סנו רקע

מגה צ’יפס: קריספי מבחוץ, נימוח מבפנים ומתובל בשום

מגה צ'יפס הוא שיפצור של הצ'יפס המצוי. הפעם מדובר בתפוחי אדמה שנמעכים לפירה יחד עם שום נימוח, ומטוגנים בצורת נחשים. אל תשימו אותם ליד חלשים!
מגה צ'יפס הוא שיפצור של הצ'יפס המצוי. הפעם מדובר בתפוחי אדמה שנמעכים לפירה יחד עם שום נימוח, ומטוגנים בצורת נחשים. אל תשימו אותם ליד חלשים!
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
6 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-25 דק׳
  • קלוריות
    181
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 181.2 קק״ל 2173.8 קק״ל
    פחמימות 25.2 גרם 302.9 גרם
    שומן 7.1 גרם 85.5 גרם
    נתרן 355.5 מ״ג 4265.6 מ״ג
    חלבון 3.0 גרם 36.0 גרם
    סיבים תזונתיים 3.0 גרם 36.3 גרם
    שומן רווי 1.1 גרם 13.0 גרם
    כולסטרול 3.9 מ״ג 47.3 מ״ג
    סידן 3.6 מ״ג 43.3 מ״ג
    ברזל 0.2 מ״ג 2.1 מ״ג
    אשלגן 43.1 מ״ג 516.8 מ״ג
    אבץ 0.1 מ״ג 1.4 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-25 דק׳
  • קלוריות
    181
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 181.2 קק״ל 2173.8 קק״ל
    פחמימות 25.2 גרם 302.9 גרם
    שומן 7.1 גרם 85.5 גרם
    נתרן 355.5 מ״ג 4265.6 מ״ג
    חלבון 3.0 גרם 36.0 גרם
    סיבים תזונתיים 3.0 גרם 36.3 גרם
    שומן רווי 1.1 גרם 13.0 גרם
    כולסטרול 3.9 מ״ג 47.3 מ״ג
    סידן 3.6 מ״ג 43.3 מ״ג
    ברזל 0.2 מ״ג 2.1 מ״ג
    אשלגן 43.1 מ״ג 516.8 מ״ג
    אבץ 0.1 מ״ג 1.4 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
תפוחי אדמה
מערכת Foody
X

6 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

הגשה


אופן הכנה

  1. מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.
  2. מטפטפים שמן זית על חצאי השום, מפזרים עליהם מלח ועוטפים אותם ברדיד אלומיניום.
  3. מניחים את השום העטוף בתבנית ואופים במשך כ-45 דקות.

    מגה ציפס1
    מכינים את ראשי השום האפויים. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג קולינרי: יעל מגן

  4. לאחר 45 דקות מוציאים, פותחים את רדיד האלומיניום ומוודאים שהשום רך. אם לא, מחזירים אותו לתנור לעוד 5-10 דקות.
  5. מבשלים את תפוחי האדמה בסיר עם כמות מים גדולה במשך כ-25 דקות, או עד שהם מתרככים.
  6. מסננים ומועכים אותם לפירה חלק.
  7. בעזרת האצבעות סוחטים את השום לתוך הפירה, מתבלים, מוספים את הקמח ומערבבים היטב.
  8. מחממים בסיר רחב ושטוח שמן לטיגון עמוק.

    מגה ציפס3
    מגלגלים את הצ’יפס לצורת נחש. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג קולינרי: יעל מגן

  9. על משטח מקומח מייצרים נחשים מהתערובת באורך של כ-15 ס”מ.
  10. מכניסים את הנחשים בזהירות לתוך השמן החם, לא צפופים, ומטגנים מכל הצדדים עד להשחמה יפה.
  11. מעבירים בעזרת תרווד לצלחת מרופדת ברב מגבת ג’מבו לספיגת השומן המיותר.
  12. מגישים את הצ’יפס עם קטשופ ומיונז.

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
מגה צ’יפס: קריספי מבחוץ, נימוח מבפנים ומתובל בשום

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (7)

Avatar

    Avatar
    צופית

    שלום, אולי אפשר בתנור במקום בשמן עמוק?

      Avatar
      מערכת Foody

      לא ייצא אותו הדבר כלל מבחינת המרקם (והטעם), אבל אפשרי

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות