מילפיי פטריות: גם טבעוני וגם מושלם

מתכון לאלף שכבות או בשמו האחר "מילפיי", יונית צוקרמן ואמיר דן מכינים את הגרסה שלהם למילפיי פטריות, מנה טבעונית עשירה וטעימה
  • יונית צוקרמן ואמיר דן
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    שעה
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    11

מצרכים

01אופן ההכנה

  1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות ואופים את דפיי הפילו עד להזהבה במשך 15 דקות.
  2. חותכים את הפטריות לפרוסות, קוצצים את הבצל ופורסים את השום.
  3. במחבת מטגנים את הבצל והשום עד להזהבה, מוסיפים פלפל שחור, מלח וחרדל.
  4. מוסיפים את הפטריות החתוכות ואת השמנת הצמחית לבישול ומבשלים 20 דקות.
  5. מכניסים את התערובת למעבד מזון- קנווד יחד עם 100 גרם גבינת סויה טבעונית וטוחנים עד לקבלת תערובת אחידה.
  6. מכניסים את התערובת לשק זילוף ומכניסים למקרר למשך שעה.
  7. מרכיבים את המנה: בצלחת בונים שכבות של עלה פילו מעליו מזלפים את הקרם, עוד עלה ועוד זילוף ומגישים.
  8. מילפיי פטריות. צילום: שניר גואטה
    מילפיי פטריות. צילום: שניר גואטה

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 30 מנות
קלוריות 51.1 קק״ל 1532.7 קק״ל
פחמימות 1.1 גרם 33.9 גרם
שומן 5.1 גרם 153.3 גרם
נתרן 115.5 מ״ג 3463.9 מ״ג
חלבון 0.5 גרם 14.0 גרם
סיבים תזונתיים 0.2 גרם 6.7 גרם
שומן רווי 0.7 גרם 21.0 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 3.1 מ״ג 94.2 מ״ג
ברזל 0.1 מ״ג 3.0 מ״ג
אשלגן 42.8 מ״ג 1283.8 מ״ג
אבץ 0.1 מ״ג 1.9 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody