רקע הייסנס Hisense

להתפנק עם לחמניות כוסמין משהו משהו!

מתכון מעולה ללחמניות כוסמין רכות וקלות להכנה ללא מאמץ. לחמניות בריאות וטעימות במיוחד, שגם ילדים אוהבים! מושלמות לכריכים לבית ספר ושאר פינוקים
מתכון מעולה ללחמניות כוסמין רכות וקלות להכנה ללא מאמץ. לחמניות בריאות וטעימות במיוחד, שגם ילדים אוהבים! מושלמות לכריכים לבית ספר ושאר פינוקים
  • יעל טל
שמרו
כשר
135 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 15 דק׳
    כולל שעתיים ו-30 דק׳
  • קלוריות
    162
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 162.0 קק״ל 2592.6 קק״ל
    פחמימות 21.2 גרם 339.1 גרם
    שומן 4.2 גרם 66.6 גרם
    נתרן 318.3 מ״ג 5093.2 מ״ג
    חלבון 5.9 גרם 94.1 גרם
    סיבים תזונתיים 0.3 גרם 5.1 גרם
    שומן רווי 0.6 גרם 9.9 גרם
    כולסטרול 36.9 מ״ג 590.8 מ״ג
    סידן 5.1 מ״ג 80.8 מ״ג
    ברזל 0.3 מ״ג 4.2 מ״ג
    אשלגן 15.8 מ״ג 252.2 מ״ג
    אבץ 0.2 מ״ג 2.6 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 15 דק׳
    כולל שעתיים ו-30 דק׳
  • קלוריות
    162
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 162.0 קק״ל 2592.6 קק״ל
    פחמימות 21.2 גרם 339.1 גרם
    שומן 4.2 גרם 66.6 גרם
    נתרן 318.3 מ״ג 5093.2 מ״ג
    חלבון 5.9 גרם 94.1 גרם
    סיבים תזונתיים 0.3 גרם 5.1 גרם
    שומן רווי 0.6 גרם 9.9 גרם
    כולסטרול 36.9 מ״ג 590.8 מ״ג
    סידן 5.1 מ״ג 80.8 מ״ג
    ברזל 0.3 מ״ג 4.2 מ״ג
    אשלגן 15.8 מ״ג 252.2 מ״ג
    אבץ 0.2 מ״ג 2.6 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
לחמניות
יעל טל
X

135 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק

ציפוי


אופן הכנה 

  1. מכינים את הבצק: בקערת המיקסר עם וו לישה מערבבים את קמח הכוסמין, השמרים, הסוכר, המלח, שמן הזית והביצה.
  2. מוזגים את המים תוך כדי לישה בזרזיף דק ובאיטיות וממשיכים בלישה עד שמתקבל בצק אחיד וחלק (אם הבצק דביק מדי אפשר להוסיף מעט קמח עד שהבצק נפרד מדפנות הקערה, אם יבש מדי אפשר להוסיף עוד טיפונת מים).
  3. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים כשעה-שעה וחצי, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  4. מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
  5. מקמחים מעט את משטח העבודה. מחלקים את הבצק ל-2, את 2 החלקים שוב ל-2 וכך הלאה עד שמתקבלים 16 חלקים שווים.
  6. מכדררים את 16 חלקי הבצק לכדורים ומניחים על תבנית האפייה. מכסים במגבת ומתפיחים כחצי שעה.
  7. מכינים את הציפוי: טורפים בקערית את הביצה עם המים וצובעים את הלחמניות אחרי ההתפחה. מפזרים מעט שומשום או מה שאוהבים.
  8. מכניסים לתנור ואופים 20 דקות (עד שהלחמניות מזהיבות ורכות).
    בוצעים את הלחמניות הטריות. צילום: שניר גואטה
    בוצעים את הלחמניות הטריות. צילום: שניר גואטה
    מורחים בתוך הלחמניות ממרח מועדף. צילום: שניר גואטה
    מורחים בתוך הלחמניות ממרח מועדף. צילום: שניר גואטה

    לחמניות כוסמין. צילום: שניר גואטה
    לחמניות כוסמין. צילום: שניר גואטה

הערות

  • ניתן להגיש את הלחמניות בשילוב ממרח ריבה טבעי\ ממרח חלבוני\ ממרח שומני כדי לעלות שובע
tip

טיפ מקרר Hisense

בזכות ההקפאה במגירת הsoft freeze ניתן לחמם את הלחמניות בתנור זמן קצר בלבד ובטמפרטורה גבוהה מה שהופך אותן דומות מאוד ללחמניה טריה, רכה מבפנים ופריכה מבחוץ!

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
להתפנק עם לחמניות כוסמין משהו משהו!

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (127)

Avatar

    Avatar
    סיון

    כמה גרם כל לקרוץ מכל עיגול לחמניה לפני אפיה תודה

      Avatar
      מערכת Foody

      היי סיון, שאלתך אינה מובנת

    Avatar
    RIVKA

    אפשר להחליף שמן זית בשמן קנולה?

      Avatar
      מערכת Foody

      היי רבקה. כן, אפשר להחליף בשמן קנולה

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות