מישמש או מישמיש וגם איך מכינים ריבת מישמש? ככה!
- נעמה פלד
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 5805.0 קק״ל 5805.0 קק״לפחמימות 1500.0 גרם 1500.0 גרםשומן 0.0 גרם 0.0 גרםנתרן 15.0 מ״ג 15.0 מ״גחלבון 0.0 גרם 0.0 גרםסיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.0 גרםשומן רווי 0.0 גרם 0.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 15.0 מ״ג 15.0 מ״גברזל 1.5 מ״ג 1.5 מ״גאשלגן 30.0 מ״ג 30.0 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 0.2 מ״גסגור
-
מרכיבים3
-
הכנה 10 דק׳כולל שעתיים
-
קלוריות5805
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 5805.0 קק״ל 5805.0 קק״לפחמימות 1500.0 גרם 1500.0 גרםשומן 0.0 גרם 0.0 גרםנתרן 15.0 מ״ג 15.0 מ״גחלבון 0.0 גרם 0.0 גרםסיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.0 גרםשומן רווי 0.0 גרם 0.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 15.0 מ״ג 15.0 מ״גברזל 1.5 מ״ג 1.5 מ״גאשלגן 30.0 מ״ג 30.0 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 0.2 מ״גסגור
באיסטנבול עושים מהכל ריבות, מתותי עץ ותותי גינה, וורדים, תאנים, עגבניות, שזיפים… מהכל! אולי גם מאנשים, כשחושבים על זה יש שם כל כך הרבה אנשים מתוקים שהראש שלי משמר ומתגעגע אליהם, שאני חושבת שהזכרונות שלי טעימים כמו ריבה מאותם אנשים יקרים ואהובים שהשארתי מאחור.
להכנס לחנות ריבות וחמוצים באיסטנבול זה להכנס לעולם של קיץ, גם אם בחוץ חורפי, גשום ומושלג. מצביעים על מיכל נחושת, המוכר מרים את המכסה הכבד ומגיש לך כפית מלאה בעונה החמה.
אז עכשיו גם אני קצת סבתא טורקיה ומנצלת את עונת המשמש הקצרה כל כך ואורזת קיץ בצנצנות. ריבת משמש היא הריבה האהובה עליי והסגניות שלה בן ריבת תות, אפרסקים ותאנים. אני אוכלת שניצל וקציצות מטוגנות עם ריבת משמש, ואם אין אני מתפשרת על קטשופ. תנסו את זה…
קבלו מתכון פשוט ונהדר לריבת משמשים קייצית, כזו שתשמר לכם עד החורף, אם תעקרו את הצנצנות כמו שאני מסבירה בסוף המתכון.
מרכיבים 3 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל שעתיים | קלוריות 5805 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
2 ק"ג משמשים טריים
-
1 1/2 ק"ג סוכר לבן
-
2 לימונים גדולים
אופן הכנה
- מגלענים את המשמשים ומוציאים את הגוגואים. אפשר לחתוך את המישמשים לרבעים, אבל לא חייבים, במיוחד אם אוהבים את הריבה במרקם פירותי גס.
- סוחטים את המיץ מהלימונים.
- מכניסים את המשמשים לסיר יחד עם מיץ הלימון ומערבבים. מיץ הלימון יסייע לפרי לא להשחיר. מפזרים את הסוכר מעל המשישמשים.
- מניחים את הסיר על הכיריים ומבשלים על אש בינונית ובוחשים תוך כדי עד שכל הסוכר נמס.
- מגבירים את האש, מביאים לרתיחה ומבשלים בערך 40 דקות או קצת יותר. אם נוצר קצף למעלה, מקפים (מסירים) אותו בזהירות עם כף (בזהירות אמרתי! זה רותח!).
- מבשלים את הריבה עד שמגיעים לסמיכות הרצויה. איך יודעים שהריבה מוכנה? פשוט מאוד. מטפטפים כמה טיפות מהריבה על צלחת קפואה שהוצאתם הרגע מהמקפיא, מטים אותה קצת ורואים את אם הריבה נקרשת.
- לאחר שהריבה מוכנה, יש להעביר אותה מיד לצנצנת מעוקרת, במיוחד אם רוצים שהריבה תחזיק מעמד.
- איך שומרים את הריבה ואיך מעקרים צנצנות? לוקחים צנצנת זכוכית נקיה, מכניסים את הצנצנת לסיר עם מים רותחים. אחרי שמביאים שוב את המים לרתיחה מבשלים את הצנצנת הריקה כ-5 דקות. את הצנצנת ה”מבושלת” יש להכניס לתנור בחום גבוה לייבוש. יש לשמור את הצנצנת בתנור עד שהריבה מוכנה וישר למזוג את הריבה ולסגור.
- הופכים את צנצנות הריבה ושומרים אותן הפוכות עד לפתיחה.
יאללה, לכו להכין ריבה של מישמש, יא ריבות אדם שאתם!
אופן הכנה
- מגלענים את המשמשים ומוציאים את הגוגואים. אפשר לחתוך את המישמשים לרבעים, אבל לא חייבים, במיוחד אם אוהבים את הריבה במרקם פירותי גס.
- סוחטים את המיץ מהלימונים.
- מכניסים את המשמשים לסיר יחד עם מיץ הלימון ומערבבים. מיץ הלימון יסייע לפרי לא להשחיר. מפזרים את הסוכר מעל המשישמשים.
- מניחים את הסיר על הכיריים ומבשלים על אש בינונית ובוחשים תוך כדי עד שכל הסוכר נמס.
- מגבירים את האש, מביאים לרתיחה ומבשלים בערך 40 דקות או קצת יותר. אם נוצר קצף למעלה, מקפים (מסירים) אותו בזהירות עם כף (בזהירות אמרתי! זה רותח!).
- מבשלים את הריבה עד שמגיעים לסמיכות הרצויה. איך יודעים שהריבה מוכנה? פשוט מאוד. מטפטפים כמה טיפות מהריבה על צלחת קפואה שהוצאתם הרגע מהמקפיא, מטים אותה קצת ורואים את אם הריבה נקרשת.
- לאחר שהריבה מוכנה, יש להעביר אותה מיד לצנצנת מעוקרת, במיוחד אם רוצים שהריבה תחזיק מעמד.
- איך שומרים את הריבה ואיך מעקרים צנצנות? לוקחים צנצנת זכוכית נקיה, מכניסים את הצנצנת לסיר עם מים רותחים. אחרי שמביאים שוב את המים לרתיחה מבשלים את הצנצנת הריקה כ-5 דקות. את הצנצנת ה”מבושלת” יש להכניס לתנור בחום גבוה לייבוש. יש לשמור את הצנצנת בתנור עד שהריבה מוכנה וישר למזוג את הריבה ולסגור.
- הופכים את צנצנות הריבה ושומרים אותן הפוכות עד לפתיחה.
יאללה, לכו להכין ריבה של מישמש, יא ריבות אדם שאתם!
הכנתם את המתכון?
תגובות (22)
הכנתי ריבה בלי להוסיף לימון, יצא מדהים.
צריך לחכות שהרבה תתקרר או חמה?
הי זהבה. כן, יש לחכות שהריבה תתקרר לפני שימוש.
אני מכינה תמיד ריבות אחד על אחד.
אפשר כך או כך
קטגוריות
- אוכל בולגרי
- אוכל בלקני
- אוכל גרמני
- אוכל הונגרי
- אוכל טורקי
- ארוחות
- ארוחות בוקר
- ארוחות ערב
- ארוחת שבת בבוקר
- בראנץ'
- ממתקים
- מתכוני חגים
- מתכוני עמים ועדות
- מתכוני שבועות
- מתכונים ב-10 דקות
- מתכונים טבעוניים
- מתכונים ללא גלוטן
- מתכונים ללא לקטוז
- מתכונים עד 5 מצרכים
- מתכונים צמחוניים
- פיקניק
- קינוחי פרווה
- קינוחים
- קינוחים טבעוניים
- קינוחים ללא גלוטן
- רטבים וממרחים
- ריבות