לחמניות מקמח שיפון

שי לי ליפה מכינה לחמניות מקמח שיפון - לחמניות תפוחות וזהובות תוצרת בית, פשוטות להכנה, שכיף לקחת לבית ספר או להגיש בכל ארוחה
שי לי ליפה מכינה לחמניות מקמח שיפון - לחמניות תפוחות וזהובות תוצרת בית, פשוטות להכנה, שכיף לקחת לבית ספר או להגיש בכל ארוחה
  • שי-לי ליפא
שמרו
כשר
12 דירגו [ציון 2.5]
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעתיים ו-30 דק׳
  • קלוריות
    212
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 211.6 קק״ל 2539.0 קק״ל
    פחמימות 36.6 גרם 439.2 גרם
    שומן 7.3 גרם 87.4 גרם
    נתרן 493.9 מ״ג 5927.0 מ״ג
    חלבון 4.8 גרם 57.6 גרם
    סיבים תזונתיים 5.0 גרם 59.6 גרם
    שומן רווי 1.3 גרם 15.1 גרם
    כולסטרול 0.4 מ״ג 4.4 מ״ג
    סידן 11.7 מ״ג 140.7 מ״ג
    ברזל 1.4 מ״ג 16.6 מ״ג
    אשלגן 126.8 מ״ג 1521.4 מ״ג
    אבץ 1.0 מ״ג 12.3 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעתיים ו-30 דק׳
  • קלוריות
    212
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 211.6 קק״ל 2539.0 קק״ל
    פחמימות 36.6 גרם 439.2 גרם
    שומן 7.3 גרם 87.4 גרם
    נתרן 493.9 מ״ג 5927.0 מ״ג
    חלבון 4.8 גרם 57.6 גרם
    סיבים תזונתיים 5.0 גרם 59.6 גרם
    שומן רווי 1.3 גרם 15.1 גרם
    כולסטרול 0.4 מ״ג 4.4 מ״ג
    סידן 11.7 מ״ג 140.7 מ״ג
    ברזל 1.4 מ״ג 16.6 מ״ג
    אשלגן 126.8 מ״ג 1521.4 מ״ג
    אבץ 1.0 מ״ג 12.3 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
12 דירגו [ציון 2.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק

ציפוי


אופן הכנה

  1. מניחים בקערת המיקסר עם וו לישה את השמרים, הסוכר והמים. משהים ל-10 דקות עד שהתערובת תוססת. משמנים את הקערה. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
  2. מוסיפים את שני סוגי הקמחים, שמן הזית והמלח ולשים כ-8 דקות עד לקבלת בצק רך ומעט דביק. מוסיפים את עלי התימין ומערבלים עוד כדקה עד שמתפזרים בבצק.
  3. מעבירים את הבצק לקערה. משמנים את כיפת הבצק במעט תרסיס השמן, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  4. מחלקים את הבצק ל-12 חלקים שווים ומגלגלים כל חלק לכדור. מניחים בתבנית, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים עוד כשעה.
  5. מחממים את התנור ל-200 מעלות.
  6. חורצים שני פסים על כל לחמנייה ומפזרים מעל את המלח הגס. אופים כ-15 דקות, או עד שהלחמניות זהובות ומוכנות.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
לחמניות מקמח שיפון

הכנתם את המתכון?

כן
    Avatar
    ארז גולוקו
    Avatar
    מורן SEONE

    בדיקה בלבד

    Avatar
    בת חן דיאמנט

    לחמניות חלב

הצג עוד

תגובות (12)

Avatar

    Avatar
    נופר טיב

    היי, האם אפשר להשתמש בפחות קמח לבן? האם יש אפשרות לשחק עם הכמויות?

      Avatar
      מערכת Foody

      מומלץ להחליף רק עד חצי מכמות הקמח הלבן שבמתכון לקמח אחר.

    Avatar
    מזל יהואש

    כשעובדים במטבח ומכינים אוכל רצוי מאוד לאסוף את השיער במלואו ולא לנפנף בו כשמכינים כל אוכל כלשהוא, לפי עניות דעתי זה לא אסטטי ובעיני זה אפילו דוחה, את לא על מסלול הדוגמנות,מקווה שתקבלי זאת בהבנה

      Avatar
      מערכת Foody

      היי מזל, מצטערים אך אנחנו מתרכזים במתכון עצמו ולא בשיער של שי לי המהממת. ואם נוח לה לבשל כך, שיבושם לה. שבת שלום!

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות