לחם דבש “תלושותי” שמכינים בקלי קלות
ארוחת בוקר מתוקה או תחליף לחלה מתוקה בערב שבת - מתכון מושלם של לחם דבש "תלושותי" שמכינים בקלי קלות מבצק שמרים רך ואוורירי
ארוחת בוקר מתוקה או תחליף לחלה מתוקה בערב שבת - מתכון מושלם של לחם דבש "תלושותי" שמכינים בקלי קלות מבצק שמרים רך ואוורירי
- תמר שורצברד
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 4372.2 קק״ל 4372.2 קק״לפחמימות 801.7 גרם 801.7 גרםשומן 79.8 גרם 79.8 גרםנתרן 3432.4 מ״ג 3432.4 מ״גחלבון 109.4 גרם 109.4 גרםסיבים תזונתיים 26.3 גרם 26.3 גרםשומן רווי 40.1 גרם 40.1 גרםכולסטרול 179.3 מ״ג 179.3 מ״גסידן 672.1 מ״ג 672.1 מ״גברזל 10.6 מ״ג 10.6 מ״גאשלגן 1707.7 מ״ג 1707.7 מ״גאבץ 9.5 מ״ג 9.5 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 30 דק׳כולל 3 שעות ו-15 דק׳
-
קלוריות4372
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 4372.2 קק״ל 4372.2 קק״לפחמימות 801.7 גרם 801.7 גרםשומן 79.8 גרם 79.8 גרםנתרן 3432.4 מ״ג 3432.4 מ״גחלבון 109.4 גרם 109.4 גרםסיבים תזונתיים 26.3 גרם 26.3 גרםשומן רווי 40.1 גרם 40.1 גרםכולסטרול 179.3 מ״ג 179.3 מ״גסידן 672.1 מ״ג 672.1 מ״גברזל 10.6 מ״ג 10.6 מ״גאשלגן 1707.7 מ״ג 1707.7 מ״גאבץ 9.5 מ״ג 9.5 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 13 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 3 שעות ו-15 דק׳ | קלוריות 4372 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1/4 כוס מים
-
1 כף שמרים יבשים
-
1 קורט ג’ינג’ר טחון
-
1 כפית סוכר לבן
-
2כוסות או 480 מ"ל רוויון
-
1/3 כוס דבש
-
1 כפית מלח דק
-
3/4 כפית אבקת סודה לשתייה
-
6כוסות או 840 גרם קמח לבן
-
50 גרם חמאה
אופן הכנה
- מחממים את 1/4 כוס המים במיקרו כך שהם מעט יותר חמים ממים פושרים.
- בקערה קטנה שמים את השמרים, הג’ינג’ר הטחון, הסוכר והמים החמים. מניחים בצד ל-5 דקות עד שהתערובת מעלה בועות וקצף והשמרים התחילו לפעול.
- בקערת מיקסר עם וו לישה, שמים את הרוויון, הדבש, המלח ואבקת הסודה לשתייה ומערבבים מעט.
- מוסיפים את תערובת השמרים ומערבבים מעט.
- מוסיפים חצי מכמות הקמח (3 כוסות) ולשים עד שהוא נטמע לחלוטין בבצק.
- לשים את הבצק במהירות נמוכה כ-5 דקות, עד שנוצר בצק רך וחלק.
- ממיסים את החמאה במיקרוגל. מוסיפים את החמאה המומסת אך לא רותחת ולשים עד שהיא נטמעת בתערובת.
- מוסיפים את הקמח שנותר (3 כוסות), כוס אחת בכל פעם, וממשיכים ללוש עד שהבצק נפרד מדפנות קערת המיקסר.
- מוציאים את הבצק מהקערה, משמנים אותה בעזרת תרסיס שמן, מחזירים את הבצק לקערה ומכסים במגבת לחה. נותנים לבצק לתפוח כשעה וחצי או עד שהוא מכפיל את נפחו.
- לאחר זמן ההתפחה, מוציאים את הבצק ומכים בו באגרופים כדי להוציא ממנו את האוויר. מחלקים לכדורים בגדלים שווים, בגודל של לחמניית ביס.
- משמנים תבנית מלבנית גדולה בתרסיס שמן קנולה ומסדרים בה את כדורי הבצק כך שהם צמודים זה לזה. מכסים במגבת לחה ומתפיחים עוד 45 דקות.
- מחממים תנור ל-200 מעלות ואופים את הלחם 30 דקות, עד שהוא מזהיב.
- ממיסים את החמאה לקישוט במיקרוגל, מערבבים עם הדבש ומזגגים את הלחם בעזרת מברשת.
צילום: שני הלוי
אופן הכנה
- מחממים את 1/4 כוס המים במיקרו כך שהם מעט יותר חמים ממים פושרים.
- בקערה קטנה שמים את השמרים, הג’ינג’ר הטחון, הסוכר והמים החמים. מניחים בצד ל-5 דקות עד שהתערובת מעלה בועות וקצף והשמרים התחילו לפעול.
- בקערת מיקסר עם וו לישה, שמים את הרוויון, הדבש, המלח ואבקת הסודה לשתייה ומערבבים מעט.
- מוסיפים את תערובת השמרים ומערבבים מעט.
- מוסיפים חצי מכמות הקמח (3 כוסות) ולשים עד שהוא נטמע לחלוטין בבצק.
- לשים את הבצק במהירות נמוכה כ-5 דקות, עד שנוצר בצק רך וחלק.
- ממיסים את החמאה במיקרוגל. מוסיפים את החמאה המומסת אך לא רותחת ולשים עד שהיא נטמעת בתערובת.
- מוסיפים את הקמח שנותר (3 כוסות), כוס אחת בכל פעם, וממשיכים ללוש עד שהבצק נפרד מדפנות קערת המיקסר.
- מוציאים את הבצק מהקערה, משמנים אותה בעזרת תרסיס שמן, מחזירים את הבצק לקערה ומכסים במגבת לחה. נותנים לבצק לתפוח כשעה וחצי או עד שהוא מכפיל את נפחו.
- לאחר זמן ההתפחה, מוציאים את הבצק ומכים בו באגרופים כדי להוציא ממנו את האוויר. מחלקים לכדורים בגדלים שווים, בגודל של לחמניית ביס.
- משמנים תבנית מלבנית גדולה בתרסיס שמן קנולה ומסדרים בה את כדורי הבצק כך שהם צמודים זה לזה. מכסים במגבת לחה ומתפיחים עוד 45 דקות.
- מחממים תנור ל-200 מעלות ואופים את הלחם 30 דקות, עד שהוא מזהיב.
- ממיסים את החמאה לקישוט במיקרוגל, מערבבים עם הדבש ומזגגים את הלחם בעזרת מברשת.
צילום: שני הלוי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (4)
ג’ינג’ר טחון= זנגויל?
נכון מאוד.
חייב גינגיר?
לא חייבים אבל מוסיף הרבה טעם טוב (למי שאוהב) ((: