מגה צ’יפס: קריספי מבחוץ, נימוח מבפנים ומתובל בשום
מגה צ'יפס הוא שיפצור של הצ'יפס המצוי. הפעם מדובר בתפוחי אדמה שנמעכים לפירה יחד עם שום נימוח, ומטוגנים בצורת נחשים. אל תשימו אותם ליד חלשים!
מגה צ'יפס הוא שיפצור של הצ'יפס המצוי. הפעם מדובר בתפוחי אדמה שנמעכים לפירה יחד עם שום נימוח, ומטוגנים בצורת נחשים. אל תשימו אותם ליד חלשים!
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 181.2 קק״ל 2173.8 קק״לפחמימות 25.2 גרם 302.9 גרםשומן 7.1 גרם 85.5 גרםנתרן 355.5 מ״ג 4265.6 מ״גחלבון 3.0 גרם 36.0 גרםסיבים תזונתיים 3.0 גרם 36.3 גרםשומן רווי 1.1 גרם 13.0 גרםכולסטרול 3.9 מ״ג 47.3 מ״גסידן 3.6 מ״ג 43.3 מ״גברזל 0.2 מ״ג 2.1 מ״גאשלגן 43.1 מ״ג 516.8 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 1.4 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-25 דק׳
-
קלוריות181
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 181.2 קק״ל 2173.8 קק״לפחמימות 25.2 גרם 302.9 גרםשומן 7.1 גרם 85.5 גרםנתרן 355.5 מ״ג 4265.6 מ״גחלבון 3.0 גרם 36.0 גרםסיבים תזונתיים 3.0 גרם 36.3 גרםשומן רווי 1.1 גרם 13.0 גרםכולסטרול 3.9 מ״ג 47.3 מ״גסידן 3.6 מ״ג 43.3 מ״גברזל 0.2 מ״ג 2.1 מ״גאשלגן 43.1 מ״ג 516.8 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 1.4 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 12 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-25 דק׳ | קלוריות 181 | כמות מנות 12 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 ראש שוםחצוי
-
1 כף שמן זית
-
קורט מלח דק
-
6 תפוחי אדמה לטיגון בינונייםקלופים וחתוכים לקוביות בינוניות
-
3 1/2 כפות גדושות קמח לבן
-
1 כפית מלח דקאו לפי הטעם
-
1/4 כפית פלפל שחור טחוןאו לפי הטעם
טיגון
-
1/2 בקבוק שמן קנולה
אופן הכנה
- מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.
- מטפטפים שמן זית על חצאי השום, מפזרים עליהם מלח ועוטפים אותם ברדיד אלומיניום.
- מניחים את השום העטוף בתבנית ואופים במשך כ-45 דקות.
- לאחר 45 דקות מוציאים, פותחים את רדיד האלומיניום ומוודאים שהשום רך. אם לא, מחזירים אותו לתנור לעוד 5-10 דקות.
- מבשלים את תפוחי האדמה בסיר עם כמות מים גדולה במשך כ-25 דקות, או עד שהם מתרככים.
- מסננים ומועכים אותם לפירה חלק.
- בעזרת האצבעות סוחטים את השום לתוך הפירה, מתבלים, מוספים את הקמח ומערבבים היטב.
- מחממים בסיר רחב ושטוח שמן לטיגון עמוק.
- על משטח מקומח מייצרים נחשים מהתערובת באורך של כ-15 ס”מ.
- מכניסים את הנחשים בזהירות לתוך השמן החם, לא צפופים, ומטגנים מכל הצדדים עד להשחמה יפה.
- מעבירים בעזרת תרווד לצלחת מרופדת ברב מגבת ג’מבו לספיגת השומן המיותר.
- מגישים את הצ’יפס עם קטשופ ומיונז.
אופן הכנה
- מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.
- מטפטפים שמן זית על חצאי השום, מפזרים עליהם מלח ועוטפים אותם ברדיד אלומיניום.
- מניחים את השום העטוף בתבנית ואופים במשך כ-45 דקות.
- לאחר 45 דקות מוציאים, פותחים את רדיד האלומיניום ומוודאים שהשום רך. אם לא, מחזירים אותו לתנור לעוד 5-10 דקות.
- מבשלים את תפוחי האדמה בסיר עם כמות מים גדולה במשך כ-25 דקות, או עד שהם מתרככים.
- מסננים ומועכים אותם לפירה חלק.
- בעזרת האצבעות סוחטים את השום לתוך הפירה, מתבלים, מוספים את הקמח ומערבבים היטב.
- מחממים בסיר רחב ושטוח שמן לטיגון עמוק.
- על משטח מקומח מייצרים נחשים מהתערובת באורך של כ-15 ס”מ.
- מכניסים את הנחשים בזהירות לתוך השמן החם, לא צפופים, ומטגנים מכל הצדדים עד להשחמה יפה.
- מעבירים בעזרת תרווד לצלחת מרופדת ברב מגבת ג’מבו לספיגת השומן המיותר.
- מגישים את הצ’יפס עם קטשופ ומיונז.
בשיתוף עם סנו-סושי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (7)
שלום, אולי אפשר בתנור במקום בשמן עמוק?
לא ייצא אותו הדבר כלל מבחינת המרקם (והטעם), אבל אפשרי