מוסקה חצילים של איילת הירשמן
מוסקה אתם אוהבים? אז קבלו מתכון קל להכנה של מוסקה חצילים עם רוטב ראגו בולונז, עלי בזיליקום טריים ופרוסות עגבנייה, שתשאיר לכם טעם של עוד!
מוסקה אתם אוהבים? אז קבלו מתכון קל להכנה של מוסקה חצילים עם רוטב ראגו בולונז, עלי בזיליקום טריים ופרוסות עגבנייה, שתשאיר לכם טעם של עוד!
- איילת הירשמן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 409.4 קק״ל 409.4 קק״לפחמימות 147.4 גרם 147.4 גרםשומן 68.5 גרם 68.5 גרםנתרן 8621.8 מ״ג 8621.8 מ״גחלבון 80.0 גרם 80.0 גרםסיבים תזונתיים 113.3 גרם 113.3 גרםשומן רווי 65.7 גרם 65.7 גרםכולסטרול 65.7 מ״ג 65.7 מ״גסידן 191.7 מ״ג 191.7 מ״גברזל 69.1 מ״ג 69.1 מ״גאשלגן 3285.7 מ״ג 3285.7 מ״גאבץ 67.9 מ״ג 67.9 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 20 דק׳כולל שעתיים ו-15 דק׳
-
קלוריות409
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 409.4 קק״ל 409.4 קק״לפחמימות 147.4 גרם 147.4 גרםשומן 68.5 גרם 68.5 גרםנתרן 8621.8 מ״ג 8621.8 מ״גחלבון 80.0 גרם 80.0 גרםסיבים תזונתיים 113.3 גרם 113.3 גרםשומן רווי 65.7 גרם 65.7 גרםכולסטרול 65.7 מ״ג 65.7 מ״גסידן 191.7 מ״ג 191.7 מ״גברזל 69.1 מ״ג 69.1 מ״גאשלגן 3285.7 מ״ג 3285.7 מ״גאבץ 67.9 מ״ג 67.9 מ״גסגור
מוסקה חצילים פשוטה וקלה להכנה. את החצילים אופים בתנור ולאחר מכן מסדרים בתבנית עם שכבות של רוטב ראגו בולונז, עלי בזיליקום טריים ופרוסות עגבנייה, בתיבול קליל של שמן זית, מלח ופלפל. מנה עשירה בטעמים שמהווה ארוחה שלמה לכל המשפחה!
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 9 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-15 דק׳ | קלוריות 409 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
אופן הכנה
- אופים את החצילים בתנור: חותכים את החצילים בעזרת סכין חדה לפרוסות בעובי של 1 ס”מ.
- מעבירים את פרוסות החצילים לקערה, מוסיפים את המלח ומשהים יחד כשעה כדי שיגירו נוזלים.
- מרפדים תבנית בנייר אפייה ומחממים את התנור מראש לחום של 180 מעלות.
- מניחים את פרוסות החצילים על גבי התבנית בשכבה אחת, מתיזים עליהם את תרסיס שמן הזית ואופים בתנור במשך 25 דקות, עד שהם מזהיבים היטב. מוציאים את התבנית מהתנור.
- מרכיבים את המוסקה: מסדרים בתבנית שכבת חצילים אפויים ועליה שכבת ראגו בולונז, עלי בזיליקום ופרוסות עגבנייה מעל. מתבלים במלח ופלפל.
- מכסים בשכבת חצילים שנייה, ועליה עוד שכבת ראגו בולונז, עלי בזיליקום ופרוסות עגבנייה. שופכים מעט שמן זית מעל. מתבלים במלח ופלפל.
- אופים בתנור בחום של 180 מעלות במשך 25-30 דקות.
- לפני ההגשה אפשר לפזר עלי בזיליקום טריים מעל.
אופן הכנה
- אופים את החצילים בתנור: חותכים את החצילים בעזרת סכין חדה לפרוסות בעובי של 1 ס”מ.
- מעבירים את פרוסות החצילים לקערה, מוסיפים את המלח ומשהים יחד כשעה כדי שיגירו נוזלים.
- מרפדים תבנית בנייר אפייה ומחממים את התנור מראש לחום של 180 מעלות.
- מניחים את פרוסות החצילים על גבי התבנית בשכבה אחת, מתיזים עליהם את תרסיס שמן הזית ואופים בתנור במשך 25 דקות, עד שהם מזהיבים היטב. מוציאים את התבנית מהתנור.
- מרכיבים את המוסקה: מסדרים בתבנית שכבת חצילים אפויים ועליה שכבת ראגו בולונז, עלי בזיליקום ופרוסות עגבנייה מעל. מתבלים במלח ופלפל.
- מכסים בשכבת חצילים שנייה, ועליה עוד שכבת ראגו בולונז, עלי בזיליקום ופרוסות עגבנייה. שופכים מעט שמן זית מעל. מתבלים במלח ופלפל.
- אופים בתנור בחום של 180 מעלות במשך 25-30 דקות.
- לפני ההגשה אפשר לפזר עלי בזיליקום טריים מעל.
עוד מתכונים עם חצילים שאתם חייבים להכין:
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
לא ברור איך מכינים ראגו בולונז (אין הסבר)
פה תמצאי כמה מתכונים להכנת רוטב בולונז: https://foody.co.il/?s=%D7%91%D7%95%D7%9C%D7%95%D7%A0%D7%96