רקע ברימאג

מאפה במילוי גבינות, ארטישוק וזיתים של אהרוני

לכבוד חג שבועות ישראל אהרוני מכין לנו מאפה גבינות פריך וזהוב מבצק יוגורט עשיר וקל להכנה, במילוי מפתיע של ארטישוק וזיתים. את הקראנץ' של הביס גם השכנים ישמעו!
לכבוד חג שבועות ישראל אהרוני מכין לנו מאפה גבינות פריך וזהוב מבצק יוגורט עשיר וקל להכנה, במילוי מפתיע של ארטישוק וזיתים. את הקראנץ' של הביס גם השכנים ישמעו!
  • ישראל אהרוני
שמרו
כשר
1 דירג [ציון 5]

לקבלת חוברת המתכונים של קרין גורן ורון יוחננוב לשבועות - לחצו כאן!

  • מרכיבים
    14
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-50 דק׳
  • קלוריות
    241
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 241.0 קק״ל 3614.5 קק״ל
    פחמימות 26.1 גרם 391.6 גרם
    שומן 11.9 גרם 179.2 גרם
    נתרן 182.1 מ״ג 2730.8 מ״ג
    חלבון 7.1 גרם 107.0 גרם
    סיבים תזונתיים 0.9 גרם 13.2 גרם
    שומן רווי 2.7 גרם 41.1 גרם
    כולסטרול 45.0 מ״ג 675.3 מ״ג
    סידן 84.6 מ״ג 1269.5 מ״ג
    ברזל 0.6 מ״ג 9.0 מ״ג
    אשלגן 99.8 מ״ג 1497.1 מ״ג
    אבץ 0.7 מ״ג 10.2 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-50 דק׳
  • קלוריות
    241
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 241.0 קק״ל 3614.5 קק״ל
    פחמימות 26.1 גרם 391.6 גרם
    שומן 11.9 גרם 179.2 גרם
    נתרן 182.1 מ״ג 2730.8 מ״ג
    חלבון 7.1 גרם 107.0 גרם
    סיבים תזונתיים 0.9 גרם 13.2 גרם
    שומן רווי 2.7 גרם 41.1 גרם
    כולסטרול 45.0 מ״ג 675.3 מ״ג
    סידן 84.6 מ״ג 1269.5 מ״ג
    ברזל 0.6 מ״ג 9.0 מ״ג
    אשלגן 99.8 מ״ג 1497.1 מ״ג
    אבץ 0.7 מ״ג 10.2 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
1 דירג [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק יוגורט

מילוי

ציפוי


אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: שמים את הקמח ואת אבקת האפייה בקערת המיקסר ומערבבים קלות. מוסיפים את שאר החומרים ולשים בעזרת וו הלישה לבצק אחיד ונוח. מכסים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה.
  2. מכינים את המלית: מסננים את הארטישוק, קוצצים אותו גס ומערבבים עם שאר חומרי המלית לתערובת אחידה.
  3. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  4. הרכבת המאפה: מחלקים את הבצק לשני חלקים. מרדדים חלק אחד על משטח מקומח לעלה דק למדי. חותכים עיגולים בקוטר של כ־12-14 ס”מ (את השאריות אוספים לשימוש חוזר). מניחים במרכז כל עיגול כף מילוי. אוספים את שולי הבצק מעל המילוי לחצי ירח (כמו בורקס, אבל עומד, אבל אפשר גם שוכב), מהדקים היטב בצביטות את שולי הבצק זה לזה.
  5. מניחים את המאפים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מורחים בביצה טרופה, מפזרים מעל מעט שומשום ואופים כ־35 דקות עד שהמאפים זהובים ויפים.
    מאפים במילוי גבינות, ארטישוק וזיתים עם מיקסר
    חג שמח! צילום: שי נייבורג

    לקבלת חוברת המתכונים של קרין גורן ורון יוחננוב לשבועות - לחצו כאן!

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
מאפה במילוי גבינות, ארטישוק וזיתים של אהרוני

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (4)

Avatar

    Avatar
    אלינור

    הבצק ממש מצויין!!! מילאתי בתערובת גבינות וזיתים

    Avatar
    Aa אורגל

    מדוע המתכון הכתוב שונה בכמויות והרכב מהמתכון המצולם ביוטיוב?

      Avatar
      ilana mail

      כמה גרם יש בשני גביעי היוגורט?

      Avatar
      מערכת Foody

      140-150 גרם לגביע יוגורט.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות