לחמניות ממולאות בשר ועגבניות

קבלו פינוק אמיתי: לחמניות ביתיות ואווריריות מושלמות ממולאות בשר בקר ברוטב עגבניות. מאפה שמפיץ ריח משגע בבית ומספק ארוחה שלמה לכל המשפחה
קבלו פינוק אמיתי: לחמניות ביתיות ואווריריות מושלמות ממולאות בשר בקר ברוטב עגבניות. מאפה שמפיץ ריח משגע בבית ומספק ארוחה שלמה לכל המשפחה
  • בת חן דיאמנט
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    18
  • הכנה 50 דק׳
    כולל 4 שעות ו-50 דק׳
  • קלוריות
    163
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 162.9 קק״ל 2442.8 קק״ל
    פחמימות 12.2 גרם 182.7 גרם
    סוכר 10.9 גרם 163.8 גרם
    שומן 17.1 גרם 257.2 גרם
    נתרן 735.8 מ״ג 11037.3 מ״ג
    חלבון 13.7 גרם 205.6 גרם
    סיבים תזונתיים 6.7 גרם 100.2 גרם
    שומן רווי 8.7 גרם 129.9 גרם
    כולסטרול 47.3 מ״ג 709.6 מ״ג
    סידן 19.2 מ״ג 287.3 מ״ג
    ברזל 7.0 מ״ג 105.5 מ״ג
    אשלגן 115.4 מ״ג 1730.3 מ״ג
    אבץ 7.9 מ״ג 118.9 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    18
  • הכנה 50 דק׳
    כולל 4 שעות ו-50 דק׳
  • קלוריות
    163
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 162.9 קק״ל 2442.8 קק״ל
    פחמימות 12.2 גרם 182.7 גרם
    סוכר 10.9 גרם 163.8 גרם
    שומן 17.1 גרם 257.2 גרם
    נתרן 735.8 מ״ג 11037.3 מ״ג
    חלבון 13.7 גרם 205.6 גרם
    סיבים תזונתיים 6.7 גרם 100.2 גרם
    שומן רווי 8.7 גרם 129.9 גרם
    כולסטרול 47.3 מ״ג 709.6 מ״ג
    סידן 19.2 מ״ג 287.3 מ״ג
    ברזל 7.0 מ״ג 105.5 מ״ג
    אשלגן 115.4 מ״ג 1730.3 מ״ג
    אבץ 7.9 מ״ג 118.9 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

מילוי

ציפוי


אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את הקמח, השמרים והסוכר ומערבבים חצי דקה.
  2. מוסיפים בהדרגה את המים, הביצה, השמן והמלח.
  3. לשים את הבצק כ- 8 דקות, עד שהבצק אחיד ורך למגע.
  4. התפחה ראשונה: מוציאים את הבצק מקערת המיקסר, יוצרים כדור ומניחים אותו בקערה משומנת מעט. מכסים את הקערה ומתפיחים את הבצק עד להכפלת הנפח, במשך כשעה וחצי (זמני ההתפחה משתנים לפי עונות השנה).
  5. מכינים את מלית הבשר והעגבניות: מחממים מחבת או סיר רחב עם שמן זית. מוסיפים את הבצל והשום ומאדים עד הזהבה קלה.
  6. מוסיפים את הבשר, מתבלים במלח, פלפל, מעט צ’ילי יבש, מטגנים ומפרידים לגושים קטנים תוך כדי צריבה, במשך כ-5 דקות.
  7. מוסיפים בקבוק רוטב עגבניות פומודורו, מערבבים ומביאים לרתיחה.

    מוסיפים את רוטב העגבניות לסיר הבשר

  8. מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך כ-20 דקות, ללא מכסה, עד אשר כל הנוזלים מצטמצמים לחלוטין.
  9. מערבבים את הבשר כל 10 דקות. מצננים לחלוטין.

    מצננים לחלוטין את המלית

  10. מחלקים את הבצק ל- 15 חלקים שווים, במשקל 120 גרם כל אחד.
  11. מילוי ועיצוב: על גבי משטח עבודה, משטחים כל כדור בצק בעזרת הידיים לצורת פיתה.
  12. שמים כף של מלית הבשר והעגבניות במרכז הלחמנייה, סוגרים את קצוות הלחמנייה ויוצרים כדור.
  13. חשוב לא לשים הרבה מלית, אחרת הבצק נרטב ולא ניתן יהיה לסגור את הלחמנייה.
  14. התפחה שנייה: מניחים את הלחמניות במרווחים אחת מהשנייה, על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  15. מכסים במגבת ומתפיחים כחצי שעה.
  16. מברישים כל לחמנייה בביצה טרופה עם קורט מלח ומפזרים שומשום מעל.
  17. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות, במשך כ- 20 דקות, עד להזהבה.

    לחמניות ממולאות בשר ועגבניות 1
    לחמניות ממולאות בשר ברוטב, יאמי! צילום: בת חן דיאמנט

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
לחמניות ממולאות בשר ועגבניות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (10)

Avatar

    Avatar
    קובי yaskil

    במה אפשר להחליף את רוטב הפומפדור?

      Avatar
      Foody Foody

      בכל רוטב עגבניות אחר שאתה אוהב.

    Avatar
    יוסי זוהר

    שווה לנסות כי אני הכנתי יצא פצצה וטעים אש

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות