מאפינס בננה ופירורים ללא תוספת סוכר

מאפינס בננה ופירורים ללא תוספת סוכר אלה מאפים אישיים מתוקים, רכים ונימוחים, עם מעט רגשות אשם, שמכינים בקלי קלות בלי מיקסר או מעבד מזון
מאפינס בננה ופירורים ללא תוספת סוכר אלה מאפים אישיים מתוקים, רכים ונימוחים, עם מעט רגשות אשם, שמכינים בקלי קלות בלי מיקסר או מעבד מזון
  • קרין גורן
שמרו
כשר
3 דירגו [ציון 4.5]
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 30 דק׳
  • קלוריות
    227
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 227.0 קק״ל 2270.1 קק״ל
    פחמימות 35.1 גרם 350.7 גרם
    שומן 11.1 גרם 110.5 גרם
    נתרן 269.0 מ״ג 2690.1 מ״ג
    חלבון 4.0 גרם 40.2 גרם
    סיבים תזונתיים 1.8 גרם 17.5 גרם
    שומן רווי 5.1 גרם 51.1 גרם
    כולסטרול 54.1 מ״ג 541.4 מ״ג
    סידן 18.5 מ״ג 185.4 מ״ג
    ברזל 0.5 מ״ג 5.1 מ״ג
    אשלגן 188.0 מ״ג 1880.0 מ״ג
    אבץ 0.3 מ״ג 3.3 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 30 דק׳
  • קלוריות
    227
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 227.0 קק״ל 2270.1 קק״ל
    פחמימות 35.1 גרם 350.7 גרם
    שומן 11.1 גרם 110.5 גרם
    נתרן 269.0 מ״ג 2690.1 מ״ג
    חלבון 4.0 גרם 40.2 גרם
    סיבים תזונתיים 1.8 גרם 17.5 גרם
    שומן רווי 5.1 גרם 51.1 גרם
    כולסטרול 54.1 מ״ג 541.4 מ״ג
    סידן 18.5 מ״ג 185.4 מ״ג
    ברזל 0.5 מ״ג 5.1 מ״ג
    אשלגן 188.0 מ״ג 1880.0 מ״ג
    אבץ 0.3 מ״ג 3.3 מ״ג
    סגור

מאפינס משגעים, שמכינים בלי מיקסר או מעבד מזון. כדי לשמור על המרקם הרך והאוורירי שלהם חשוב להיזהר מעיבוד יתר של התערובת (לכן משתמשים במזלג בלבד- אפילו לא במטרפה!) ומאפיית יתר.

פירורי בצק פריך ללא תוספת סוכר נוטים להישאר בהירים גם אחרי האפייה (כי הסוכר עוזר להשחמה). בדרך כלל אני ממליצה לרסס אותם בשמן לפני האפייה כדי שישחימו, אבל במתכון הזה הם ייראו זהובים בלי שום עזרה, בזכות טריק אחד קטן וריחני – תוספת הקינמון לבצק, שצובע אותו בגוון זהוב ומגרה.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
3 דירגו [ציון 4.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

מאפינס

פירורים


אופן הכנה

  1. מכינים את המאפינס: בקערה 1 מערבבים ½ 1 כוסות קמח, אבקת סודה, אבקת אפייה ומלח. בקערה 2 מועכים בננות במזלג, מוסיפים 3/4 כוס אבקת סוכרלוז, ביצה וחמאה מומסת וממשיכים לערבב עם המזלג לתערובת אחידה.
  2. מוזגים את תכולת קערה 2 לקערה 1 ומערבבים כמה שפחות (עדיין עם המזלג - זה מבטיח ערבוב עדין), רק עד שכל הקמח “נרטב” וזהו - לא נורא אם יש פה ושם גושים בתערובת.
  3. ממלאים תבנית שקעים מרופדת במנז’טים בתערובת (כמעט עד קצה כל מנז’ט).
  4. מכינים את הפירורים, מקשטים ואופים: בקערה שמים 1/4 כוס אבקת סוכרלוז, 1/4 כוס קמח, קוביות חמאה וקינמון ומפוררים יחד בקצות האצבעות עד לקבלת תערובת פירורית.
  5. מפזרים את הפירורים מעל השקעים עם הבצק.
  6. אופים כ-15 דקות, עד שהמאפינס זהובים, ריחניים, רכים וקפיציים למגע, וקיסם יוצא עם פירורים לחים. מצננים מעט ומגישים. שומרים בכלי אטום בטמפ’ החדר.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
מאפינס בננה ופירורים ללא תוספת סוכר

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (4)

Avatar

    Avatar
    מעיין

    אפשר להחליף את הסוכרלוז בסוכר?

      Avatar
      מערכת Foody

      כן, בהחלט אפשרי. בהצלחה (:

      Avatar
      שונית

      מה יחס ההמרה? כמה סוכר במקום 1 כוס סוכרלוז?

      Avatar
      מערכת Foody

      יחס ההמרה 1:1, משתמשים באותה כמות של סוכר.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות