
-
זמן הכנה30 דקות
-
זמן כוללשעתיים ו-30 דקות
-
רמת קושיבינונית
-
מרכיבים10
מצרכים
בצק
-
1שקית או 50 גרם שמרים טריים
-
2 כפות סוכר חום בהיר דמררה
-
1 1/2כוסות או 360 מ"ל מים פושרים
-
2כוסות או 280 גרם קמח לבן
-
1 1/2כוסות או 210 גרם קמח שיפון מלא
-
1/3כוס או 60 מ"ל שמן זית
-
1 כפית מלח דק
-
2 כפות תימין טרי
ציפוי
-
1 כפית מלח גס
אופן הכנה
- מניחים בקערת המיקסר עם וו לישה את השמרים, הסוכר והמים. משהים ל-10 דקות עד שהתערובת תוססת. משמנים את הקערה. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
- מוסיפים את שני סוגי הקמחים, שמן הזית והמלח ולשים כ-8 דקות עד לקבלת בצק רך ומעט דביק. מוסיפים את עלי התימין ומערבלים עוד כדקה עד שמתפזרים בבצק.
- מעבירים את הבצק לקערה. משמנים את כיפת הבצק במעט תרסיס השמן, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- מחלקים את הבצק ל-12 חלקים שווים ומגלגלים כל חלק לכדור. מניחים בתבנית, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים עוד כשעה.
- מחממים את התנור ל-200 מעלות.
- חורצים שני פסים על כל לחמנייה ומפזרים מעל את המלח הגס. אופים כ-15 דקות, או עד שהלחמניות זהובות ומוכנות.
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
12
מנות
קלוריות
202.1
קק״ל
2425.4
קק״ל
פחמימות
34.4
גרם
412.3
גרם
שומן
6.9
גרם
82.4
גרם
נתרן
493.6
מ״ג
5922.6
מ״ג
חלבון
4.2
גרם
50.0
גרם
סיבים תזונתיים
4.5
גרם
54.4
גרם
שומן רווי
0.9
גרם
10.6
גרם
כולסטרול
0.0
מ״ג
0.0
מ״ג
סידן
11.0
מ״ג
131.8
מ״ג
ברזל
1.0
מ״ג
11.8
מ״ג
אשלגן
123.7
מ״ג
1484.9
מ״ג
אבץ
0.6
מ״ג
7.6
מ״ג
תגובות (4)