מלך בסיר – ארטישוק ממולא בשר של יהודית מורחיים
- יהודית מורחיים
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 200.5 קק״ל 2005.2 קק״לפחמימות 7.2 גרם 72.3 גרםשומן 12.0 גרם 119.5 גרםנתרן 53.5 מ״ג 535.2 מ״גחלבון 14.3 גרם 142.9 גרםסיבים תזונתיים 0.3 גרם 2.7 גרםשומן רווי 3.2 גרם 31.9 גרםכולסטרול 75.0 מ״ג 750.4 מ״גסידן 19.4 מ״ג 193.9 מ״גברזל 1.7 מ״ג 16.7 מ״גאשלגן 186.4 מ״ג 1864.4 מ״גאבץ 3.3 מ״ג 33.3 מ״גסגור
-
מרכיבים18
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה
-
קלוריות201
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 200.5 קק״ל 2005.2 קק״לפחמימות 7.2 גרם 72.3 גרםשומן 12.0 גרם 119.5 גרםנתרן 53.5 מ״ג 535.2 מ״גחלבון 14.3 גרם 142.9 גרםסיבים תזונתיים 0.3 גרם 2.7 גרםשומן רווי 3.2 גרם 31.9 גרםכולסטרול 75.0 מ״ג 750.4 מ״גסידן 19.4 מ״ג 193.9 מ״גברזל 1.7 מ״ג 16.7 מ״גאשלגן 186.4 מ״ג 1864.4 מ״גאבץ 3.3 מ״ג 33.3 מ״גסגור
תחתיות ארטישוק ממולאות בקציצת בשר רכה ומפנקת היא מנה חגיגית ונפלאה שאצלי במשפחה מכינים ואוכלים בעיקר בחגים.
אחותי הגדולה מרים מכינה את המתכון הזה כל כך הרבה שנים ואני לא העזתי אפילו להכין. במשפחה שלנו יש כללים, לכל אחת מבנות המשפחה יש את המתכונים שלה שהיא מכינה בחגים ואף אחת לא לוקחת לאחרת ומכינה במקומה.
השנה החלטתי לכבוד הבלוג החדש לשנות את ההרגל, ביקשתי מאחותי שתסביר לי בדיוק איך מכינים את המתכון ומה היא שמה בתוך קציצת הבשר! אחותי ידועה בתור בשלנית והאוכל שהיא מכינה טעים ומיוחד.
ניגשתי לסופר וקניתי תחתיות ארטישוק. למתכון הזה צריך את התחתיות הטובות ביותר כי צריך לתת להן הרתחה ובישול קצר לפני המילוי.
אחר כך ניגשתי לאיבט מחנות הבשר השכונתית, קניתי חצי קילו בשר למילוי הארטישוק ועכשיו למלאכת העבודה עם המרכיב הסודי בתוך הקציצה.
אשמח אם תכינו ותשתפו אותי ביצירות שלכם וגם בתמונות, אפשר לשלוח אלי גם לאינסטגרם.
מרכיבים 18 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 201 | כמות מנות 10 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
2 חבילות תחתיות ארטישוק קפואות(בחבילה 10 יחידות)
-
4 עלי עלי סלרילשים בתחתית הסיר
-
1/2 מיץ לימון בינוני
-
3 כפות שמן קנולהלתחתית
קציצות
תבלינים
-
בשמן
-
מעט
קישוט
-
1 חופן פטרוזיליהקצוצה
אופן הכנה
- מכינים את תחתיות הארטישוק: מכניסים את תחתיות הארטישוק לסיר עם מים, וכפית מלח, ומבשלים כ 10 דקות לריכוך.
- מסננים את התחתיות מהמים ומניחים על מגבת מטבח. יוצרים קציצות עגולות בגודל הרצוי וממלאים את תחתיות הארטישוק.
- מערבבים את כל חומרי המילוי, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לספיגת טעמים.
- מוזגים לסיר רחב סוטאז’, את השמן, מניחים מעל את גבעולי הסלרי, מעל הגבעולים מסדרים את הארטישוק בצורה יפה, אפשר לחתוך את השפיץ מלמטה ואז הם יעמדו יפה בסיר.
- שמים בקערה מים חמים, מעט מלח, כורכום, אבקת מרק פפריקה מתוקה ומערבבים היטב. מוזגים את התערובת מהקערה לסיר, אחרי שהרוטב מתחיל לבעבע ומוסיפים את מיץ הלימון. טועמים מהרוטב, אם חסר מלח ניתן כעת להוסיף, מנמיכים את הלהבה לקטנה ומכסים במכסה. מבשלים 40 דקות (אפשר קצת יותר). בסוף הבישול מפזרים פטרוזיליה קצוצה לקישוט ומגישים.
אופן הכנה
- מכינים את תחתיות הארטישוק: מכניסים את תחתיות הארטישוק לסיר עם מים, וכפית מלח, ומבשלים כ 10 דקות לריכוך.
- מסננים את התחתיות מהמים ומניחים על מגבת מטבח. יוצרים קציצות עגולות בגודל הרצוי וממלאים את תחתיות הארטישוק.
- מערבבים את כל חומרי המילוי, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לספיגת טעמים.
- מוזגים לסיר רחב סוטאז’, את השמן, מניחים מעל את גבעולי הסלרי, מעל הגבעולים מסדרים את הארטישוק בצורה יפה, אפשר לחתוך את השפיץ מלמטה ואז הם יעמדו יפה בסיר.
- שמים בקערה מים חמים, מעט מלח, כורכום, אבקת מרק פפריקה מתוקה ומערבבים היטב. מוזגים את התערובת מהקערה לסיר, אחרי שהרוטב מתחיל לבעבע ומוסיפים את מיץ הלימון. טועמים מהרוטב, אם חסר מלח ניתן כעת להוסיף, מנמיכים את הלהבה לקטנה ומכסים במכסה. מבשלים 40 דקות (אפשר קצת יותר). בסוף הבישול מפזרים פטרוזיליה קצוצה לקישוט ומגישים.
הכנתם את המתכון?
תגובה (1)
כמה כוסות מים רותחים צריך לשים לרוטב? וכמה שמן צריך לשים בסיר?