ליאור שרף מגשים לנו חלומות טעימים: ספיחה בשר בבית! כן!

ליאור שרף נפגש כל שבוע עם החברים למפגש בשרים ואתם מרוויחים! ספיחה בשר - מאפה מהמטבח הסורי של סירות בצק עם תערובת בשר טחון, פלפל חריף, שלל תבלינים וצנוברים
ליאור שרף נפגש כל שבוע עם החברים למפגש בשרים ואתם מרוויחים! ספיחה בשר - מאפה מהמטבח הסורי של סירות בצק עם תערובת בשר טחון, פלפל חריף, שלל תבלינים וצנוברים
  • ליאור שרף
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    20
  • הכנה 35 דק׳
    כולל שעתיים ו-15 דק׳
  • קלוריות
    898
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 898.2 קק״ל 4491.1 קק״ל
    פחמימות 72.0 גרם 359.8 גרם
    שומן 42.0 גרם 210.1 גרם
    נתרן 2277.8 מ״ג 11389.0 מ״ג
    חלבון 54.3 גרם 271.3 גרם
    סיבים תזונתיים 4.8 גרם 23.9 גרם
    שומן רווי 10.5 גרם 52.4 גרם
    כולסטרול 246.9 מ״ג 1234.4 מ״ג
    סידן 114.3 מ״ג 571.4 מ״ג
    ברזל 9.1 מ״ג 45.7 מ״ג
    אשלגן 886.2 מ״ג 4430.9 מ״ג
    אבץ 12.1 מ״ג 60.7 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    20
  • הכנה 35 דק׳
    כולל שעתיים ו-15 דק׳
  • קלוריות
    898
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 898.2 קק״ל 4491.1 קק״ל
    פחמימות 72.0 גרם 359.8 גרם
    שומן 42.0 גרם 210.1 גרם
    נתרן 2277.8 מ״ג 11389.0 מ״ג
    חלבון 54.3 גרם 271.3 גרם
    סיבים תזונתיים 4.8 גרם 23.9 גרם
    שומן רווי 10.5 גרם 52.4 גרם
    כולסטרול 246.9 מ״ג 1234.4 מ״ג
    סידן 114.3 מ״ג 571.4 מ״ג
    ברזל 9.1 מ״ג 45.7 מ״ג
    אשלגן 886.2 מ״ג 4430.9 מ״ג
    אבץ 12.1 מ״ג 60.7 מ״ג
    סגור

אין שני ליום שני

אנחנו בחב’רה עשרה במספר, גילאים שונים, מקצועות מגוונים, אופי שונה, דעות שונות ומשונות, טעם אחר, קו מחשבה, הכל שונה! כמו בצק טוב, איכשהו הכל מתגבש ועם קצת השקעה נהיה אלסטי, זורם ומתחבר.

אנחנו יחד 15 שנים, של טיולים, חגים, שבתות, רגעי משבר ואין ספור חוויות.

יש לנו מנהג, אנחנו נפגשים כל שבוע, ביום שני “ברזל”! ארבע שעות של לסת טוחנת, בטן כואבת מהומור ציני, את המסכות משאירים במשרד ולאגו אין כניסה. בימי שני האלה אפשר לחזות במראה מרהיב ומשובב נפש של חבורה של גברים הופכת לחבורה של ילדים.

הילדים קיבלו מונופול על כמה שעות עם צעצוע שנקרא “מנגל”, אין גננת והיחיד שעומד בפינה זה המנפנף של המנגל. בשרים קינוחים בירה קרה וניתוק מהשגרה.

כל חבר בחבורה נושא שם חיבה שקיבל בזכות: דני-רושם ראשוני (צריך לראות כדי להבין), אבי-3 שניות (זיכרון של דג), יאיר-עזר מציון (בחיים לא יעמוד לנפנף על המנגל), פרדי-אכילה רגשית (חולשה לחטיפים באמצע הלילה) רועי-ויטון (אהבה למותגים) מוטי-לא נעים לי (ביטחון עצמי מוגבל) אלעד-זרביב (עליו נאמר מוכר קרח לאסקימוסים) רועי גסר-הזקן (נולד בן 70 וחוזר בזמן) ואני (בעייתי, יש לי המון כינויים, שהם אין נאמר? לא מאוד מחמיאים).

כייף להיות פעם בשבוע ולכמה רגעים ילד ,אחר כך חוזר להיות אני!

כי אין שני ליום שני! והפעם בתפריט של יום שני מככבת “ספיחה בשר” מתכון פשוט שמשדרג כל מפגש בשרים.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

מילוי בשר


אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: בקערת מיקסר מערבבים את השמרים והמים ומניחים לתסיסה של כ-5 דק’.
  2. מוסיפים את השמן, הביצים, הקמח, המלח והסוכר ובעזרת וו לישה לשים כעשר דקות עד לקבלת בצק חלק, רך ומעט דביק. מכסים ומתפיחים שעה וחצי.
  3. מחלקים את הבצק לחמישה כדורים שווים, מכסים ומניחים לעשרים דקות מנוחה.

    מחלקים את הבצק לחמישה כדורים שווים. צילום: ליאור שרף
    מחלקים את הבצק לחמישה כדורים שווים. צילום: ליאור שרף

  4. מכינים את הבשר: בקערה גדולה לשים עם הידיים את הבשר, שום, פלפל קצוץ, שתי כפות רסק עגבניות והתבלינים לעיסה אחידה.
  5. מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
  6. מכל כדור יוצרים ספיחה בגודל של פיתה או “סירה”, מהדקים את הבשר לפיתה, מפזרים צנוברים - משאיר שוליים של ס”מ ללא בשר ומהדק את שולי הבצק לבשר (ראו בתמונה מטה) מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

    יוצרים ספיחה בגודל של פיתה או "סירה", מהדקים את הבשר ומפזרים צנוברים. צילום: ליאור שרף
    יוצרים ספיחה בגודל של פיתה או “סירה”, מהדקים את הבשר ומפזרים צנוברים. צילום: ליאור שרף

  7. מעבירים לתנור שחומם מראש ל-12-15 דקות אפייה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
ליאור שרף מגשים לנו חלומות טעימים: ספיחה בשר בבית! כן!

הכנתם את המתכון?

כן
    Avatar
    מיכל סבג

תגובות (5)

Avatar

    Avatar
    גיתית

    ברשימת המרכיבים אין ביצים אז מאין הגיעו להכנה???

      Avatar
      Foody Foody

      במצרכים של הבצק מופיעות 2 ביצים.

    Avatar
    פיבי אמסלם

    כפרה על הידיים שלך ליאור שרף הבוסאנק כל עכו מאחוריך יא איבני

    Avatar
    מזל

    ואווווו… איזה ספיחות יצאו לי אליפותת… מתכון פגז!

קטגוריות

אביזרים

טכניקות