוסמין משהו משהו!

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (48)

Avatar

    Avatar
    דסי פרידמן

    בוקר טוב אני מעונינת להכין את הבצק ולצאת לשעתים בערך, האם זה בסדרלתת לזה לתפוח יותר משעתים?תודה על הכל המתכונים שלך פשוט רמה מעל הכל תודה נשמהה

      Avatar
      Foody Foody

      אפשר להכניס להתפחה במקרר ואז הבצק תופח יותר באיטיות, ואין שום בעיה לצאת לסידורים. שבת שלום!

    Avatar
    עפרה

    האם אפשר להכפיל כמויות אנירוצה להכין 2קג קמח כגי לעדות הפרשת חלה

      Avatar
      Foody Foody

      המתכון הוא לחצי ק”ג קמח, לכן יש להכפיל את הכמויות פי 4, על מנת להכין 2 ק”ג קמח כבקשתך.

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות