לכבוד העונה האדומה – עוגת דובדבנים קייצית, בחושה ומהירה
- נעמה פלד
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 5221.9 קק״ל 5221.9 קק״לפחמימות 724.4 גרם 724.4 גרםשומן 298.7 גרם 298.7 גרםנתרן 758.3 מ״ג 758.3 מ״גחלבון 70.6 גרם 70.6 גרםסיבים תזונתיים 18.6 גרם 18.6 גרםשומן רווי 174.5 גרם 174.5 גרםכולסטרול 1378.2 מ״ג 1378.2 מ״גסידן 435.6 מ״ג 435.6 מ״גברזל 8.0 מ״ג 8.0 מ״גאשלגן 1810.5 מ״ג 1810.5 מ״גאבץ 4.9 מ״ג 4.9 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 10 דק׳כולל 40 דק׳
-
קלוריות5222
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 5221.9 קק״ל 5221.9 קק״לפחמימות 724.4 גרם 724.4 גרםשומן 298.7 גרם 298.7 גרםנתרן 758.3 מ״ג 758.3 מ״גחלבון 70.6 גרם 70.6 גרםסיבים תזונתיים 18.6 גרם 18.6 גרםשומן רווי 174.5 גרם 174.5 גרםכולסטרול 1378.2 מ״ג 1378.2 מ״גסידן 435.6 מ״ג 435.6 מ״גברזל 8.0 מ״ג 8.0 מ״גאשלגן 1810.5 מ״ג 1810.5 מ״גאבץ 4.9 מ״ג 4.9 מ״גסגור
את המתכון המושלם לעוגה הזו קיבלתי מקונדיטורית נהדרת מאיסטנבול. בעונת הדובדבנים (שהיא עכשיו עכשיו!) נצבעת כל העיר באדום-כתום-סגול-וורוד. השווקים מתפוצצים מהיהלומי הדובדבן ותפריטי המסעדות גם. הטורקים מגישים קבב דובדבנים שמחכים לו שנה שלמה (בצדק רב), אורז בדובדבנים,קציצות מבושלות ברוטב עסיסי של דובדבנים וכנאפה דובדבנים.
אחד הדברים המקסימים במטבח הטורקי זה היחס לעונתיות. לא תמצאו שם שסק או ארטישוק לא בעונה וגם לא דובדבנים. הטורקים מעדיפים לחכות ולהתגעגע וזה כל כך משתלם להם.
כמה הערות לסדר: אני השתמשתי בשמנת חמוצה שמנה מאוד, כי בעיניי זה טעים יותר. אתם יכולים לגמרי להחליף ביוגורט. את העוגה הזו אכלתי עם קאימק, אותו קשה מאוד להשיג בארץ. אם תקציפו שמנת מתוקה עם מעט מאוד סוכר זה יהיה נפלא. אפשר לאכול אותה גם עם גלידת וניל טובה או עם כף שמנת חמוצה וקצת ריבת דובדבנים.
אז הנה עוגת דובדבנים נהדרת שאכלתי לראשונה על גדות הבוספורוס השלו והכחול ועכשיו אני אוכלת אותה על המרפסת בקיבוץ. גם לחיים יש עונות.
מרכיבים 11 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 40 דק׳ | קלוריות 5222 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
500 גרם דובדבנים טריים
-
200 גרם חמאה רכה
-
1 1/2 כוסות סוכר לבן
-
1 כפית גדושה תמצית וניל
-
2 גביעי שמנת חמוצה יטבתה 27%סה"כ 400 גרם. ניתן להשתמש ביוגורט או בשמנת חמוצה עם אחוזי שומן נמוכים יותר.
-
1 כפית קליפת לימון
-
3 כפות מיץ לימוןאו חלב
-
3 ביצים L
-
1 כוס קמח לבן
-
1/2 כוס סולתאם אין, אפשר להשתמש בקמח.
-
1 שקית אבקת אפייה
אופן הכנה
- דבר ראשון מגלענים את הדובדבנים. אני מגלענת בעזרת מכשיר, אבל הבנתי שיש כל מיני שיטות של קש ובקבוק. בקיצור… גלענו בקפידה, אף אחד לא רוצה לאבד שן.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- בקערת המיקסר מערבבים תחילה את החמאה, הסוכר והוניל, עד שמתקבלת תערובת חלקה ותפוחה. מוסיפים את הביצים תוך כדי ערבול אחת אחרי השנייה.
- מוסיפים את גרידת הלימון, את השמנת החמוצה, החלב ולבסוף את הקמח והסולת.
- משמנים תבנית 22X31 ושופכים את בלילת העוגה. זורים על העוגה את הדובדבנים ונותנים ערבוב קטנטן, רוב הדובדבנים צריכים להיות למעלה, באפייה הם עושים דרכם לקרקעית.
- אופים בערך חצי שעה, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
- מגישים חמים עם גלידה או כף שמנת חמוצה.
אופן הכנה
- דבר ראשון מגלענים את הדובדבנים. אני מגלענת בעזרת מכשיר, אבל הבנתי שיש כל מיני שיטות של קש ובקבוק. בקיצור… גלענו בקפידה, אף אחד לא רוצה לאבד שן.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- בקערת המיקסר מערבבים תחילה את החמאה, הסוכר והוניל, עד שמתקבלת תערובת חלקה ותפוחה. מוסיפים את הביצים תוך כדי ערבול אחת אחרי השנייה.
- מוסיפים את גרידת הלימון, את השמנת החמוצה, החלב ולבסוף את הקמח והסולת.
- משמנים תבנית 22X31 ושופכים את בלילת העוגה. זורים על העוגה את הדובדבנים ונותנים ערבוב קטנטן, רוב הדובדבנים צריכים להיות למעלה, באפייה הם עושים דרכם לקרקעית.
- אופים בערך חצי שעה, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
- מגישים חמים עם גלידה או כף שמנת חמוצה.
הכנתם את המתכון?
תגובות (32)
היי, יש אפשרות במקום הדובדבנים לשים קוביות שוקולד?או אולי יש לך מתכון שכזה? פעם טעמתי משו שנראה כך רק עם שוקולד, מחפשת מתכון… תודה!
הי מיכל. המתכון מותאם לדובדבנים, אבל אפשר להחליף גם בשוקולד צ’יפס.