רקע הנמל
הנמל

מדוביק – עוגת שכבות דבש רוסית סוחטת מחמאות

מדוביק היא עוגת שכבות רוסית חגיגית עם דבש, בעלת לוק אלגנטי וטעם גן עדן. אם אתם מהמארחים המשקיענים- אז אתם חייבים להכין מדוביק לראש השנה!
מדוביק היא עוגת שכבות רוסית חגיגית עם דבש, בעלת לוק אלגנטי וטעם גן עדן. אם אתם מהמארחים המשקיענים- אז אתם חייבים להכין מדוביק לראש השנה!
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
18 דירגו [ציון 3.5]
  • מרכיבים
    12
  • הכנה שעה ו-10 דק׳
    כולל 3 שעות ו-50 דק׳
  • קלוריות
    6206
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 6206.1 קק״ל 6206.1 קק״ל
    פחמימות 786.4 גרם 786.4 גרם
    שומן 333.9 גרם 333.9 גרם
    נתרן 367.4 מ״ג 367.4 מ״ג
    חלבון 65.9 גרם 65.9 גרם
    סיבים תזונתיים 10.9 גרם 10.9 גרם
    שומן רווי 194.4 גרם 194.4 גרם
    כולסטרול 1244.4 מ״ג 1244.4 מ״ג
    סידן 205.8 מ״ג 205.8 מ״ג
    ברזל 6.6 מ״ג 6.6 מ״ג
    אשלגן 688.1 מ״ג 688.1 מ״ג
    אבץ 5.7 מ״ג 5.7 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    12
  • הכנה שעה ו-10 דק׳
    כולל 3 שעות ו-50 דק׳
  • קלוריות
    6206
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 6206.1 קק״ל 6206.1 קק״ל
    פחמימות 786.4 גרם 786.4 גרם
    שומן 333.9 גרם 333.9 גרם
    נתרן 367.4 מ״ג 367.4 מ״ג
    חלבון 65.9 גרם 65.9 גרם
    סיבים תזונתיים 10.9 גרם 10.9 גרם
    שומן רווי 194.4 גרם 194.4 גרם
    כולסטרול 1244.4 מ״ג 1244.4 מ״ג
    סידן 205.8 מ״ג 205.8 מ״ג
    ברזל 6.6 מ״ג 6.6 מ״ג
    אשלגן 688.1 מ״ג 688.1 מ״ג
    אבץ 5.7 מ״ג 5.7 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
18 דירגו [ציון 3.5]

מצרכים

מצרכים


בצק

קרם


אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: שמים בקערה גדולה את הביצים והסוכר ומקציפים במשך כ-4 דקות לתערובת בהירה ותפוחה.
  2. מעמידים את הקערה על סיר עם מעט מים רותחים (בן מארי), מוסיפים את החמאה והדבש ומערבבים עד שהתערובת תתחמם והחמאה תימס ותיטמע בתערובת.
  3. בשלב זה מוסיפים את הסודה לשתייה וממשיכים לערבב עד שהתערובת תכפיל את נפחה.
  4. מורידים את הקערה מהסיר, מוסיפים את הקמח בכמה סבבים ומערבבים בעדינות תחילה בעזרת מרית, ולאחר מכן לשים ידנית על משטח עבודה מקומח עד שמתקבל בצק אחיד ורך מאוד.
  5. מחלקים את הבצק ל-8 חלקים שווים ומכדררים כל חלק לכדור.
  6. מניחים את הכדורים על צלחת מקומחת, מכסים בניילון נצמד של “הנמל” ומעבירים למקרר לשעה.
  7. מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
  8. מוציאים את כדורי הבצק מהמקרר. עובדים עם כל כדור בנפרד כי גם האפייה תהיה שכבה-שכבה, כל פעם שכבה אחת. מרדדים כדור בצק על נייר אפייה לעובי של 2-3 מ”מ. בעזרת רינג או מכסה סיר גוזרים מהבצק עיגולים שווים. מרחיקים את השאריות מהעיגולים, אך אופים גם את שאריות הבצק יחד עם העוגות, כי יש להם שימוש בקישוט לאחר מכן.
  9. דוקרים את עיגולי הבצק בעזרת מזלג ואופים במשך כ-5 דקות כל אחד. מוציאים את העוגות מהתנור יחד עם נייר האפייה, מצננים כ-10 דקות ורק אז מנתקים את הנייר.
  10. ממשיכים באותו האופן לאפות את כל 8 השכבות. מצננים את השכבות לגמרי, את השאריות האפויות טוחנים לפירורים ושומרים בצד עד להרכבת העוגה.
  11. מכינים את  הקרם: מקציפים את החמאה ואת אבקת הסוכר לתערובת בהירה ותפוחה. מוסיפים בכמה סבבים את השמנת וממשיכים להקציף עד שמתקבל קרם חלק ואוורירי.
  12. מרכיבים את העוגה: מניחים שכבת בצק ראשונה על הקרש ומורחים בכמות נדיבה של הקרם. ממשיכים עם יתר השכבות, כאשר מסיימים עם קרם בחלק העליון של העוגה.
  13. את שאריות הקרם מורחים מסביב לעוגה ומפזרים מלמעלה ובצדדים את פירורי הבצק האפוי.
  14. מקררים את העוגה במקרר במשך 2-3 שעות. חותכים ומגישים.

    מדוביק 1
    מדוביק - עוגת שכבות רוסית עם דבש. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג קולינרי: יעל מגן

יש לנו המון מתכונים של עוגות דבש שאתם חייבים להכין:
מדוביק – עוגת שכבות דבש רוסית סוחטת מחמאות

הכנתם את המתכון?

כן
    Avatar
    יהודית קפלן

תגובות (5)

Avatar

    Avatar
    יהודית קפלן

    מתכון מצויין, העוגה יצאה מהמם. הערה לגבי הקרם: החמאה מיותרת, אני תמיד עושה את זה רק עם שמנת, סוכר וסוכר וניל, יוצא גם טעים מאוד ופחות שמן. הייתי מוסיפה תמונה אם הייתי יודעת איך

    Avatar
    שירי

    המתכון מצויין!!! הצליח לי סוף סוף

      Avatar
      Foody Foody

      איזה כיף! פעם הבאה תעלי גם תמונה 😉

    Avatar
    עדן

    חייבת להכין את זה אין טעים כזה!!! נדיר!!!!

קטגוריות

אביזרים

טכניקות