לזניה תרד וגבינות צמחונית

שי-לי ליפא מכינה לזניה תרד וגבינות עם רוטב עגבניות קליל ובלי טיפת בשמל. תרד טרי והמון ריקוטה הופכים אותה למנה עיקרית צמחונית מנצחת
שי-לי ליפא מכינה לזניה תרד וגבינות עם רוטב עגבניות קליל ובלי טיפת בשמל. תרד טרי והמון ריקוטה הופכים אותה למנה עיקרית צמחונית מנצחת
  • שי-לי ליפא
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-25 דק׳
  • קלוריות
    3080
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 3079.7 קק״ל 3079.7 קק״ל
    פחמימות 234.2 גרם 234.2 גרם
    שומן 165.5 גרם 165.5 גרם
    נתרן 7230.1 מ״ג 7230.1 מ״ג
    חלבון 163.0 גרם 163.0 גרם
    סיבים תזונתיים 21.6 גרם 21.6 גרם
    שומן רווי 66.8 גרם 66.8 גרם
    כולסטרול 252.0 מ״ג 252.0 מ״ג
    סידן 5041.3 מ״ג 5041.3 מ״ג
    ברזל 19.2 מ״ג 19.2 מ״ג
    אשלגן 3532.1 מ״ג 3532.1 מ״ג
    אבץ 14.5 מ״ג 14.5 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-25 דק׳
  • קלוריות
    3080
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 3079.7 קק״ל 3079.7 קק״ל
    פחמימות 234.2 גרם 234.2 גרם
    שומן 165.5 גרם 165.5 גרם
    נתרן 7230.1 מ״ג 7230.1 מ״ג
    חלבון 163.0 גרם 163.0 גרם
    סיבים תזונתיים 21.6 גרם 21.6 גרם
    שומן רווי 66.8 גרם 66.8 גרם
    כולסטרול 252.0 מ״ג 252.0 מ״ג
    סידן 5041.3 מ״ג 5041.3 מ״ג
    ברזל 19.2 מ״ג 19.2 מ״ג
    אשלגן 3532.1 מ״ג 3532.1 מ״ג
    אבץ 14.5 מ״ג 14.5 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


תרד

רוטב

מלית גבינות


אופן הכנה

  1. מכינים את התרד: מחממים מחבת גדולה על להבה בינונית. מוסיפים שמן זית ותרד ומאדים כ-2 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם, רק עד שהתרד מתחיל להתרכך (התרד ממשיך להתרכך גם אחרי שמכבים את הלהבה). מצננים.
  2. סוחטים היטב את התרד המאודה בידיים.
  3. מכינים את הרוטב: קוצצים דק את השום ואת הבצל.
  4. מחממים מחבת גדולה על להבה בינונית, מוסיפים שמן זית, בצל ושום ומאדים כ-5 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם, עד שהבצל והשום רכים.
  5. מוסיפים יין וסוכר, מביאים לרתיחה ומאדים, עד שהיין מצטמצם לגמרי.
  6. מוסיפים עגבניות מרוסקות, מלח ופלפל, מערבבים ומביאים לרתיחה. טועמים ומתקנים תיבול. מסירים
    מהלהבה ומצננים.
  7. מרכיבים את הלזניה ואופים: מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית.
  8. מסדרים בחפיפה 3 עלי לזניה בתבנית, יוצקים שליש מהרוטב, מפזרים שליש מהתרד המאודה, שליש מכמות הריקוטה ושליש מכמות המוצרלה.
  9. מניחים שכבה שנייה של עלי לזניה, רוטב, תרד מאודה, ריקוטה ומוצרלה.
  10. חוזרים על הפעולה ליצירת שכבה שלישית.
  11. אופים 45-35 דקות, עד הזהבה.
  12. משהים 10 דקות ורק אז פורסים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
לזניה תרד וגבינות צמחונית

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות