לזניה תרד וגבינות צמחונית

שי-לי ליפא מכינה לזניה תרד וגבינות עם רוטב עגבניות קליל ובלי טיפת בשמל. תרד טרי והמון ריקוטה הופכים אותה למנה עיקרית צמחונית מנצחת
1 Loading... 5
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-25 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    13

מצרכים

תרד

רוטב

מלית גבינות

אופן הכנה

  1. מכינים את התרד: מחממים מחבת גדולה על להבה בינונית. מוסיפים שמן זית ותרד ומאדים כ-2 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם, רק עד שהתרד מתחיל להתרכך (התרד ממשיך להתרכך גם אחרי שמכבים את הלהבה). מצננים.
  2. סוחטים היטב את התרד המאודה בידיים.
  3. מכינים את הרוטב: קוצצים דק את השום ואת הבצל.
  4. מחממים מחבת גדולה על להבה בינונית, מוסיפים שמן זית, בצל ושום ומאדים כ-5 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם, עד שהבצל והשום רכים.
  5. מוסיפים יין וסוכר, מביאים לרתיחה ומאדים, עד שהיין מצטמצם לגמרי.
  6. מוסיפים עגבניות מרוסקות, מלח ופלפל, מערבבים ומביאים לרתיחה. טועמים ומתקנים תיבול. מסירים
    מהלהבה ומצננים.
  7. מרכיבים את הלזניה ואופים: מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית.
  8. מסדרים בחפיפה 3 עלי לזניה בתבנית, יוצקים שליש מהרוטב, מפזרים שליש מהתרד המאודה, שליש מכמות הריקוטה ושליש מכמות המוצרלה.
  9. מניחים שכבה שנייה של עלי לזניה, רוטב, תרד מאודה, ריקוטה ומוצרלה.
  10. חוזרים על הפעולה ליצירת שכבה שלישית.
  11. אופים 45-35 דקות, עד הזהבה.
  12. משהים 10 דקות ורק אז פורסים.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 1 מנות
קלוריות 3009.9 קק״ל 3009.9 קק״ל
פחמימות 220.4 גרם 220.4 גרם
שומן 162.2 גרם 162.2 גרם
נתרן 6967.3 מ״ג 6967.3 מ״ג
חלבון 160.3 גרם 160.3 גרם
סיבים תזונתיים 19.1 גרם 19.1 גרם
שומן רווי 66.3 גרם 66.3 גרם
כולסטרול 252.0 מ״ג 252.0 מ״ג
סידן 5038.8 מ״ג 5038.8 מ״ג
ברזל 17.7 מ״ג 17.7 מ״ג
אשלגן 3198.1 מ״ג 3198.1 מ״ג
אבץ 14.4 מ״ג 14.4 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody