-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1003.2 קק״ל 10032.0 קק״לפחמימות 48.8 גרם 488.2 גרםשומן 83.8 גרם 838.2 גרםנתרן 1527.1 מ״ג 15271.2 מ״גחלבון 17.3 גרם 173.1 גרםסיבים תזונתיים 3.2 גרם 32.3 גרםשומן רווי 13.3 גרם 133.3 גרםכולסטרול 443.1 מ״ג 4431.0 מ״גסידן 133.4 מ״ג 1333.5 מ״גברזל 2.6 מ״ג 26.4 מ״גאשלגן 641.1 מ״ג 6411.3 מ״גאבץ 1.4 מ״ג 13.5 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 20 דק׳כולל 50 דק׳
-
קלוריות1003
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1003.2 קק״ל 10032.0 קק״לפחמימות 48.8 גרם 488.2 גרםשומן 83.8 גרם 838.2 גרםנתרן 1527.1 מ״ג 15271.2 מ״גחלבון 17.3 גרם 173.1 גרםסיבים תזונתיים 3.2 גרם 32.3 גרםשומן רווי 13.3 גרם 133.3 גרםכולסטרול 443.1 מ״ג 4431.0 מ״גסידן 133.4 מ״ג 1333.5 מ״גברזל 2.6 מ״ג 26.4 מ״גאשלגן 641.1 מ״ג 6411.3 מ״גאבץ 1.4 מ״ג 13.5 מ״גסגור
קשה לחשוב על לחמניות ללא קמח, כאלה שיכולים ללוות את המנות הראשונות בלי להכביד. לפניכם מתכון של לחמניות מיוחדות, שהן יצירה מפתיעה מבית יונתן רושפלד. לחמניות בציפוי רעפי תפוחי אדמה פריכים שצריך לאפות בעדינות ובסבלנות כאילו היו פחזניות צרפתיות, אבל הכל שווה את זה. מתכון שחובה לנסות
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 15 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 50 דק׳ | קלוריות 1003 | כמות מנות 10 |
---|
מצרכים
מצרכים
לחמניות
-
6 כוסות מים
-
2 1/2 כוסות שמן זית
-
3 כפיות מלח דק
-
5 כפות סוכר לבן
-
4 כוסות קמח תירס אינסטנט
-
4 כוסות קמח תפוחי אדמה
-
2 כפות אבקת אפייה
-
15 ביצים L
ציפוי
-
8 תפוחי אדמה גורמה בינונייםקלופים ופרוסים לפרוסות דקיקות
-
1/2 כוס שמן זית
-
1 כפית מלח גס
-
1 כפית פלפל שחור גרוס
-
2 שיני שוםכתושות
-
7 עלי מרווהקצוצים דק
אופן הכנה
- מכינים את הציפוי: מערבבים את פרוסות תפוחי האדמה בקערה עם השמן וכל שאר חומרי הציפוי.
- בסיר גדול מניחים שמן מים סוכר ומלח. מביאים לרתיחה.
- אחרי רתיחה מוסיפים לשם את כל היבשים: קמחים ואבקת אפייה.
- מחזירים לאש ומערבבים עד שיש עיסה דביקה קצת, כמו בצק רבוך.
- מעבירים את תכולת הסיר למיקסר עם וו גיטרה. מערבבים במהירות בינונית נמוכה.
- כשהמאסה כולה מתקררת מוסיפים את הביצים אחת אחת.
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- לוקחים תבנית מרופדת נייר אפייה, מורחים את הנייר בעדינות בתרסיס שמן זית או רגיל.
- טובלים במים כף גלידה או שתי כפות, לוקחים כדור בצק ומניחים במרחקים שווים אחד מהשני על התבנית עד לסיום כל הבצק.
- לוקחים פרוסות תפוחי אדמה ומניחים כמה פרוסות על כל כדור ומצמידים בעדינות לבצק.
- אופים 20 דקות בלי לפתוח את דלת התנור.
אופן הכנה
- מכינים את הציפוי: מערבבים את פרוסות תפוחי האדמה בקערה עם השמן וכל שאר חומרי הציפוי.
- בסיר גדול מניחים שמן מים סוכר ומלח. מביאים לרתיחה.
- אחרי רתיחה מוסיפים לשם את כל היבשים: קמחים ואבקת אפייה.
- מחזירים לאש ומערבבים עד שיש עיסה דביקה קצת, כמו בצק רבוך.
- מעבירים את תכולת הסיר למיקסר עם וו גיטרה. מערבבים במהירות בינונית נמוכה.
- כשהמאסה כולה מתקררת מוסיפים את הביצים אחת אחת.
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- לוקחים תבנית מרופדת נייר אפייה, מורחים את הנייר בעדינות בתרסיס שמן זית או רגיל.
- טובלים במים כף גלידה או שתי כפות, לוקחים כדור בצק ומניחים במרחקים שווים אחד מהשני על התבנית עד לסיום כל הבצק.
- לוקחים פרוסות תפוחי אדמה ומניחים כמה פרוסות על כל כדור ומצמידים בעדינות לבצק.
- אופים 20 דקות בלי לפתוח את דלת התנור.
@foody_il יש דבר כזה - לחמניית פסח טעימה! קבלו מתכון טעים וקל להכנה. לקבלת חוברת המתכונים חינם היכנסו לאתר פודי! #פסח #לחמנייה #תפוחאדמה ♬ original sound - Foody פודי
בשיתוף עם "הנמל"
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (5)
מת צריך 15 ביצים או שזו טעות?
המתכון הוא להרבה לחמניות, כך שזוהי הכמות
שלום,
היי, נראה מדהים. אפשר להחליף קמח תירס בקמח תפו”א?
כן