גם עוגיה וגם סוכריה – בראוניז על מקל

מחפשים דרך חדשה ומקורית להגיש בראוניז בסוכה שלכם? שרית נובק מכינה בראוניז על מקל, מצופים בשוקולד ובאגוזי לוז מקורמלים והם אפילו פרווה
1 Loading... 5
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    25 דקות
  • זמן כולל
    שעה
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    14

ברגע שנגמר יום כיפור מתחיל המירוץ לסוכות.

עם צאת הצום נכנסים לאוטו לארוחה מפסקת ובניית סוכה בכל מקום אפשרי: במרפסת, אצל סבתא, אצל הסבתא השניה, בגן, ובחצר הבניין, ומהרגע הזה את שעות אחר הצהריים הילדים מעבירים בהכנת ערימות של קישוטים, נפגשים בחצר כל ילדי הבניין עם חומרי יצירה - גוזרים, מדביקים, צובעים ומכינים שרשראות ארוכות ארוכות.
מעתה ועד סוף החג אני אמצא בכל פינה בבית רצועות צבעוניות וגזרי נייר קטנים.

בזמן שהם עובדים בהנאה אני טובלת עיגולי בראוניז בשוקולד, חלק מניחה במגש ויוצאת אליהם, ואת השאר אביא לכל סוכה שנתארח בה.

מצרכים

בראוניז

ציפוי

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  2. שמים שוקולד בקערה חסינת חום. ממיסים את השוקולד במיקרו בפולסים, או על באן-מארי.
  3. מוסיפים שמן ומערבבים היטב.
  4. מוסיפים ביצים, אחת אחת, ומערבבים.
  5. מוסיפים סוכר לבן, סוכר חום, מלח ותמצית וניל ומערבבים היטב.
  6. מוסיפים קמח וקקאו מקפלים בעדינות עם לקקן עד שכל הקמח נטמע. לא לערבב יותר מדי! מוסיפים שוקולד צ’יפס ומערבבים קצרות.
  7. יוצקים את התערובת לתבנית בגודל 20X20 ס”מ. מיישרים ומכניסים לתנור. אופים כ-25-30 דקות עד שפני הבראוניז מתחילים להסדק.
  8. מוציאים מהתנור, מקררים ומעבירים למקרר.
  9. מכינים את הציפוי: ממיסים שוקולד במיקרו בפולסים, או על באן-מארי. מוסיפים שמן ומערבבים היטב.
  10. חותכים את הבראוניז לקוביות בגודל 5X5 ס”מ, או קורצים עיגולים בקוטר דומה.
  11. נועצים מקל בצידו של כל בראוני, טובלים את הבראוני עד החצי בשוקולד המומס, מפזרים אגוזים גרוסים ומניחים להתקשות של השוקולד.

 

 

 

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 1 מנות
קלוריות 5133.7 קק״ל 5133.7 קק״ל
פחמימות 550.8 גרם 550.8 גרם
שומן 296.2 גרם 296.2 גרם
נתרן 1172.1 מ״ג 1172.1 מ״ג
חלבון 72.8 גרם 72.8 גרם
סיבים תזונתיים 33.7 גרם 33.7 גרם
שומן רווי 88.7 גרם 88.7 גרם
כולסטרול 1021.2 מ״ג 1021.2 מ״ג
סידן 417.3 מ״ג 417.3 מ״ג
ברזל 34.5 מ״ג 34.5 מ״ג
אשלגן 3400.3 מ״ג 3400.3 מ״ג
אבץ 14.4 מ״ג 14.4 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תוכן נוסף

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody