מיני לחמניות שום: לחמניות שום מיקרו בזיל מבצק יוגורט באפלו

פלג בכור מנסה לשחזר את זיכרונות הילדות שלו מהקיבוץ ומכין לחמניות ביסוני שום משגעות! מתכון קל להכנה של לחמניות רכות ונימוחות עם תערובת שום עוקצנית בטעם ממכר
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    12

תמיד “פזלתי” למטבח ולאקונומיה. והינה 4 שנים אחרי השחרור שלי מצה”ל והחלפת עבודות שונות ומשונות נבחרתי להיות אקונום בחוקוק. אבל למען האמת, היה לי ברור שלבשל לחברי הקיבוץ בלבד לא יספק אותי.

על המבשלת האגדית שלנו בקיבוץ - אולגה זרד ז”ל כבר סיפרתי רבות, אבל היא והאיכויות שלה הן שנתנו לי את הרעיון והאופק “לפרוץ קדימה” עם המטבח הקיבוצי.

מהלך ראשון היה “מתחת לאפם של החברים” להפוך את המטבח לכשר (למרות שאני אפיקורס מוחלט) ומשם, התחלתי למכור אוכל למפעלים באזור ראש פינה וחצור, אירועים חיצוניים, קייטרינג לבתים וגם אל חדרי האירוח שבקיבוץ הגעתי עם האוכל שלי.

אחד הסמלים המאוד ברורים של אירוע מיוחד בקיבוץ, היה “ביסוני שום”! לחמניות קטנות, גדושות שמן ושום, מבית היוצר של “מאפיית עלית” האגדית שבטבריה.

הבל הפה השומי למדי היה מלווה אותך עוד יומיים אחרי, אבל למי אכפת. זה היה כל-כך טעים.

צריך לזכור, שלהי שנות ה-80 בקיבוצים, שיא הקולינריה בתחום הלחם, היה לחמנייה עוטפת נקניקיה, או חלה קלועה של שבת. לחמניות השום הקטנות בהחלט היו פורצות דרך של הזמנים ההם.

קיבלתי השבוע מזוגתו של בני כלי זכוכית להגשה, בשתי קומות, וזה החזיר אותי לשנות ה- 80. ישר חשבתי מה אוכל למלא את שתי הקומות הללו בצפיפות לארוחת הבוקר של שבת.

אמרנו שנות ה-80, אמרנו קיבוץ, וזיכרון הילדות שלי צץ לו. אז כבר ידעתי. לחמניות ביסוני שום. זה מה שהולך ליהיות כאן.

אז המתכון הוא מהראש, בנסיון לשחזר את הטעם ההוא רק בגרסה הבריאה והטעימה יותר. קלי קלות להכנה.

לעוד מתכונים מושלמים של פלג בכור לחצו כאן!

מצרכים

בצק

תערובת שום

אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: בקערת מיקסר עם וו לישה, שמים את הקמח והשמרים ומפעילים על מהירות איטית.
  2. מוסיפים את השמן וכוס מים אחת. מיד אחרי זה את היוגורט והשום הכתוש ואז את יתרת המים. לאט לאט, עד שמתקבל בצק רך ונעים. שימו לב! לא בטוחה שתצטרכו את כל כמות המים, שלא יצא לכם דביק מידי.
  3. לשים 10 דקות. מוסיפים את המלח והדבש וממשיכים ללוש עוד 8 דקות.
  4. מניחים את הבצק בקערה, מכסים בניילון נצמד ומגבת ומתפיחים כ-45 דקות או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  5. יוצרים כדורים בגודל כדור פינג פונג, ומכל כדור יוצרים נקניקיות דקות,עושים קשר ומניחים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
  6. מערבבים בקערה את מצרכי תערובת השום, מפזרים מעל הלחמניות.

    מערבבים בקערה את מצרכי תערובת השום ומפזרים מעל הלחמניות. צילום: פלג בכור
    מערבבים בקערה את מצרכי תערובת השום ומפזרים מעל הלחמניות. צילום: פלג בכור

  7. מפזרים מעט מלח גס על כל לחמנייה ומשאירים לתפיחה קצרה נוספת.
  8. מחממים תנור לחום 220 מעלות. מכניסים לאפייה עד להשחמה.

    לחמניות שום, אופים עד השחמה. צילום: פלג בכור
    לחמניות שום, אופים עד השחמה. צילום: פלג בכור

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 20 מנות
קלוריות 89.6 קק״ל 1791.3 קק״ל
פחמימות 2.4 גרם 48.9 גרם
שומן 8.6 גרם 172.5 גרם
נתרן 296.1 מ״ג 5921.4 מ״ג
חלבון 0.5 גרם 9.3 גרם
סיבים תזונתיים 0.4 גרם 8.8 גרם
שומן רווי 1.0 גרם 20.5 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 10.4 מ״ג 207.7 מ״ג
ברזל 0.2 מ״ג 3.2 מ״ג
אשלגן 21.9 מ״ג 438.0 מ״ג
אבץ 0.1 מ״ג 1.1 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (3)

Avatar

      Avatar
      Foody Foody

      היי, בטח שאפשר שמיר. כל עשב תיבול שאוהבים יתקבל בברכה (: