לחם בולקלך – לחם תלישה לאירוח מושלם

שי-לי ליפא מכינה לחם בולקלך, לחם תוצרת בית, יפהפה ופשוט להכנה, שמתחלק בקלות למנות ומתאים לאירוח בחגים וארוחות מיוחדות
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    25 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    9

מצרכים

ציפוי

אופן הכנה

  1. מניחים בקערת המיקסר עם וו לישה את השמרים, הסוכר והמים. מערבבים ומשהים כ-10 דקות עד שהתערובת תוססת.
  2. מוסיפים את שאר רכיבי הבצק ולשים כ-8 דקות עד לקבלת בצק רך ומעט דביק.
  3. מעבירים את הבצק לקערה משומנת. מתיזים את תרסיס השמן גם על כיפת הבצק, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  4. מקמחים קלות את משטח העבודה ומניחים עליו את הבצק. מחלקים אותו ל-12 חלקים שווים במשקל 70 גרם כל אחד ומגלגלים כל חלק לכדור.
  5. מסדרים את הכדורים בתבנית, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כ-45 דקות. מחממים את התנור ל-180 מעלות. טורפים את הביצה.
  6. מברישים את כיפות הבצק בביצה ומפזרים את השומשום. אופים 30-25 דקות עד שהלחם זהוב.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 12 מנות
קלוריות 203.1 קק״ל 2436.9 קק״ל
פחמימות 28.4 גרם 340.6 גרם
שומן 7.0 גרם 83.7 גרם
נתרן 267.0 מ״ג 3204.3 מ״ג
חלבון 4.7 גרם 56.8 גרם
סיבים תזונתיים 1.3 גרם 16.0 גרם
שומן רווי 1.1 גרם 12.8 גרם
כולסטרול 21.2 מ״ג 253.8 מ״ג
סידן 23.2 מ״ג 278.5 מ״ג
ברזל 0.8 מ״ג 10.1 מ״ג
אשלגן 65.3 מ״ג 784.0 מ״ג
אבץ 0.4 מ״ג 5.1 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody