מהטברנה אליכם הביתה: גירוס יווני עם כל הפינוקים
גירוס יווני מפנק עם כל התוספות ממש כמו ביוון - פרגיות, טחינה ציזיקי, עגבניות חריפות, וכל זה בתוך לחם פרנה שעוטף הכל וסופג את הטעמים
גירוס יווני מפנק עם כל התוספות ממש כמו ביוון - פרגיות, טחינה ציזיקי, עגבניות חריפות, וכל זה בתוך לחם פרנה שעוטף הכל וסופג את הטעמים
- רותם בן מויאל
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1093.5 קק״ל 4373.8 קק״לפחמימות 141.6 גרם 566.2 גרםשומן 33.2 גרם 132.9 גרםנתרן 1405.3 מ״ג 5621.2 מ״גחלבון 50.9 גרם 203.8 גרםסיבים תזונתיים 8.1 גרם 32.4 גרםשומן רווי 3.7 גרם 14.6 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 70.9 מ״ג 283.7 מ״גברזל 3.5 מ״ג 14.1 מ״גאשלגן 483.8 מ״ג 1935.1 מ״גאבץ 2.1 מ״ג 8.3 מ״גסגור
-
מרכיבים24
-
הכנה 40 דק׳כולל 4 שעות ו-10 דק׳
-
קלוריות1094
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1093.5 קק״ל 4373.8 קק״לפחמימות 141.6 גרם 566.2 גרםשומן 33.2 גרם 132.9 גרםנתרן 1405.3 מ״ג 5621.2 מ״גחלבון 50.9 גרם 203.8 גרםסיבים תזונתיים 8.1 גרם 32.4 גרםשומן רווי 3.7 גרם 14.6 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 70.9 מ״ג 283.7 מ״גברזל 3.5 מ״ג 14.1 מ״גאשלגן 483.8 מ״ג 1935.1 מ״גאבץ 2.1 מ״ג 8.3 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 24 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל 4 שעות ו-10 דק׳ | קלוריות 1094 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
פיתות פרנה (יש להכין מראש)
צ'יפס
-
4 תפוחי אדמה בינונייםקלופים וחתוכים לאורך
-
קורט מלח דק
-
קורט פלפל שחור טחון
פרגיות
-
500 גרם סטייק פרגית
-
2 כפות שמן זית
-
קורט מלח דק
-
קורט פלפל שחור טחון
טחינה ציזיקי
-
1/2 כוס טחינה גולמית
-
3 כפות מיץ לימוןאו מיץ ליים
-
1 מלפפון ירוק בינונימגורד
-
חופן נענעקצוצה
סלט עגבניות חריף
-
1 עגבנייה גדולהבשלה
-
1 שן שום
-
1/2 פלפל צ’ילי ירוק בינוניחריף, חתוך לטבעות
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: מכניסים את כל המצרכים לקערת המיקסר עם וו לישה, ולשים במשך 2 דקות במהירות נמוכה.
- אחרי 2 דקות, לשים במהירות רגילה במשך 5-10 דקות. ניתן לסיים עם לישה ידנית למניעת חימום יתר של הבצק.
- מכסים את הבצק ומתפיחים במשך 30 דקות בקיץ, או 60 דקות בחורף, עד להכפלת הנפח.
- לאחר מכן לשים ומשאירים למנוחה נוספת של 30 דקות.
- מכינים את הפרנה: מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים.
- מגלגלים כל חלק לצורת כדור ומתפיחים מכוסה במגבת מקומחת במשך 40-90 דקות לכל היותר.
- בזמן התפחת הבצק מפעילים את מכשיר הנינג’ה בתכנית BAKE בחום של 200 מעלות.
- משטחים מעט כל כדור על ידי טפיחות קלות, על מנת ליצר עיגול. אבל לא לרדד ולא לשטח את הבצק. ניתן ליצור חורים באמצעות מזלג ולהבריש במעט שמן זית.
- מניחים את הבצק לפיתה במרכזו של מכשיר הנינג’ה המחומם.
- סוגרים מיד ומכוונים את הטיימר לזמן של 8 דקות.
- לאחר 8 דקות פותחים את מכשיר הנינג’ה ובודקים האם הפרנה מוכנה. אם לא - הופכים אותה ואופים במשך 2 דקות נוספות.
- מוציאים את הפרנה ומניחים במגבת לשמירה על הלחות. ממשיכים עם יתר הפיתות.
- מכינים את תפוחי האדמה: ראשית מחממים את מכשיר הנינג’ה לחום של 200 מעלות, על תכנית GRIL.
- חותכים את תפוחי האדמה לקוביות, מתבלים במלח ופלפל ומניחים בסלסלת הטיגון של מכשיר הנינג’ה.
- מכניסים את סלסלת הטיגון עם תפוחי האדמה לתוך מכשיר הנינג’ה, לתכנית אוויר חם, שמאפשרת עד פחות מ-75% אחוז שומן לעומת טיגון בשמן עמוק.
- מכינים את הטחינה: מערבבים את הטחינה בקערה עם כל שאר המצרכים ומעט מים עד להסמכה ואיחוד. בסיום מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
- קוצצים את הבצל לחצאי עיגולים דקים ככל שניתן, מתבלים בשמן זית, סומק ומלח, ומערבבים היטב.
- קוצצים גם את העגבנייה, את השום, ואת הפלפל החריף, מוסיפים שמן זית, מלח ופלפל, ומערבבים.
- מכינים את הפרגיות: מתבלים אותן היטב בשמן זית, מלח ופלפל.
- מוציאים את סלסלת הטיגון ממכשיר הנינג’ה, ומכוונים את המכשיר לתכנית GRIL בחום של 220 מעלות, ללא סלסלת הטיגון.
- הפעם ללא סלסלת הטיגון מכיוון שנרצה לחרוך מעט את הפרגיות ולייצר טעמי שווארמה.
- מניחים את הסטייקים של הפרגית בתוך מכשיר הנינג’ה וצולים במשך 20-25 דקות.
- פותחים, הופכים את נתחי הפרגית לצד שני, וצולים במכשיר הנינג’ה במשך 20-25 דקות נוספות.
- הרכבת המנה: פורסים כל פיתה במרכזה, מורחים כף של טחינה, מניחים לאורכה בצל בסומק ומעליו מניחים את סטייק השווארמה שצלינו בנינג’ה, ניתן לקצוץ אותו לרצועות.
- מפזרים מעל סלט עגבניות חריף וטחינה, ומגישים עם הצ’יפס הצלוי.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: מכניסים את כל המצרכים לקערת המיקסר עם וו לישה, ולשים במשך 2 דקות במהירות נמוכה.
- אחרי 2 דקות, לשים במהירות רגילה במשך 5-10 דקות. ניתן לסיים עם לישה ידנית למניעת חימום יתר של הבצק.
- מכסים את הבצק ומתפיחים במשך 30 דקות בקיץ, או 60 דקות בחורף, עד להכפלת הנפח.
- לאחר מכן לשים ומשאירים למנוחה נוספת של 30 דקות.
- מכינים את הפרנה: מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים.
- מגלגלים כל חלק לצורת כדור ומתפיחים מכוסה במגבת מקומחת במשך 40-90 דקות לכל היותר.
- בזמן התפחת הבצק מפעילים את מכשיר הנינג’ה בתכנית BAKE בחום של 200 מעלות.
- משטחים מעט כל כדור על ידי טפיחות קלות, על מנת ליצר עיגול. אבל לא לרדד ולא לשטח את הבצק. ניתן ליצור חורים באמצעות מזלג ולהבריש במעט שמן זית.
- מניחים את הבצק לפיתה במרכזו של מכשיר הנינג’ה המחומם.
- סוגרים מיד ומכוונים את הטיימר לזמן של 8 דקות.
- לאחר 8 דקות פותחים את מכשיר הנינג’ה ובודקים האם הפרנה מוכנה. אם לא - הופכים אותה ואופים במשך 2 דקות נוספות.
- מוציאים את הפרנה ומניחים במגבת לשמירה על הלחות. ממשיכים עם יתר הפיתות.
- מכינים את תפוחי האדמה: ראשית מחממים את מכשיר הנינג’ה לחום של 200 מעלות, על תכנית GRIL.
- חותכים את תפוחי האדמה לקוביות, מתבלים במלח ופלפל ומניחים בסלסלת הטיגון של מכשיר הנינג’ה.
- מכניסים את סלסלת הטיגון עם תפוחי האדמה לתוך מכשיר הנינג’ה, לתכנית אוויר חם, שמאפשרת עד פחות מ-75% אחוז שומן לעומת טיגון בשמן עמוק.
- מכינים את הטחינה: מערבבים את הטחינה בקערה עם כל שאר המצרכים ומעט מים עד להסמכה ואיחוד. בסיום מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
- קוצצים את הבצל לחצאי עיגולים דקים ככל שניתן, מתבלים בשמן זית, סומק ומלח, ומערבבים היטב.
- קוצצים גם את העגבנייה, את השום, ואת הפלפל החריף, מוסיפים שמן זית, מלח ופלפל, ומערבבים.
- מכינים את הפרגיות: מתבלים אותן היטב בשמן זית, מלח ופלפל.
- מוציאים את סלסלת הטיגון ממכשיר הנינג’ה, ומכוונים את המכשיר לתכנית GRIL בחום של 220 מעלות, ללא סלסלת הטיגון.
- הפעם ללא סלסלת הטיגון מכיוון שנרצה לחרוך מעט את הפרגיות ולייצר טעמי שווארמה.
- מניחים את הסטייקים של הפרגית בתוך מכשיר הנינג’ה וצולים במשך 20-25 דקות.
- פותחים, הופכים את נתחי הפרגית לצד שני, וצולים במכשיר הנינג’ה במשך 20-25 דקות נוספות.
- הרכבת המנה: פורסים כל פיתה במרכזה, מורחים כף של טחינה, מניחים לאורכה בצל בסומק ומעליו מניחים את סטייק השווארמה שצלינו בנינג’ה, ניתן לקצוץ אותו לרצועות.
- מפזרים מעל סלט עגבניות חריף וטחינה, ומגישים עם הצ’יפס הצלוי.
הערות
- תכנית אוויר חם במכשיר הנינג'ה מאפשרת עד פחות מ-75% אחוז שומן לעומת טיגון בשמן עמוק.
הערות
- תכנית אוויר חם במכשיר הנינג'ה מאפשרת עד פחות מ-75% אחוז שומן לעומת טיגון בשמן עמוק.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (5)
אפשר להחליף לקמח כוסמין?
היי לילך, מומלץ להחליף רק מחצית הכמות
במקום נינג’ה, אפשר פשוט מחבת פסים טוב חם מאוד.
זמני צליית הפרגיות נראיםמיותר מידי ארוכים. 20 דקות בכל צד מקבלים פחם.
אז אפשר כמובן לאפות פחות זמן, אם את רואה שהפרגית כבר מוכנה.