מהרי יוון: קדירת עוף יוונית עם גרגירי חומוס, ירקות שורש ואוזו

איזו קדירה! איזו חגיגה! הישר מיוון שכנתנו האהובה - קדירה יוונית נהדרת עם עוף, זיתים ענקיים, ירקות שורש ואוזו משובח
איזו קדירה! איזו חגיגה! הישר מיוון שכנתנו האהובה - קדירה יוונית נהדרת עם עוף, זיתים ענקיים, ירקות שורש ואוזו משובח
  • גיל אטלן
שמרו
כשר
3 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    17
  • הכנה 30 דק׳
    כולל יום 1, 3 שעות ו-58 דק׳
  • קלוריות
    318
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 318.0 קק״ל 2543.8 קק״ל
    פחמימות 35.7 גרם 285.5 גרם
    סוכר 5.1 גרם 40.7 גרם
    שומן 14.8 גרם 118.3 גרם
    נתרן 573.3 מ״ג 4586.5 מ״ג
    חלבון 9.8 גרם 78.0 גרם
    סיבים תזונתיים 11.0 גרם 87.6 גרם
    שומן רווי 1.9 גרם 15.2 גרם
    כולסטרול 0.1 מ״ג 0.5 מ״ג
    סידן 111.0 מ״ג 888.0 מ״ג
    ברזל 3.1 מ״ג 24.4 מ״ג
    אשלגן 734.7 מ״ג 5877.5 מ״ג
    אבץ 1.3 מ״ג 10.5 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    17
  • הכנה 30 דק׳
    כולל יום 1, 3 שעות ו-58 דק׳
  • קלוריות
    318
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 318.0 קק״ל 2543.8 קק״ל
    פחמימות 35.7 גרם 285.5 גרם
    סוכר 5.1 גרם 40.7 גרם
    שומן 14.8 גרם 118.3 גרם
    נתרן 573.3 מ״ג 4586.5 מ״ג
    חלבון 9.8 גרם 78.0 גרם
    סיבים תזונתיים 11.0 גרם 87.6 גרם
    שומן רווי 1.9 גרם 15.2 גרם
    כולסטרול 0.1 מ״ג 0.5 מ״ג
    סידן 111.0 מ״ג 888.0 מ״ג
    ברזל 3.1 מ״ג 24.4 מ״ג
    אשלגן 734.7 מ״ג 5877.5 מ״ג
    אבץ 1.3 מ״ג 10.5 מ״ג
    סגור

כמה כיף להנות מתבשיל שהניחוחות שלנו שולחים אותנו הישר למיקונוס! בחרנו לפנק אתכם במתכון מופלא במיוחד להכנת קדירת עוף יוונית עם זיתים, ירקות שורש צבעוניים, אוזו בשביל הניחוח והטעם האניסי המעולה וגרגירי חומוס גדולים ורכים.

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מתכוני עוף
גיל אטלן
X

3 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

קדירת עוף יוונית


אופן הכנה

  1. מתבלים את חלקי העוף במלח ופלפל.
  2. חותכים את כל הירקות כמתואר ברשימת המצרכים.
  3. מחממים מחצית מכמות שמן הזית בסיר סוטאז’ ומשחימים את חלקי העוף מכל הצדדים.
  4. מוציאים את העוף מהסוטאז’ לצלחת, מוסיפים את יתר שמן הזית ומטגנים להזהבה קלה את הבצל, שורש הפטרוזיליה, הגזרים ושורש הסלרי. מוסיפים את האורגנו, הצ’ילי היבש, זרעי השומר, הפלפל השחור והמלח ומטגנים 3-4 דקות תוך כדי ערבוב.
  5. מחזירים את חלקי העוף לסוטאז’ ומערבבים. מוסיפים את העגבניות, שיני השום והאוזו / הערק. מוסיפים את גרגירי החומוס המבושלים ומכסים בציר עד ל-3/4 מגובה העוף.
  6. מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כ-50 דקות.
  7. מסירים את המכסה, טועמים ומתקנים טעם. מבשלים עם מכסה פתוח 10-20 דקות נוספות לצימצום הרוטב.

    קדירת עוף יוונית
    מבשלים עם מכסה פתוח לצמצום הרוטב. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג: ענת לובל, כלי הגשה ובישול: נעמן

  8. מגישים לצד אורז או כל תוספת שאוהבים.

לטיפ מהקצב על יצירת כיס בכרעיים למילוי לחצו כאן>>

הערות

  • ניתן להשתמש במתכון בכרעיים, שוקיים או ירכיים
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
מהרי יוון: קדירת עוף יוונית עם גרגירי חומוס, ירקות שורש ואוזו

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (7)

Avatar

    Avatar
    שרית

    מה יכול להחליף ציר עוף מוכן? ציר עוף שאכין לבד? תיבול מסוים?

      Avatar
      מערכת Foody

      בהחלט ציר עוף ביתי מתאים גם כן

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות