-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 211.6 קק״ל 2539.0 קק״לפחמימות 36.6 גרם 439.2 גרםשומן 7.3 גרם 87.4 גרםנתרן 493.9 מ״ג 5927.0 מ״גחלבון 4.8 גרם 57.6 גרםסיבים תזונתיים 5.0 גרם 59.6 גרםשומן רווי 1.3 גרם 15.1 גרםכולסטרול 0.4 מ״ג 4.4 מ״גסידן 11.7 מ״ג 140.7 מ״גברזל 1.4 מ״ג 16.6 מ״גאשלגן 126.8 מ״ג 1521.4 מ״גאבץ 1.0 מ״ג 12.3 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 30 דק׳כולל שעתיים ו-30 דק׳
-
קלוריות212
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 211.6 קק״ל 2539.0 קק״לפחמימות 36.6 גרם 439.2 גרםשומן 7.3 גרם 87.4 גרםנתרן 493.9 מ״ג 5927.0 מ״גחלבון 4.8 גרם 57.6 גרםסיבים תזונתיים 5.0 גרם 59.6 גרםשומן רווי 1.3 גרם 15.1 גרםכולסטרול 0.4 מ״ג 4.4 מ״גסידן 11.7 מ״ג 140.7 מ״גברזל 1.4 מ״ג 16.6 מ״גאשלגן 126.8 מ״ג 1521.4 מ״גאבץ 1.0 מ״ג 12.3 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 10 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-30 דק׳ | קלוריות 212 | כמות מנות 12 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
1שקית או 50 גרם שמרים טריים
-
2 כפות סוכר חום
-
1 1/2כוסות או 360 מ"ל מים פושרים
-
2כוסות או 280 גרם קמח לבן
-
1 1/2כוסות או 210 גרם קמח שיפון מלא
-
1/3כוס או 60 מ"ל שמן זית
-
1 כפית מלח דק
-
2 כפות טימין טרי
ציפוי
-
1 כפית מלח גס
אופן הכנה
- מניחים בקערת המיקסר עם וו לישה את השמרים, הסוכר והמים. משהים ל-10 דקות עד שהתערובת תוססת. משמנים את הקערה. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
- מוסיפים את שני סוגי הקמחים, שמן הזית והמלח ולשים כ-8 דקות עד לקבלת בצק רך ומעט דביק. מוסיפים את עלי התימין ומערבלים עוד כדקה עד שמתפזרים בבצק.
- מעבירים את הבצק לקערה. משמנים את כיפת הבצק במעט תרסיס השמן, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- מחלקים את הבצק ל-12 חלקים שווים ומגלגלים כל חלק לכדור. מניחים בתבנית, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים עוד כשעה.
- מחממים את התנור ל-200 מעלות.
- חורצים שני פסים על כל לחמנייה ומפזרים מעל את המלח הגס. אופים כ-15 דקות, או עד שהלחמניות זהובות ומוכנות.
אופן הכנה
- מניחים בקערת המיקסר עם וו לישה את השמרים, הסוכר והמים. משהים ל-10 דקות עד שהתערובת תוססת. משמנים את הקערה. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
- מוסיפים את שני סוגי הקמחים, שמן הזית והמלח ולשים כ-8 דקות עד לקבלת בצק רך ומעט דביק. מוסיפים את עלי התימין ומערבלים עוד כדקה עד שמתפזרים בבצק.
- מעבירים את הבצק לקערה. משמנים את כיפת הבצק במעט תרסיס השמן, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- מחלקים את הבצק ל-12 חלקים שווים ומגלגלים כל חלק לכדור. מניחים בתבנית, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים עוד כשעה.
- מחממים את התנור ל-200 מעלות.
- חורצים שני פסים על כל לחמנייה ומפזרים מעל את המלח הגס. אופים כ-15 דקות, או עד שהלחמניות זהובות ומוכנות.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (12)
היי, האם אפשר להשתמש בפחות קמח לבן? האם יש אפשרות לשחק עם הכמויות?
מומלץ להחליף רק עד חצי מכמות הקמח הלבן שבמתכון לקמח אחר.
כשעובדים במטבח ומכינים אוכל רצוי מאוד לאסוף את השיער במלואו ולא לנפנף בו כשמכינים כל אוכל כלשהוא, לפי עניות דעתי זה לא אסטטי ובעיני זה אפילו דוחה, את לא על מסלול הדוגמנות,מקווה שתקבלי זאת בהבנה
היי מזל, מצטערים אך אנחנו מתרכזים במתכון עצמו ולא בשיער של שי לי המהממת. ואם נוח לה לבשל כך, שיבושם לה. שבת שלום!